Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 11

Het is stuivertje wisselen aan kop van de lijst met meest populaire titels op Netflix. Nam Ginny & Georgia vorige week de eerste plaats over van New Amsterdam, de ziekenhuisserie heeft zich teruggevochten naar de eerste plaats. Met Despicable Me 3 op een derde stek.

Drie nieuwkomers op rij

Deze drie sterkhouders zorgen ervoor dat de nieuwe films en series deze week het moeten doen met net een plekje naast het podium. The One staat vierde, gevolgd door alweer het zevende seizoen van The Blacklist. De leuke familiefilm Yes Day staat zesde.

Flinke zakkers

Grote zakkers zijn vooral onderin de lijst te vinden, zoals de film Sentinelle (-9), Firefly Lane (-7) en de documentaire over Biggie (-7). In de tweede helft van de lijst staan nog twee nieuwkomers. De documentairereeks over de echte piraten van het Caribisch gebied en de film De Club van Lelijke Kinderen.

Wekelijkse series

Deze week is in de Verenigde Staten het televisieseizoen ook weer op gang gekomen. Dat zorgt ervoor dat ook op Netflix wekelijkse series, die tegelijk lopen met de uitzendingen in Amerika, weer verschijnen. Riverdale en Snowpiercer waren als eerste aan de beurt en duiken uiteraard ook gelijk weer op in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. New Amsterdam (+1)
  • Een echte ziekenhuisserie heeft Netflix bereikt en zelfs twee seizoenen tegelijk. De excentrieke Dr. Max Goodwin neemt als directeur het roer over in Amerika’s oudste ziekenhuis en schopt tegen heilige huisjes om de levens van patiënten te redden.
 2. Ginny & Georgia (-1)
  • Ginny is vijftien jaar oud en heeft het niet zo op haar dertigjarige moeder. Ze verhuizen van plaats naar plaats en nu staan Ginny, haar moeder Georgia en haar broertje Austin voor een nieuw avontuur in het noorden. Een nieuwe plek brengt echter ook nieuwe uitdagingen met zich mee.
 3. Despicable Me 3 (+2)
  • Een rustig leventje zit er nog altijd niet in voor Gru en de meisjes Margo, Edith en Agnes. Samen met de Minions moeten ze nu zien af te rekenen met Bathazar Bratt, een verknipte jaren’80 rocker. En Gru krijgt hulp uit onverwachte hoek en nog wel vanuit zijn eigen familie.
 4. The One (nieuw)
  • Wat als je met een snelle DNA-test je perfecte partner kunt vinden? Tien jaar nadat wetenschappers ontdekten dat iedereen een gen heeft dat ze kan koppelen aan één ander persoon, is de test al door miljoenen mensen gedaan. Maar zelfs soul mates blijken geheimen voor elkaar te hebben.
 5. The Blacklist (nieuw)
  • Elizabeth Keen en Raymond Reddington zijn weer terug voor alweer het zevende seizoen van The Blacklist. Een seizoen die op zeer bijzondere wijze wordt beëindigd doordat de finale niet opgenomen kon worden. Zo is er een mengeling ontstaan met animatie.
 6. Yes Day (nieuw)
  • Ouders die vroeger altijd avontuur opzochten, zeggen nu ze kinderen hebben op alles ‘nee’. Vooral de moeder wordt steeds minder gepruimd door de kids en dit komt tot een explosie als zoonlief op school een video heeft gemaakt waarin ze als de duivel wordt afgeschminkt. Een leraar komt dan op het idee om een ‘Yes Day’ te introduceren. 24 uur lang moeten de ouders op alles ‘ja’ zeggen. Het is het begin van een heerlijk avontuur.
 7. Behind Her Eyes (-3)
  • Met Tom Bateman in de hoofdrol als baas David, neemt Behind Her Eyes ons mee in het verhaal van schrijfster Sarah Pinborough. We zien hoe een alleenstaande moeder verstrikt raakt in een psychologisch spel. Terwijl ze een affaire begint met haar baas, wordt ze vrienden met zijn vrouw.
 8. The Bold Type (-2)
  •  Jane, Kat en Sutton werken samen op de redactie van een magazine voor vrouwen: Scarlet. Dat loopt echter lang niet altijd op rolletjes, want de drie meiden lopen tegen problemen aan op hun werk die al snel ook te maken krijgen met hun privéleven. En geheime affaires zijn ook niet van de lucht. De serie is geïnspireerd op het leven van Cormopolitan’s Joanna Coles.
 9. Outlander (-2)
  • Veiligheid voor de Frasers is het sleutelwoord in het nieuwste seizoen van Outlander. Jamie doet dit door zijn relatie met Murtagh Fitzgibbons te verbergen voor William Tryon. Terwijl Claire haar familie probeert te beschermen, brengt ze zichzelf wel in gevaar.
 10. Homeland (-2)
  • De lange reis van Carrie Mathison komt eindelijk tot een einde. Bij de CIA maakte ze naam en moest heel wat stormen zien te overwinnen. Uiteindelijk drong ze door tot het Witte Huis, waar ze de grootste zaken moest zien op te lossen. Of haar laatste klus ook gaat slagen is nu te zien in seizoen 8.
 11. The Lost Pirate Kingdom (nieuw)
  • Pirates of the Carribean, maar dan echt. Hoe wisten mannen als Blackbeard, Black Sam en Calico Jack de wereld te veroveren met hun schepen. Hoe ging het er echt aan rond 1700 in het Caribisch gebied. In de zesdelige reeks The Lost Pirate Kingdom is het te zien.
 12. Sentinelle (-9)
  • Gewezen Bondgirl Olga Kurylenko heeft de pittige hoofdrol in deze thriller. De militair Klara heeft in haar werk al een zware tijd achter de rug, privé wordt dat nog erger als haar jongere zus wat wordt aangedaan. Tijd om de dader op te sporen en vooral wraak te gaan nemen.
 13. Anne+ (+3)
  • Het leven van de lesbische twintiger Anne verandert flink op het moment dat ze op zichzelf gaat wonen. Nu blikt ze terug op haar turbulente liefdesleven en komen we erachter waarom het toentertijd niet is gelukt in de liefde.
 14. Snowpiercer (-2)
  • Zo snel als de trein door de wereld raast, zo snel is het tweede seizoen ook gestart van Snowpiercer. Leek de rust eindelijk terug te zijn gekeerd op de trein, juist op dat moment kwam er een grote verrassing. Er is een tweede trein en daar zit niemand minder in dan Mr. Wilford! Het zet iedere verhouding weer op scherp.
 15. Riverdale (-1)
  • De jongeren uit Riverdale zijn toe aan hun eindgala. Nog één keer keert iedereen terug voordat de serie te maken krijgt met een flinke tijdsprong. Hoe is het Archie, Veronica, Jughead en Betty de laatste tijd vergaan?
 16. Firefly Lane (-7)
  • Firefly Lane is gebaseerd op het gelijknamige boek van Kristin Hannah. Tully en Kate kennen elkaar al bijna hun hele leven. Samen hebben ze de nodige obstakels overwonnen, terwijl de een ging voor een carrière en de ander koos voor een gezin.
 17. De Club van Lelijke Kinderen (nieuw)
  • Paul heeft flaporen en dat komt hem ‘duur’ te staan. Hij wordt namelijk opgesloten door president Isimo vanwege zijn oren. Samen met Sara, Kai en de Club van Lelijke Kinderen komt hij in opstand tegen de president.
 18. Biggie: I Got A Story To Tell (-7)
  • The Notorius B.I.G. was in de jaren’90 één van de belangrijkste rappers, maar liet al vroegtijdig het leven. Over hoe dit kon gebeuren en de rapoorlog die gaande was is al veel gezegd en geschreven. Nu komt Biggie zelf aan het woord over zijn opkomst.
 19. Age of Samurai: Battle for Japan (-10)
  • Japan in de zestiende eeuw, we hebben er weinig over meegekregen tijdens geschiedenislessen. Daar komt nu verandering in dankzij Netflix. Met Age of Samurai krijgen we namelijk een volledig beeld van de bloederige strijd, afwisselend deskundigen aan het woord en nagespeelde veldslagen.
 20. Bridgerton (-4)
  • De romantische dramaserie Bridgerton neemt ons mee naar de hechte broers en zussen van de familie Bridgerton. Ze zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. De serie is geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?