Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: You slaat terug en houdt Outlander achter zich

Een spannende strijd, dat was de verwachting én kwam ook uit. Drie knallers van titels verschenen de afgelopen week op Netflix en streden om de eerste plaats. Waar velen dachten dat Outlander de regie zou nemen, werd het toch anders.

Gemoederen bezig houden

Het zesde seizoen van Outlander verscheen dinsdag en even kon de serie genieten van de eerste plaats. Toen het tweede deel van You seizoen 4 verscheen was de pret toch voorbij. De reeks over Joe blijft de gemoederen bezig houden en zo staat You dan ook opnieuw op de eerste plaats. Outlander moet het met het zilver doen, gevolgd door de langverwachte film over John Luther: The Fallen Sun.

The Glory

Outer Banks moest de eerste plaats zodoende afstaan en ook gelijk genoegen nemen met een vierde stek. Andere nieuwkomers hield de zonnige thriller wel achter zich. MH370 The Plane That Disappeares (5) en The Glory (7) waren de andere nieuwkomers van deze week.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. You (+13)
  • Een charmante baas van een boekwinkel is geobsedeerd door een opkomend schrijfster en neemt wel heel extreme stappen om haar aandacht te trekken. Dat is waar You ooit begon, inmiddels is Joe afgedwaald naar Londen om een nieuwe start te kunnen maken…
 2. Outlander (nieuw)
  • Dit spannende verhaal, gebaseerd op de fantasieromans van Diana Gabaldon, gaat over het drama van twee door de tijd gescheiden geliefden.
 3. Luther: The Fallen Sun (nieuw)
  • De briljante Londense rechercheur John Luther kan een onopgeloste moord niet uit zijn hoofd zetten en ontsnapt uit de gevangenis om een sadistische seriemoordenaar op te sporen.
 4. Outer Banks (-3)
  • Tiener John B en zijn drie beste vrienden gaan op een eiland met rijken en armen op zoek naar een legendarische schat die iets te maken heeft met zijn vaders verdwijning. Het wordt een interessante zoektocht.
 5. MH370: The Plane That Disappeared (nieuw)
  • In 2014 verdween een vliegtuig met 239 mensen aan boord van de radar. Deze docuserie gaat over één van de grootste mysteries van deze tijd: vlucht MH370.
 6. Soof 3 (-3)
  • Terwijl Sophie hard werkt om haar leven op de rails te houden, krijgt ze nieuws dat alles verandert. Tegelijkertijd keert haar dochter terug uit India met een grote verrassing.
 7. The Glory (nieuw)
  • Een vrouw die op de middelbare school gruwelijk misbruik heeft overleefd, zet jaren later een uitgebreid wraakplan.
 8. Entrevias (-6)
  • Wanneer zijn tienerkleindochter slachtoffer wordt van de drugsdealers die zijn buurt overnemen, neemt een boze oorlogsveteraan het heft in eigen handen.
 9. Fall (+2)
  • Twee vriendinnen vechten om een kleine kans om te overleven nadat ze een radiotoren in de woestijn hebben beklommen en nu 600 meter hoog in de lucht vastzitten.
 10. Formula 1: Drive to Survive (-6)
  • Het nieuwe Formule 1-seizoen staat voor de deur. De perfecte timing voor een nieuw seizoen van Formula 1: Drive to Survive. Coureurs, managers en teameigenaars leven in een snelle wereld, zowel op als buiten de racebaan, tijdens een moordend seizoen vol Formule 1-races.
 11. Triada (-4)
  • Rebecca hoort dat ze bij haar geboorte is gescheiden van haar twee identieke zusjes. Dan begint ze aan een gevaarlijke reis om de waarheid over haar afkomst te achterhalen.
 12. Harjunpää (+5)
  • Een beroemde rechercheur en zijn partner moeten het opnemen tegen de duistere onderwereld van Helsinki wanneer een misdaadgolf de vrede in hun stad verstoort.
 13. Next in Fashion (-7)
  • In deze modecompetitie creëren ontwerpers in teams visionaire looks die echt voor iedereen werken. Gepresenteerd door Alexa Chung en Tan France.
 14. Paradise Highway (-6)
  • Een onwillige trucker wil het leven van haar gedetineerde broer redden, maar moet ook een tienermeisje beschermen en vluchten terwijl de FBI hen op de hielen zit.
 15. We Have A Ghost (-5)
  • Een gezin ontdekt dat een geest met een duister verleden rondspookt in hun nieuwe huis en wordt een internetsensatie – en het doelwit van een schimmige overheidsinstantie.
 16. Murdaugh Murders: A Southern Scandal (-4)
  • Schokkende tragedies verwoesten een hechte gemeenschap in South Carolina en onthullen de gruwelijke geheimen van haar machtigste familie.
 17. Harriet (-4)
  • Biopic over Harriet Tubman, die weet te ontsnappen uit de slavernij en vervolgens haar leven riskeert om via de Underground Railroad ook anderen te bevrijden.
 18. Perfect Match (-9)
 19. Braqueurs (-4)
  • Meesterdief Mehdi wil zijn familie beschermen tegen een machtige drugsbaron en belandt met zijn team bedreven overvallers in een wrede en dodelijke territoriumstrijd.
 20. The Beauty Queen of Jerusalem (-2)
  • In 1919 Jeruzalem, trouwt schoonmaakster Rosa met een winkelier die van een andere vrouw houdt, een keuze die haar dynamiek met de oudste dochter Luna decennia lang beïnvloedt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?