Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Waanzinnige serieweek gooit alles op zijn kop

Het is bijna onvoorstelbaar wat Netflix in een goede week tijd allemaal heeft toegevoegd aan het aanbod. De lijst met twintig populairste films en series van dit moment is dan ook volledig op zijn kop gezet. Met een nieuwe nummer één, die voor niemand als een verrassing is gekomen. Slechts drie titels hebben hun plek weten te behouden in de top-10.

Toppers moeten knokken

Net zoals Max Verstappen deze week voor het eerst met nummer 1 op zijn wagen zal rijden in Bahrein, heeft het vierde seizoen van F1: Drive to Survive de eerste stek bemachtigd in de Netflix toplijst. De film The Adam Project werd dit weekend massaal bekeken en staat op de tweede plaats, waardoor Pieces of Her en Vikings Valhalla zijn gedaald.

Top-10 volledig overhoop

Daarachter zijn heel veel nieuwkomers te vinden die in andere weken zomaar de eerste plaats zouden bezetten. Door het grote aanbod van toptitels zijn de slotseizoenen van Queen of the South en The Last Kingdom vooralsnog slechts terug te vinden op de vijfde en zesde plaats. Ook nieuw in de top-10 zijn Taboo, Hitman’s Wife’s Bodyguard en The Blacklist. Kortom naast Pieces of Her en VIkings Valhalla heeft alleen Inventing Anna zich staande weten te houden in de top-10!

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. F1: Drive to Survive (nieuw)
  • De ultieme strijd tussen Max en Lewis. Verstappen en Hamilton vochten tot de laatste meter om de wereldtitel en de camera’s van Drive to Survive waren er weer bij. Zo spannend als die laatste ronde wordt het natuurlijk niet, maar alle behind the scenes maken het historische jaar nog fascinerender.
 2. The Adam Project (nieuw)
  • De tijdreizende gevechtspiloot Adam maakt een noodlanding in 2022 en gaat samen met zijn twaalfjarige ik op een missie om de toekomst te redden.
 3. Pieces of Her (-1)
 4. Vikings Valhalla (-3)
  • In dit vervolg op Vikings zijn honderd jaar verstreken en staat een nieuwe generatie legendarische helden op om hun eigen lot te bepalen en geschiedenis te schrijven. Wie is wie in Vikings Valhalla?
 5. Queen of the South (nieuw)
  • Teresa wordt gedwongen te werken voor een drugskartel dat haar vriend heeft vermoord. Met haar levenservaring, een vriend en een mysterieus notitieblok moet ze overleven.
 6. The Last Kingdom (nieuw)
  • Alfred de Grote verdedigt zijn koninkrijk tegen Noormannen en Uhted, een geboren Saks die is opgevoed door Vikingen, tracht zijn voorouderlijk geboorterecht op te eisen.
 7. Inventing Anna (-4)
  • Moedige ondernemer of oplichter? Een journalist onderzoekt het verhaal van Anna Delvey, die de elite van New York ervan overtuigde dat ze een Duitse erfgename was. Dit is het waargebeurde verhaal van Inventing Anna.
 8. Taboo (nieuw)
  • Een lang dood gewaande avonturier keert terug naar Londen om de dood van zijn vader te wreken. Hij krijgt echter te maken met de Oost-Indische Compagnie.
 9. Hitman’s Wife’s Bodyguard (nieuw)
  • In deze waanzinnige actiecomedy moet bodyguard Michael Bryce samenwerken met huurmoordenaar Darius Kincaid en diens vrouw Sonia om de wereld te redden van een maniak.
 10. The Blacklist (nieuw)
  • Een briljante voortvluchtige biedt aan om de FBI te helpen om andere slechteriken te pakken, maar alleen als de nieuwe profiler Elizabeth nauw met hem samenwerkt. Uiteraard werkt hij met een dubbele agenda…
 11. Love is Blind (-7)
  • Nick en Vanessa Lachey presenteren dit sociale experiment, waarin single mannen en vrouwen op zoek zijn naar liefde en zich verloren, maar elkaar dan pas echt ontmoeten.
 12. One of Us is Lying (-5)
  • Vijf erg verschillende scholieren moeten nablijven, maar een moord (en allerlei geheimen) houdt ze bij elkaar. Er ontvouwt zich een dodelijk kat-en-muis-spel.
 13. Sweet Magnolias (-4)
 14. Manifest (-4)
  • Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.
 15. Snowpiercer (-3)
  • De aarde is bevroren. De laatste overlevende mensen wonen in een lange trein die de wereld rondcirkelt en zoeken balans te midden van de spanningen aan boord. Het derde seizoen raast nu rond de wereld.
 16. Young Wallander (-1)
  • In deze blik op het verleden van de populaire Kurt Wallander ontstaat er burgerlijke onrust door een opruiend haatmisdrijf en wordt de jonge agent al snel rechercheur.
 17. Bohemian Rhapsody (nieuw)
  • In deze biopic transformeert een verlegen buitenbeentje in de iconische Queen-zanger Freddie Mercury. Geïnspireerd op de turbulente opkomst en worstelingen van de band.
 18. The Sinner (-2)
  • Als een jonge moeder zich niet kan herinneren waarom ze een vreemde heeft doodgestoken, probeert een sympathieke rechercheur alsnog het mysterie te ontrafelen. Het slotseizoen staat nu op Netflix.
 19. Skyggen i mit øje (nieuw)
  • De lotsbestemmingen van een aantal inwoners van Kopenhagen komen samen als in WO II per ongeluk een school vol kinderen wordt gebombardeerd. Naar een waargebeurd verhaal.
 20. Brooklyn Nine-Nine (-4)
  • Deze comedy speelt zich af op een politiebureau in Brooklyn, ver van de gevaren en uitdagingen van Manhattan.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?