Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 13

Een rustige week in het aanbod, bracht ook weinig verschuivingen in de lijst van populaire titels op Netflix. Jullie waren duidelijk nog druk bezig met de reeksen die in de afgelopen periode waren verschenen.

Madeleine houdt ons bezig

Zo kan een adempauze ook nooit kwaad en zijn er vooral duidelijke verschuivingen binnen de lijst. De zoektocht naar Madeleine McCann houdt ons allen weer behoorlijk bezig en de docureeks staat nu zelfs op de tweede plaats. Nieuwkomers zijn The OA en het bijzondere project van Love, Death + Robots.

Buzz rondom series

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The Walking Dead (-)
  • In één keer zijn er acht seizoenen van The Walking Dead op Netflix verschenen, één van de meest bekeken series van de afgelopen jaren. Het draait in The Walking Deadin eerste instantie om Rick Grimes. De politieagent wordt neergeschoten. Wanneer hij in het ziekenhuis uit coma ontwaakt, is er geen (levend) mens meer te bekennen….
 2. The Disappearance of Madeleine McCann (+5)
  • Het is één van de meest geruchtmakende en veelbesproken verdwijningszaken ooit. Op 3 mei 2007 verdween Madeleine McCann zomaar uit het niets van het appartementencomplex in Praia da Luz in de Algarve. De Britse media dook er bovenop, iedereen werd verdacht en iedere steen werd omgedraaid. Tenminste dat was het beeld, want de documentaire over de zaak maakt duidelijk hoe vreselijk veel er mis is gegaan.
 3. Formula 1: Drive to Survive (-1)
  • Het Formule 1-seizoen van 2018 door een compleet andere bril. Wij bekijken die natuurlijk vooral vanuit het blikveld van Max Verstappen, de Netflix-docuserie Drive to Survive geeft hele andere inzichten. Met veel achtergrondverhalen van coureurs, monteurs en teambazen geeft de reeks een fraai inzicht in de sport, waarbij het ook nog een fantastisch mooi is gemaakt.
 4. Homeland (-1)
  • Het zevende seizoen van Homeland staat op Netflix en brengt Carrie opnieuw aan de rand van de afgrond. Haar hulp aan de President heeft in het zesde seizoen volledig verkeerd uitgepakt. Zowat ieder lid van de geheime dienst is opgepakt, waardoor Carrie samen met Saul een eenzame strijd moet gaan voeren tegen de President.
 5. The Order (+)
  • Jack Morton is een eerstejaars student aan Belgrave Universiteit en wil gelijk alles weten over de mythes en verhalen die er rond gaan over de school. Er zou namelijk een Hermetische Orde van de Blauwe Roos zijn. Het wordt afgedaan als een fabeltje, maar niet veel later vindt Jack een blauwe roos op zijn kamer. Hij komt dan ook al snel bij het geheime genootschap.
 6. The Umbrella Academy (-2)
  • De nieuwste superheldenserie lijkt misschien vrij standaard. Een groep moet de wereld redden, maar dat is dan ook gelijk het enige dat standaard is. Zeven wezen met superkrachten komen als volwassenen weer bij elkaar wanneer hun vader is overleden aan een hartaanval. Een man die ze eigenlijk allemaal haten, om al snel te ontdekken dat er veel meer aan de hand is dan een hartaanval. Ze worden al snel achterna gezeten door huurmoordenaars en een van het zevental komt terug uit de toekomst met heel slecht nieuws…
 7. After Life (+1)
  • Ricky Gervais heeft opnieuw een pareltje afgeleverd. In After Life speelt hij een man die zijn vrouw na ziekte is kwijtgeraakt. Via een videoboodschap heeft ze hem verteld dat hij vooral door moet leven, maar zijn vrouw was alles voor hem. Verbitterd zoekt hij de aanval en denkt vaak aan zelfmoord. Hoe zwaar het onderwerp ook is, Gervais is erin geslaagd om veel bittere humor in te verwerken. En juist dit maakt After Life een serie die je gelijk pakt.
 8. Queer Eye (+1)
  • De Fab-5 is terug voor een derde seizoen, waarin Antoni, Tan, Karamo, Bobby en Jonathan nieuwe paden gaan bewandelen. Tijdens de eerste twee seizoenen deden ze hun werk in Atlanta, voor de derde campagne zijn ze verkast naar Kansas en maken zelfs een uitstapje naar Japan.
 9. The OA (nieuw)
  • Tweeënhalf jaar moest er gewacht worden op het vervolg van The OA. De makers lieten recent al weten waarom het zo lang duurde, maar uiteindelijk is het niet voor niets geweest. Het bijzondere verhaal gaat verder, waarbij OA wakker wordt op een onbekende plek en komt zo voor nieuwe mysteries te staan.
 10. Dirty John (-4)
  • Podcasts zijn hot en één van de meest succesvolle podcasts is Dirty John. Het crimeverhaal van een journalist van de LA Times maakte zoveel indruk dat er een serie van is gemaakt. Het verhaal over het leven van John Meehan is nu dan ook in zijn geheel te zien. Goed aflopen doet het niet, dat weet je als kijker vanaf het begin. Maar hoe het zover heeft kunnen komen…
 11. Northern Rescue (-1)
  • Een echt familiedrama wordt ontzettend goed ontvangen. Na de plotselinge dood van zijn vrouw verhuist John West, commandant bij de reddingsbrigade, met zijn drie kinderen naar de plaats waar hij opgroeide, Turtle Island Bay.
 12. Shadowhunters (+2)
  • De honger is groot voor de slotepisodes van Shadowhunters. Tijdens het derde seizoen werd bekend dat dit gelijk het laatste seizoen zou zijn. Wel kregen de makers de kans om het verhaal goed af te ronden. Wat volgde was een hele lange winterbreak om nieuwe afleveringen op te nemen en zo het derde seizoen tot een besluit te laten komen. De wekelijkse episodes draaien nu.
 13. Love, Death + Robots (nieuw)
  • David Fincher (Mindhunter, Se7en) en Tim Miller (Deathpool) mochten zich volledig uitleven in deze animatiereeks met achttien korte verhalen. Het is een zeer uiteenlopend geheel geworden, waarbij de vrije geest van de makers voor pareltjes hebben gezorgd.
 14. Riverdale (-3)
  • Riverdale ondervindt de komende periode de gevolgen van het vreselijke overlijden van acteur Luke Perry (Fred Andrews in de serie). De makers krijgen de maximale tijd om het verhaal vorm te geven en daardoor gaat Riverdale half april pas weer verder. Wanneer het verder gaat zal eindelijk de vraag worden beantwoord: wie is nou de echte Gargoyle King?
 15. Overspel (+2)
  • Netflix en de NPO hebben en deal gesloten, waardoor afgeronde series op de streamingdienst verschijnen. Zo ook Overspel, waarvan in één keer alle drie de seizoenen zijn verschenen. De ambitieuze fotografe Iris Hoegaarde is getrouwd met officier van justitie Pepijn van Erkel, maar ze krijgt een affaire met advocaat Willem Steenhouwer. Vanaf dat moment is het spel op de wagen.
 16. When Calls the Heart (-)
  • De Hallmark-serie speelt zich een kleine eeuw geleden af in een dorpje in West-Canada. Het verhaal draait om Elizabeth Thatcher. De welgestelde vrouw wordt verliefd op Jack Thornton. Hun relatie gaat echter lang niet altijd even makkelijk en gaandeweg de seizoenen zijn er steeds meer obstakels die zij, en hun dorpsgenoten, moeten zien te overbruggen.
 17. Suits (-5)
  • Het enige negatieve punt dat we over Suits kunnen zeggen is dat het maar zo weinig afleveringen zijn. Het tweede deel van seizoen 6 werd recent toegevoegd en de zes afleveringen waren amper voldoende om de honger te stillen. We willen meer! Gelukkig weten we al wanneer.
 18. Bates Motel (-5)
  • Het vijfde seizoen van Bates Motel is het slotstuk van de prequel op Psycho. In het laatste seizoen zien we hoe de oorspronkelijke film van Alfred Hitchcock is ontstaan. Norman en Norma Bates blijven tot het bittere einde bij elkaar en krijgen bezoek van een vrouw: Marion Crane. En zij wordt gespeeld door Rihanna.
 19. You (-1)
  • Joe Goldberg is de manager van een boekenwinkel in New York. Als hij op een dag Guinevere Beck de winkel binnen ziet lopen, is hij meteen verkocht. Al snel blijkt zijn verliefdheid uit te groeien tot een ware obsessie en wordt hij een gevaar voor iedereen die zijn geluk in de weg dreigt te staan.
 20. Suburra (-1)
  • Keiharde Italiaanse maffia, dan zit je bij Suburra aan het juiste adres. Het eerste seizoen van de Italiaanse Netflix Original werd al goed ontvangen, nu is het tweede seizoen verschenen. Opnieuw gaat het om macht in de Italiaanse hoofdstad Rome en daarbij gaat het er hard aan toe.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?