Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 12

De ban is gebroken, want New Amsterdam en Ginny & Georgia zijn van de bovenste plaatsen verstoten. De afgelopen week maakten deze twee series de dienst uit, een docuserie is hiervoor in de plaats gekomen. Want het Max-effect is ook op Netflix zichtbaar.

Pole position

Het is inmiddels traditie aan het worden dat een goede week voor het begin van het nieuwe Formule 1-seizoen er een reeks van Drive to Survive wordt gelanceerd. Direct op de eerste dag nam het pole position in beslag en gaf deze voorlopig niet meer af.

Trage start

Een trage start was er voor Sky Rojo, aangezien overduidelijk de meeste mensen de voorkeur gaven om eerst naar de Formule 1 te kijken. Inmiddels rukt de opvolger van La Casa de Papel toch flink op. Het podium is echter nog wel wat uit zicht.

Wekelijkse series

Deze week is in de Verenigde Staten het televisieseizoen ook weer op gang gekomen. Dat zorgt ervoor dat ook op Netflix wekelijkse series, die tegelijk lopen met de uitzendingen in Amerika, weer verschijnen. Riverdale en Snowpiercer waren als eerste aan de beurt en duiken uiteraard ook gelijk weer op in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Formula 1: Drive to Survive (nieuw)
  • Het is inmiddels de vaste opwarmer naar een nieuw seizoen Formule 1. De camera’s van Drive to Survive draaiden ook in het bijzondere seizoen 2020 volop mee en brengt ons alles close in beeld. Met ongetwijfeld veel focus op de horrorcrash van Romain Grosjean.
 2. New Amsterdam (-1)
  • Een echte ziekenhuisserie heeft Netflix bereikt en zelfs twee seizoenen tegelijk. De excentrieke Dr. Max Goodwin neemt als directeur het roer over in Amerika’s oudste ziekenhuis en schopt tegen heilige huisjes om de levens van patiënten te redden.
 3. The Blacklist (+2)
  • Elizabeth Keen en Raymond Reddington zijn weer terug voor alweer het zevende seizoen van The Blacklist. Een seizoen die op zeer bijzondere wijze wordt beëindigd doordat de finale niet opgenomen kon worden. Zo is er een mengeling ontstaan met animatie.
 4. Ginny & Georgia (-2)
  • Ginny is vijftien jaar oud en heeft het niet zo op haar dertigjarige moeder. Ze verhuizen van plaats naar plaats en nu staan Ginny, haar moeder Georgia en haar broertje Austin voor een nieuw avontuur in het noorden. Een nieuwe plek brengt echter ook nieuwe uitdagingen met zich mee.
 5. The One (-1)
  • Wat als je met een snelle DNA-test je perfecte partner kunt vinden? Tien jaar nadat wetenschappers ontdekten dat iedereen een gen heeft dat ze kan koppelen aan één ander persoon, is de test al door miljoenen mensen gedaan. Maar zelfs soul mates blijken geheimen voor elkaar te hebben.
 6. Sky Rojo (nieuw)
  • De opvolger van La Casa de Papel brengt ons in een ware achtbaan van actie. Drie dames slaan op de vlucht als ze hun pooier hebben omgelegd. Uiteraard is niet iedereen daar even blij mee en wacht ons heel veel actie.
 7. Deadly Illusions (nieuw)
  • Een goedverkopende schrijfster, die last heeft van een writer’s block, huurt een onschuldige jonge vrouw in om op haar tweeling te passen. Terwijl de romanschrijfster zich helemaal overgeeft aan haar nieuwe bestseller, vervaagt de grens tussen het leven waarover ze schrijft en het leven dat ze leidt.
 8. The Lost Pirate Kingdom (+3)
  • Pirates of the Carribean, maar dan echt. Hoe wisten mannen als Blackbeard, Black Sam en Calico Jack de wereld te veroveren met hun schepen. Hoe ging het er echt aan rond 1700 in het Caribisch gebied. In de zesdelige reeks The Lost Pirate Kingdom is het te zien.
 9. Yes Day (-3)
  • Ouders die vroeger altijd avontuur opzochten, zeggen nu ze kinderen hebben op alles ‘nee’. Vooral de moeder wordt steeds minder gepruimd door de kids en dit komt tot een explosie als zoonlief op school een video heeft gemaakt waarin ze als de duivel wordt afgeschminkt. Een leraar komt dan op het idee om een ‘Yes Day’ te introduceren. 24 uur lang moeten de ouders op alles ‘ja’ zeggen. Het is het begin van een heerlijk avontuur.
 10. Behind Her Eyes (-8)
  • Met Tom Bateman in de hoofdrol als baas David, neemt Behind Her Eyes ons mee in het verhaal van schrijfster Sarah Pinborough. We zien hoe een alleenstaande moeder verstrikt raakt in een psychologisch spel. Terwijl ze een affaire begint met haar baas, wordt ze vrienden met zijn vrouw.
 11. Despicable Me 3 (-8)
  • Een rustig leventje zit er nog altijd niet in voor Gru en de meisjes Margo, Edith en Agnes. Samen met de Minions moeten ze nu zien af te rekenen met Bathazar Bratt, een verknipte jaren’80 rocker. En Gru krijgt hulp uit onverwachte hoek en nog wel vanuit zijn eigen familie.
 12. The Bold Type (-4)
  •  Jane, Kat en Sutton werken samen op de redactie van een magazine voor vrouwen: Scarlet. Dat loopt echter lang niet altijd op rolletjes, want de drie meiden lopen tegen problemen aan op hun werk die al snel ook te maken krijgen met hun privéleven. En geheime affaires zijn ook niet van de lucht. De serie is geïnspireerd op het leven van Cormopolitan’s Joanna Coles.
 13. Outlander (-4)
  • Veiligheid voor de Frasers is het sleutelwoord in het nieuwste seizoen van Outlander. Jamie doet dit door zijn relatie met Murtagh Fitzgibbons te verbergen voor William Tryon. Terwijl Claire haar familie probeert te beschermen, brengt ze zichzelf wel in gevaar.
 14. Homeland (-4)
  • De lange reis van Carrie Mathison komt eindelijk tot een einde. Bij de CIA maakte ze naam en moest heel wat stormen zien te overwinnen. Uiteindelijk drong ze door tot het Witte Huis, waar ze de grootste zaken moest zien op te lossen. Of haar laatste klus ook gaat slagen is nu te zien in seizoen 8.
 15. Snowpiercer (-1)
  • Zo snel als de trein door de wereld raast, zo snel is het tweede seizoen ook gestart van Snowpiercer. Leek de rust eindelijk terug te zijn gekeerd op de trein, juist op dat moment kwam er een grote verrassing. Er is een tweede trein en daar zit niemand minder in dan Mr. Wilford! Het zet iedere verhouding weer op scherp.
 16. Riverdale (-1)
  • De jongeren uit Riverdale zijn toe aan hun eindgala. Nog één keer keert iedereen terug voordat de serie te maken krijgt met een flinke tijdsprong. Hoe is het Archie, Veronica, Jughead en Betty de laatste tijd vergaan?
 17. Zero Chill (nieuw)
  • De familieserie speelt zich voornamelijk af op het ijs. De familie MacBentley besluit te verhuizen van Canada naar Engeland, zodat zoonlief Mac zijn ijshockey droom kan naleven. Dat blijkt minder makkelijk dan gedacht en voor zijn zus Kayla is het helemaal een opgave. Ze is kunstschaatster, maar is nu haar partner kwijt. Een koude start wacht haar dan ook.
 18. Relic (nieuw)
  •  Edna is weduwe en matriarch binnen de familie. Wanneer ze plotseling verdwijnt, trekken haar dochter Kay en kleindochter Sam naar hun afgelegen familielandgoed om er een zoekactie op te starten. Wanneer Edna terugkeert wordt het drietal geteisterd door een entiteit die de oudere vrouw in zijn bezit neemt.
 19. Anne+ (-6)
  • Het leven van de lesbische twintiger Anne verandert flink op het moment dat ze op zichzelf gaat wonen. Nu blikt ze terug op haar turbulente liefdesleven en komen we erachter waarom het toentertijd niet is gelukt in de liefde.
 20. Firefly Lane (-4)
  • Firefly Lane is gebaseerd op het gelijknamige boek van Kristin Hannah. Tully en Kate kennen elkaar al bijna hun hele leven. Samen hebben ze de nodige obstakels overwonnen, terwijl de een ging voor een carrière en de ander koos voor een gezin.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?