Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 12

Zoals wel vaker op Netflix heeft een Spaanse serie de macht overgenomen. Toch komt deze machtsovername als een behoorlijke verrassing. Toy Boy werd zonder veel bombarie op Netflix gelanceerd, maar al snel is de serie een hit gebleken.

IJsland en Spanje

Er is een tweede Spaanse serie de lijst binnengekomen, want Élite is de nieuwe nummer zes. Het is één van de drie hoge nieuwe binnenkomers. Het IJslandse Brot (The Valhalla Murders) is zelfs de nieuwe nummer twee, waar de film Lost Girls op vijf staat.

F1 voorbij gescheurd

Zo is de aandacht voor de Formule 1-docu Drive to Survive wat weggezakt. De komende weken zullen de bolides nog niet rijden en zodoende zakte de reeks van 1 naar 4. Nummer drie Spenser Confidential kelderde zelfs in één keer naar de veertiende plaats.

De Top-10 invloed op de Top-20

Vanaf een aantal weken geeft Netflix dagkoersen weer van de meest bekeken titels van de afgelopen 24 uur. Het geeft nog een beter beeld van welke titels er veel worden bekeken, al zit er wel een addertje onder het gras. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Toy Boy (+1)
  • Zeven jaar zit Hugo in de gevangenis, tot er opeens een advocate voor zijn cel staat. De voormalig stripper is veroordeeld voor moord, want na een nacht feesten werd hij wakker naast een dode man. Het bleek de man te zijn van de vrouw die hem had ingehuurd. Hugo kan zich niets heugen van de nacht, maar is er zeker van dat hij geen moordenaar is. De zoektocht naar de waarheid is geopend.
 2. Brot / The Valhalla Murders (nieuw)
  • De eerste IJslandse Netflix Original komt hard binnen in de lijst, net zo hard als de zaak die opgelost moet worden in de crimeserie. Een seriemoordenaar zet de onderzoekers voor een groot raadsel en het duurt niet lang voor er iemand uit Noorwegen wordt ingevlogen. Hij komt oorspronkelijk uit IJsland en dat roept al gelijk grote vragen op.
 3. Better Call Saul (+2)
  • De prequel van Breaking Bad nadert de ontknoping. Het vijfde seizoen is wekelijks te zien en dit is het voorlaatste seizoen. Jimmy McGill is inmiddels Saul Goodman geworden en hij moet zich als advocaat laten gelden.
 4. Formula 1: Drive to Survive (-3)
  • In opmaat naar een nieuw Formule 1-seizoen begint Drive to Survive stilletjesaan een prachtige traditie te worden. Het tweede seizoen is net zo spetterend als het debuut, met een aantal bijzondere afleveringen. Uiteraard zijn er weer de scheldpartijen van Günther Steiner, maar de focus ditmaal ligt veel meer op bijvoorbeeld Mercedes tijdens de rampzalige race in Duitsland. En de dood van Anthoine Hubert tijdens het weekend in Spa maakt op de paddock diepe indruk.
 5. Lost Girls (nieuw)
  • Voor fans van Unbelievable is de film Lost Girls een absolute kijktip. Een moeder is haar dochter kwijt en krijgt weinig hulp vanuit de politie. Ze ontdekt dat haar dochter in een seksnetwerk terecht was gekomen en er een seriemoordenaar actief is.
 6. Élite (nieuw)
  • Nu we weten wie de moordenaar is van Marina, is het de vraag of hij ook gestraft gaat worden voor zijn daden. Overduidelijk is dat zijn aanwezigheid niet meer wordt gewaardeerd op Las Encinas.
 7. Altered Carbon (-3)
  • Een serie waarin het hoofdpersonage zomaar volledig wordt veranderd, dan kan uiteraard alleen in een sci-fi serie. Altered Carbon is daarvoor de uitgelezen reeks, want lichamen zijn inmiddels niets meer of minder dan een omhulsel voor een chip. Zo is Joel Kinnaman vervangen door Anthony Mackie.
 8. Locke & Key (-2)
  • De familie Locke wordt opgeschrikt door een vreselijke moord. De vader wordt in zijn eigen huis neergeschoten en de moeder besluit met haar drie kinderen te vertrekken. En wel naar het geboortehuis van hun vader: Keyhouse. Daar begint echter pas echt de ellende, want wat is er allemaal aan de hand in het huis waar sleutels de meest vreemde dingen doen?
 9. Rampage (nieuw)
  • Primatoloog Davis Okoye (Dwayne Johnson) heeft een ongewone beste vriend: een zeldzame albino silverback gorilla genaamd George. Maar wanneer George in aanraking komt met een experimenteel serum dat vanuit een ontploft ruimtestation op aarde is gestort, beginnen hij en andere wezens enorm te groeien. Ze trekken erop uit om alles om hen heen te vernietigen… Davis gaat er samen met een genetische wetenschapper (Naomie Harris) achteraan om hen te stoppen.
 10. Love is Blind (-2)
  • In Nederland kennen we Married at First Sight. Een afgeleide van dit concept is Love is Blind, waar een vleugje van The Bacheler in is verwerkt. Drie weken lang is de Netflix-show te zien waar mensen met elkaar in gesprek gaan zonder elkaar te zien. En pas wanneer er een huwelijksaanzoek is gedaan, krijg je elkaar te zien.
 11. Narcos: Mexico (-2)
  • Inmiddels is Narcos één van de steunpilaren van Netflix, want de Colombiaanse seizoenen meegerekend zijn we al toe aan het vijfde seizoen. Het Guadalajara Kartel staat nog altijd fier overeind, maar daar wil de DEA nu echt snel een einde aan maken. En ze willen ook nog eens wraak op Felix Gallardo.
 12. The Stranger (-2)
  • Je wordt in een pub aangesproken door een vreemdeling, die de meest bizarre beweringen doet over je vrouw. Eerst neem je het niet serieus, tot het begint te knagen. En als jij je vrouw ermee confronteert, blijkt het allemaal waar te zijn. The Stranger zet het leven van mensen totaal op hun kop, maar wat is het achterliggende verhaal? Dat wordt duidelijk in deze Harlan Coben-thriller.
 13. I Am Not Okay With This (-6)
  • De makers van Stranger Things en The End of the F***ing World hebben hun krachten gebundeld om de comic I Am Not Okay With This te verfilmen. Een opgroeiend tienermeisje worstelt met het leven, maar dat wordt nog veel erger zodra ze superkrachten blijkt te bezitten waar ze maar moeilijk mee om kan gaan.
 14. Spenser Confidential (-11)
  • Mark Wahlberg moest flink aan de slag voor deze actiekomedie, want hij moest fors afvallen. Spenser (Wahlberg) is een voormalig agent die vooral bekend staat om het veroorzaken van problemen in plaats van ze op te lossen. Hij is net vrijgelaten uit de gevangenis en wil Boston nu voorgoed verlaten. Vlak voor zijn vertrek wordt hij tegen beter weten in gestrikt door zijn voormalige bokscoach en mentor Henry (Alan Arkin). Die laatste wil dat Spenser hem helpt met het trainen van de veelbelovende amateurvechter Hawk (Winston Duke), een brutale, no-nonsense MMA-vechter die ervan overtuigd is dat hij een sterkere tegenstander zal worden dan Spenser ooit geweest is.
 15. The Trials of Gabriel Fernandez (-4)
  • Het aangrijpende verhaal over Gabriel Fernandez houdt steeds meer kijkers in de greep. Op achtjarige leeftijd overleed Gabriel in Los Angeles aan zijn verwondingen. Hij zou zijn gemarteld door zijn moeder en vriend. De verontwaardiging werd groot toen bleek dat Gabriel al regelmatig door maatschappelijke werkers was geholpen en de sheriff regelmatig op de stoep stond. Toch trad niemand op. Waarom niet? En wie is daarvoor verantwoordelijk?
 16. The Blacklist (-3)
  • Red en Elizabeth houden de kijkers nog altijd in hun greep. Inmiddels is het zesde seizoen op Netflix verschenen. Waar Elizabeth ooit als broekje begon bij de overheid en Red binnenstapte als topcrimineel die samen wilde werken om andere criminelen op te pakken, zijn de twee inmiddels heel wat verder. En maken ze nog altijd jacht op het kwaad.
 17. On My Block (nieuw)
  • On My Block is alweer toe aan het derde seizoen. De jongeren uit moeilijke wijken van Los Angeles hebben al heel wat strijd moeten overwinnen. Dat is in het derde seizoen niet anders.
 18. The Protector (-4)
  • In het recent verschenen derde seizoen moet Hakan zien af te rekenen met The Vizier. Die heeft Istanbul in zijn greep. Hakan krijgt hulp van Nisan, Burak en een nieuwe Loyal Army. Toch zal zijn eigen verleden de strijd moeten zien te verlichten.
 19. Vikings (-4)
  • De historische reeks is bezig aan het zesde en laatste seizoen, waarna Netflix recent aankondigde een spin-off te maken die honderd jaar later in de geschiedenis zal afspelen. Nu zijn alvast vijf seizoenen verschenen met vikinghoofdman Rafnar Lothbrok in de hoofdrol. Hij probeert de macht te krijgen over Groot-Brittannië.
 20. Bloodride (nieuw)
  • Vanuit Noorwegen komt nu een horrorserie. Losse verhalen die allemaal met elkaar in verbinding staan door een bus. Met een duistere chauffeur zit een groep mensen in de bus richting een nog onbekende bestemming. Eén ding weet je als kijker wel zeker, het wordt gruwelijk.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?