Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Vikingen houden Karin Slaughter achter zich

Voor de tweede week op rij maken de Vikingen de dienst uit. Er kwam stevige concurrentie met Pieces of Her. De eerste boekverfilming van Karin Slaughter is zeer goed ontvangen, maar de eerste plaats zat er nog net niet in. Wel werd Inventing Anna naar de derde stek verwezen.

Worst Roommate Ever

De reünie van Love is Blind is goed voor een vierde plaats, gevolgd door een verrassende stijger. Vrij onopgemerkt is Worst Roommate Ever namelijk de top-5 binnengekomen. The Weekend Away is de hoogste nieuwe film op de lijst met de zesde plaats, nipt voor Against the Ice (8). Ook Meskina zien we als nieuwkomer terug op 13 en onderaan de lijst is het Spaanse Menritas nipt de top-20 ingekomen.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Vikings Valhalla (-)
  • In dit vervolg op Vikings zijn honderd jaar verstreken en staat een nieuwe generatie legendarische helden op om hun eigen lot te bepalen en geschiedenis te schrijven. Wie is wie in Vikings Valhalla?
 2. Pieces of Her (nieuw)
 3. Inventing Anna (-1)
  • Moedige ondernemer of oplichter? Een journalist onderzoekt het verhaal van Anna Delvey, die de elite van New York ervan overtuigde dat ze een Duitse erfgename was. Dit is het waargebeurde verhaal van Inventing Anna.
 4. Love is Blind (-1)
  • Nick en Vanessa Lachey presenteren dit sociale experiment, waarin single mannen en vrouwen op zoek zijn naar liefde en zich verloren, maar elkaar dan pas echt ontmoeten.
 5. Worst Roommate Ever (+4)
  • Gewelddadige oplichters. IJskoude moordenaars. Deze angstaanjagende waargebeurde verhalen vertellen enkele van de ergste vormen van samenwonen die je je kunt bedenken.
 6. The Weekend Away (nieuw)
  • Wanneer haar beste vriendin vermist raakt in Kroatië, haast Beth zich om de waarheid te ontdekken. Maar elke aanwijzing leidt tot meer verontrustend bedrog.
 7. One of Us is Lying (-3)
  • Vijf erg verschillende scholieren moeten nablijven, maar een moord (en allerlei geheimen) houdt ze bij elkaar. Er ontvouwt zich een dodelijk kat-en-muis-spel.
 8. Against the Ice (nieuw)
  • Twee mannen zijn in Groenland op zoek naar een zoekgeraakte kaart en moeten vechten om te overleven. Gebaseerd op de waargebeurde poolexpeditie van Denemarken in 1909.
 9. Sweet Magnolias (-2)
 10. Manifest (-2)
  • Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.
 11. Superstore (+2)
  • In een superstore in St. Louis probeert een groep werknemers met unieke persoonlijkheden om om te gaan met klanten, het dagelijkse werk en elkaar.
 12. Snowpiercer (-1)
  • De aarde is bevroren. De laatste overlevende mensen wonen in een lange trein die de wereld rondcirkelt en zoeken balans te midden van de spanningen aan boord. Het derde seizoen raast nu rond de wereld.
 13. Meskina (nieuw)
  • Dertiger Leyla heeft geen relatie en geen baan. Ze probeert haar eigen weg te vinden en zelf op zoek te gaan naar geluk, ondanks de koppelpogingen van haar familie.
 14. Sans Répit (-9)
  • Een corrupte agent heeft er alles aan gedaan om een ongeluk te verdoezelen. Als hij daarna wordt bedreigd door een mysterieuze getuige, ontspoort zijn leven volledig.
 15. Young Wallander (-9)
  • In deze blik op het verleden van de populaire Kurt Wallander ontstaat er burgerlijke onrust door een opruiend haatmisdrijf en wordt de jonge agent al snel rechercheur.
 16. The Sinner (-6)
  • Als een jonge moeder zich niet kan herinneren waarom ze een vreemde heeft doodgestoken, probeert een sympathieke rechercheur alsnog het mysterie te ontrafelen. Het slotseizoen staat nu op Netflix.
 17. The Tinder Swindler (-5)
  • Door zich online als rijke jetsetter en diamanthandelaar voor te doen, wist hij vrouwen in te palmen en miljoenen dollars te ontfutselen. Nu zinnen zijn slachtoffers op wraak. Waar is Simon Leviev nu?
 18. Brooklyn Nine-Nine (-4)
  • Deze comedy speelt zich af op een politiebureau in Brooklyn, ver van de gevaren en uitdagingen van Manhattan.
 19. Mentiras (nieuw)
  • Een docent literatuur zoekt gerechtigheid nadat ze naar eigen zeggen is verkracht door een chirurg, die haar verhaal over de date in alle toonaarden ontkent.
 20. Ozark (-4)
  • Een financieel adviseur verhuist met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?