Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: You verdwijnt in de schaduw en Oscar-winnaar is terug

De zegetocht van You heeft ditmaal kort geduurd. Het langverwachte tweede seizoen van Shadow and Bone is in één keer naar de eerste plaats gevlogen. Zo is het podium gevuld met Shadow and Bone, You én opnieuw Luther: The Fallen Sun op de derde plaats.

Hasta!

In de Populaire 20 is Hasta el Cielo: La Serie de tweede nieuwe binnenkomer. De Spaanse serie, gebaseerd op de gelijknamige film, is de nieuwe nummer vijf. De animatiefilm The Magician’s Elephant bezet de zesde plaats. Andere nieuwe titels in de lijst zijn Noise, Maestro in Blue en April, May en June.

Oscars

Daarnaast is Im Westen Nichts Neues is terug in de lijst. Deze Duitse oorlogsfilm stond in de schijnwerpers dankzij de Oscars. Met een karrenvracht aan nominaties werd Im Westen Nichts Neues uiteindelijk gekozen tot de beste internationale film. De Oscar voor beste overall film viel net niet in Duitse handen.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Shadow and Bone (nieuw)
  • Duistere krachten zweren samen tegen wees en kaartmaker Alina Starkov. Zij laat een speciale kracht vrij dat het lot van haar door oorlog getroffen wereld kan veranderen.
 2. You (-1)
  • Een charmante baas van een boekwinkel is geobsedeerd door een opkomend schrijfster en neemt wel heel extreme stappen om haar aandacht te trekken. Dat is waar You ooit begon, inmiddels is Joe afgedwaald naar Londen om een nieuwe start te kunnen maken…
 3. Luther: The Fallen Sun (-)
  • De briljante Londense rechercheur John Luther kan een onopgeloste moord niet uit zijn hoofd zetten en ontsnapt uit de gevangenis om een sadistische seriemoordenaar op te sporen.
 4. Outlander (-2)
  • Dit spannende verhaal, gebaseerd op de fantasieromans van Diana Gabaldon, gaat over het drama van twee door de tijd gescheiden geliefden.
 5. Hasta el Cielo: La Serie (nieuw)
  • Als haar man sterft, besluit Sole dat ze het best voor haar zoon kan zorgen door misdaadbaas te worden. Zelfs als ze daarmee de vijand wordt van haar vader.
 6. The Magician’s Elephant (nieuw)
  • Een vastberaden jongen accepteert de uitdaging van een koning om drie onmogelijke taken uit te voeren in ruil voor een magische olifant en de kans om zijn lot te veranderen.
 7. Outer Banks (-3)
  • Tiener John B en zijn drie beste vrienden gaan op een eiland met rijken en armen op zoek naar een legendarische schat die iets te maken heeft met zijn vaders verdwijning. Het wordt een interessante zoektocht.
 8. Noise (nieuw)
  • Ward Kerremans speelt de rol van een man die net vader is geworden en zijn leven overhoop haalt om een familiegeheim boven water te halen.
 9. The Glory (-2)
  • Een vrouw die op de middelbare school gruwelijk misbruik heeft overleefd, zet jaren later een uitgebreid wraakplan.
 10. Soof 3 (-4)
  • Terwijl Sophie hard werkt om haar leven op de rails te houden, krijgt ze nieuws dat alles verandert. Tegelijkertijd keert haar dochter terug uit India met een grote verrassing.
 11. Entrevias (-3)
  • Wanneer zijn tienerkleindochter slachtoffer wordt van de drugsdealers die zijn buurt overnemen, neemt een boze oorlogsveteraan het heft in eigen handen.
 12. Maestro in Blue (nieuw)
  • Een musicus gaat naar een prachtig eiland om een festival te leiden. Hij begint er een onverwachte romance en raakt in de problemen van anderen verwikkeld.
 13. MH370: The Plane That Disappeared (-7)
  • In 2014 verdween een vliegtuig met 239 mensen aan boord van de radar. Deze docuserie gaat over één van de grootste mysteries van deze tijd: vlucht MH370.
 14. Fall (-5)
  • Twee vriendinnen vechten om een kleine kans om te overleven nadat ze een radiotoren in de woestijn hebben beklommen en nu 600 meter hoog in de lucht vastzitten.
 15. Triada (-4)
  • Rebecca hoort dat ze bij haar geboorte is gescheiden van haar twee identieke zusjes. Dan begint ze aan een gevaarlijke reis om de waarheid over haar afkomst te achterhalen.
 16. Formula 1: Drive to Survive (-6)
  • Het nieuwe Formule 1-seizoen staat voor de deur. De perfecte timing voor een nieuw seizoen van Formula 1: Drive to Survive. Coureurs, managers en teameigenaars leven in een snelle wereld, zowel op als buiten de racebaan, tijdens een moordend seizoen vol Formule 1-races.
 17. April, May en June (nieuw)
  • Drie van elkaar vervreemde halfzussen moeten hun banden weer aanhalen nu hun moeder op sterven ligt en hen smeekt om voor hun afhankelijke broer te zorgen.
 18. Harjunpää (-6)
  • Een beroemde rechercheur en zijn partner moeten het opnemen tegen de duistere onderwereld van Helsinki wanneer een misdaadgolf de vrede in hun stad verstoort.
 19. Im Westen Nichts Neues (nieuw)
 20. Paradise Highway (-6)
  • Een onwillige trucker wil het leven van haar gedetineerde broer redden, maar moet ook een tienermeisje beschermen en vluchten terwijl de FBI hen op de hielen zit.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?