Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 11

De kop van de lijst van meest populaire titels op Netflix is in week 11 dan wel ongewijzigd, daarachter is er veel overhoop gehaald. De Formule 1-docuserie is de hoogste nieuwkomer, waarbij Northern Rescue een grote sprong heeft gemaakt. Wat zijn de meest besprokenen en meest bekeken films, series en documentaires van het moment? We hebben ze op een rij gezet.

Auto’s, vampieren en Gervais

De top-3 is ongewijzigd, met The Walking Dead voor de tweede weke op rij als koploper. Nieuw in de top-5 is Formula 1-: Drive to Survive. In de week voor de start van het nieuwe Formule 1-seizoen is de docureeks fraaie kost om warm te draaien.

De vampierenserie The Order is ook hoog binnengekomen. Verderop in de lijst maakt Ricky Gervais zijn debuut, net zoals de film Triple Frontier. Hoogste stijger is het familiedrama Northern Rescue.

Buzz rondom series

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The Walking Dead (-)
  • In één keer zijn er acht seizoenen van The Walking Dead op Netflix verschenen, één van de meest bekeken series van de afgelopen jaren. Het draait in The Walking Deadin eerste instantie om Rick Grimes. De politieagent wordt neergeschoten. Wanneer hij in het ziekenhuis uit coma ontwaakt, is er geen (levend) mens meer te bekennen….
 2. Homeland (-)
  • Het zevende seizoen van Homeland staat op Netflix en brengt Carrie opnieuw aan de rand van de afgrond. Haar hulp aan de President heeft in het zesde seizoen volledig verkeerd uitgepakt. Zowat ieder lid van de geheime dienst is opgepakt, waardoor Carrie samen met Saul een eenzame strijd moet gaan voeren tegen de President.
 3. The Umbrella Academy (-)
  • De nieuwste superheldenserie lijkt misschien vrij standaard. Een groep moet de wereld redden, maar dat is dan ook gelijk het enige dat standaard is. Zeven wezen met superkrachten komen als volwassenen weer bij elkaar wanneer hun vader is overleden aan een hartaanval. Een man die ze eigenlijk allemaal haten, om al snel te ontdekken dat er veel meer aan de hand is dan een hartaanval. Ze worden al snel achterna gezeten door huurmoordenaars en een van het zevental komt terug uit de toekomst met heel slecht nieuws…
 4. Formula 1: Drive to Survive (nieuw)
  • Het Formule 1-seizoen van 2018 door een compleet andere bril. Wij bekijken die natuurlijk vooral vanuit het blikveld van Max Verstappen, de Netflix-docuserie Drive to Survive geeft hele andere inzichten. Met veel achtergrondverhalen van coureurs, monteurs en teambazen geeft de reeks een fraai inzicht in de sport, waarbij het ook nog een fantastisch mooi is gemaakt.
 5. Dirty John (-1)
  • Podcasts zijn hot en één van de meest succesvolle podcasts is Dirty John. Het crimeverhaal van een journalist van de LA Times maakte zoveel indruk dat er een serie van is gemaakt. Het verhaal over het leven van John Meehan is nu dan ook in zijn geheel te zien. Goed aflopen doet het niet, dat weet je als kijker vanaf het begin. Maar hoe het zover heeft kunnen komen…
 6. The Order (nieuw)
  • Jack Morton is een eerstejaars student aan Belgrave Universiteit en wil gelijk alles weten over de mythes en verhalen die er rond gaan over de school. Er zou namelijk een Hermetische Orde van de Blauwe Roos zijn. Het wordt afgedaan als een fabeltje, maar niet veel later vindt Jack een blauwe roos op zijn kamer. Hij komt dan ook al snel bij het geheime genootschap.
 7. Northern Rescue (+4)
  • Een echt familiedrama wordt ontzettend goed ontvangen. Na de plotselinge dood van zijn vrouw verhuist John West, commandant bij de reddingsbrigade, met zijn drie kinderen naar de plaats waar hij opgroeide, Turtle Island Bay.
 8. Riverdale (-1)
  • Riverdale is opgeschrikt door het vreselijke nieuws van het overlijden van acteur Luke Perry (Fred Andres in de serie). De opnames liggen stil, maar de afleveringen van het derde seizoen gaan nog wel verder. Daarin is de grote vraag: wie is nou de echte Gargoyle King?
 9. Bates Motel (-4)
  • Het vijfde seizoen van Bates Motel is het slotstuk van de prequel op Psycho. In het laatste seizoen zien we hoe de oorspronkelijke film van Alfred Hitchcock is ontstaan. Norman en Norma Bates blijven tot het bittere einde bij elkaar en krijgen bezoek van een vrouw: Marion Crane. En zij wordt gespeeld door Rihanna.
 10. Workin’ Moms (-1)
  • Je bent kersvers moeder, maar moet weer aan het werk. Het is een worsteling, waar vier vrouwen in Workin’ Moms hun weg in moeten zien te vinden. De komische serie is hilarisch en tevens ontzettend herkenbaar.
 11. Suits (-5)
  • Het enige negatieve punt dat we over Suits kunnen zeggen is dat het maar zo weinig afleveringen zijn. Het tweede deel van seizoen 6 werd recent toegevoegd en de zes afleveringen waren amper voldoende om de honger te stillen. We willen meer! Gelukkig weten we al wanneer.
 12. Shadowhunters (-4)
  • De honger is groot voor de slotepisodes van Shadowhunters. Tijdens het derde seizoen werd bekend dat dit gelijk het laatste seizoen zou zijn. Wel kregen de makers de kans om het verhaal goed af te ronden. Wat volgde was een hele lange winterbreak om nieuwe afleveringen op te nemen en zo het derde seizoen tot een besluit te laten komen. De wekelijkse episodes draaien nu.
 13. After Life (nieuw)
  • Ricky Gervais heeft opnieuw een pareltje afgeleverd. In After Life speelt hij een man die zijn vrouw na ziekte is kwijtgeraakt. Via een videoboodschap heeft ze hem verteld dat hij vooral door moet leven, maar zijn vrouw was alles voor hem. Verbitterd zoekt hij de aanval en denkt vaak aan zelfmoord. Hoe zwaar het onderwerp ook is, Gervais is erin geslaagd om veel bittere humor in te verwerken. En juist dit maakt After Life een serie die je gelijk pakt.
 14. When Calls the Heart (-2)
  • De Hallmark-serie speelt zich een kleine eeuw geleden af in een dorpje in West-Canada. Het verhaal draait om Elizabeth Thatcher. De welgestelde vrouw wordt verliefd op Jack Thornton. Hun relatie gaat echter lang niet altijd even makkelijk en gaandeweg de seizoenen zijn er steeds meer obstakels die zij, en hun dorpsgenoten, moeten zien te overbruggen.
 15. Overspel (-2)

  • Netflix en de NPO hebben en deal gesloten, waardoor afgeronde series op de streamingdienst verschijnen. Zo ook Overspel, waarvan in één keer alle drie de seizoenen zijn verschenen. De ambitieuze fotografe Iris Hoegaarde is getrouwd met officier van justitie Pepijn van Erkel, maar ze krijgt een affaire met advocaat Willem Steenhouwer. Vanaf dat moment is het spel op de wagen.
 16. Triple Frontier (nieuw)
  • Triple Frontier lijkt Narcos en Oceans 11 te combineren. Een gewezen militair jaagt al jaren op een drugsbaron en weet eindelijk waar hij verblijft met zijn bergen geld. Hij verzamelt zijn oude makkers om één laatste klus te doen. Nu niet voor hun land, maar voor hun eigen portemonnee. Al snel ontdekken ze dat het een ontzettend zware klus zal worden.
 17. You (-2)
  • Joe Goldberg is de manager van een boekenwinkel in New York. Als hij op een dag Guinevere Beck de winkel binnen ziet lopen, is hij meteen verkocht. Al snel blijkt zijn verliefdheid uit te groeien tot een ware obsessie en wordt hij een gevaar voor iedereen die zijn geluk in de weg dreigt te staan.
 18. Conversations with a Killer: Ted Bundy Tapes (-2)
  • Over Ted Bundy is al veel gepubliceerd. Op het oog brengt Conversations with a Killer dan misschien ook weinig nieuws, behalve opnames vanuit de dodencel. De nieuwe vierdelige docuserie zorgt wel voor een volledig beeld van Ted Bundy, wat een nieuwe generatie inzichten geeft over een seriemoordenaar.
 19. Queen of the South (-2)
  • Niet de meest bekende titel, maar Queen of the South is razend populair. Een vrouw wordt gedwongen om bij een drugskartel aan de slag te gaan. Eenmaal binnen neemt ze langzaam maar zeker de touwtjes volledig in handen.
 20. Suburra (-2)
  • Keiharde Italiaanse maffia, dan zit je bij Suburra aan het juiste adres. Het eerste seizoen van de Italiaanse Netflix Original werd al goed ontvangen, nu is het tweede seizoen verschenen. Opnieuw gaat het om macht in de Italiaanse hoofdstad Rome en daarbij gaat het er hard aan toe.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?