Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 13

De lijst met meest populaire titels op Netflix is nog nooit zo overhoop gegooid als deze week. Dat veel mensen thuis zitten zorgt ervoor dat er massaal wordt gekeken naar Netflix. En zo vliegen de nieuwe films en series dan ook de lijst binnen.

Nu wel voltreffer

Al is het een internationale productie geworden, The Letter for the King voelt toch als een Nederlandse titel. De verfilming van De Brief voor de Koning is in tegenstelling van Ares wel een voltreffer en vliegt dan ook in één keer naar de eerste plaats op de lijst. Dit kost Brot het goud, want deze IJslandse crimeserie staat voor de tweede week op rij op de tweede plaats.

Spaanse titels

Toy Boy heeft de eerste plaats moeten afstaan, waar een andere Spaanse serie (Élite) is opgeklommen naar de vierde plaats. Er staan twee films hoog in de lijst met John Wick 3 en Angel has Fallen, daar waar Formula 1: Drive to Survive nu echt begonnen is met kelderen.

De Top-10 invloed op de Top-20

Vanaf een aantal weken geeft Netflix dagkoersen weer van de meest bekeken titels van de afgelopen 24 uur. Het geeft nog een beter beeld van welke titels er veel worden bekeken, al zit er wel een addertje onder het gras. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The Letter for the King (nieuw)
  • Het boek van Tonke Dragt is bij de hand genomen om een nieuwe serie te maken. Zes afleveringen van The Letter for the King zijn met een aardige inbreng van Nederlandse acteurs direct volop bekeken. Een jonge aspirant-ridder Tiuri gaat op een gevaarlijke missie om een geheime brief te bezorgen aan de koning.
 2. Brot / The Valhalla Murders (-)
  • De eerste IJslandse Netflix Original komt hard binnen in de lijst, net zo hard als de zaak die opgelost moet worden in de crimeserie. Een seriemoordenaar zet de onderzoekers voor een groot raadsel en het duurt niet lang voor er iemand uit Noorwegen wordt ingevlogen. Hij komt oorspronkelijk uit IJsland en dat roept al gelijk grote vragen op.
 3. Toy Boy (-2)
  • Zeven jaar zit Hugo in de gevangenis, tot er opeens een advocate voor zijn cel staat. De voormalig stripper is veroordeeld voor moord, want na een nacht feesten werd hij wakker naast een dode man. Het bleek de man te zijn van de vrouw die hem had ingehuurd. Hugo kan zich niets heugen van de nacht, maar is er zeker van dat hij geen moordenaar is. De zoektocht naar de waarheid is geopend.
 4. Élite (+2)
  • Nu we weten wie de moordenaar is van Marina, is het de vraag of hij ook gestraft gaat worden voor zijn daden. Overduidelijk is dat zijn aanwezigheid niet meer wordt gewaardeerd op Las Encinas.
 5. John Wick 3 (nieuw)
  • Met een bedrag van 14 miljoen dollar op zijn hoofd en een leger huurmoordenaars achter zich aan moet John Wick aan de slag. Na het doden van een lid van het internationale moordenaarsgilde The High Table op de neutrale grond van het Continental Hotel is John excommunicado verklaard. Met slechts één uur voorsprong en de meest meedogenloze premiejagers van de wereld achter zich aan vecht John zich door New York in een poging te overleven.
 6. Angel has Fallen (nieuw)
  • Na Olympus en London is dus nu de derde film uit de reeks. Mike Banning is benoemd tot hoofd van de Secret Service. Maar wanneer er een aanslag op de Amerikaanse President wordt gepleegd, is Banning de hoofdverdachte.
 7. Formula 1: Drive to Survive (-3)
  • In opmaat naar een nieuw Formule 1-seizoen begint Drive to Survive stilletjesaan een prachtige traditie te worden. Het tweede seizoen is net zo spetterend als het debuut, met een aantal bijzondere afleveringen. Uiteraard zijn er weer de scheldpartijen van Günther Steiner, maar de focus ditmaal ligt veel meer op bijvoorbeeld Mercedes tijdens de rampzalige race in Duitsland. En de dood van Anthoine Hubert tijdens het weekend in Spa maakt op de paddock diepe indruk.
 8. Dare Me (nieuw)
  • De serie Dare Me is gebaseerd op de bestseller van Megan Abbott. Het gaat over een team cheerleaders van Sutton High. Alles gaat prima onder leiding van Beth Cassidy en Addy Hanlon… maar dan komt er een nieuwe coach die het team naar een hoger plan wil tillen. En of dat nou zo’n goed plan is?
 9. Tiger King (nieuw)
  • Het is misschien wel de meest bizarre truecrime docuserie tot dusver verschenen op Netflix. Joe Exotic runt een dierentuin, doet een gooi naar het presidentschap en wordt uiteindelijk veroordeeld voor het bekokstoven van een krankzinnige moord.
 10. Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker (nieuw)
  • Sarah Breedlove leefde lang in armoede, maar ze werkte zichzelf op tot de eerste zwarte vrouwelijke selfmade miljonair. Het inspirerende verhaal van haar leven is te zien in de serie Self Made.
 11. Better Call Saul (-8)
  • De prequel van Breaking Bad nadert de ontknoping. Het vijfde seizoen is wekelijks te zien en dit is het voorlaatste seizoen. Jimmy McGill is inmiddels Saul Goodman geworden en hij moet zich als advocaat laten gelden.
 12. Greenhouse Academy (nieuw)
  • Greenhouse Academy is een ware tienerdramaserie. In de serie volgen we Alex en Haley Woods. Zij zijn hun moeder kwijtgeraakt toen zij voor haar werk als astronaut in een explosie terecht kwam. Alex en Hayley staan nu op het punt om hun leven weer op te pakken en gaan naar een chique kostschool. Daar komen ze al snel in een wereld terecht vol rivaliteit, romantiek en een mysterie.
 13. Altered Carbon (-6)
  • Een serie waarin het hoofdpersonage zomaar volledig wordt veranderd, dan kan uiteraard alleen in een sci-fi serie. Altered Carbon is daarvoor de uitgelezen reeks, want lichamen zijn inmiddels niets meer of minder dan een omhulsel voor een chip. Zo is Joel Kinnaman vervangen door Anthony Mackie.
 14. Kalifat (nieuw)
  • Kalifat gaat over de periode in aanloop naar een aanslag van IS in Zweden. Door de ogen van een in Syrië opgesloten vrouw, van een Zweeds meisje dat richting het oorlogsgebied gelokt wordt en van een politieagente die op eigen houtje de aanslag probeert te verijdelen
 15. Locke & Key (-7)
  • De familie Locke wordt opgeschrikt door een vreselijke moord. De vader wordt in zijn eigen huis neergeschoten en de moeder besluit met haar drie kinderen te vertrekken. En wel naar het geboortehuis van hun vader: Keyhouse. Daar begint echter pas echt de ellende, want wat is er allemaal aan de hand in het huis waar sleutels de meest vreemde dingen doen?
 16. Love is Blind (-6)
  • In Nederland kennen we Married at First Sight. Een afgeleide van dit concept is Love is Blind, waar een vleugje van The Bacheler in is verwerkt. Drie weken lang is de Netflix-show te zien waar mensen met elkaar in gesprek gaan zonder elkaar te zien. En pas wanneer er een huwelijksaanzoek is gedaan, krijg je elkaar te zien.
 17. Lost Girls (-12)
  • Voor fans van Unbelievable is de film Lost Girls een absolute kijktip. Een moeder is haar dochter kwijt en krijgt weinig hulp vanuit de politie. Ze ontdekt dat haar dochter in een seksnetwerk terecht was gekomen en er een seriemoordenaar actief is.
 18. Narcos: Mexico (-7)
  • Inmiddels is Narcos één van de steunpilaren van Netflix, want de Colombiaanse seizoenen meegerekend zijn we al toe aan het vijfde seizoen. Het Guadalajara Kartel staat nog altijd fier overeind, maar daar wil de DEA nu echt snel een einde aan maken. En ze willen ook nog eens wraak op Felix Gallardo.
 19. The Trials of Gabriel Fernandez (-4)
  • Het aangrijpende verhaal over Gabriel Fernandez houdt steeds meer kijkers in de greep. Op achtjarige leeftijd overleed Gabriel in Los Angeles aan zijn verwondingen. Hij zou zijn gemarteld door zijn moeder en vriend. De verontwaardiging werd groot toen bleek dat Gabriel al regelmatig door maatschappelijke werkers was geholpen en de sheriff regelmatig op de stoep stond. Toch trad niemand op. Waarom niet? En wie is daarvoor verantwoordelijk?
 20. On My Block (-3)
  • On My Block is alweer toe aan het derde seizoen. De jongeren uit moeilijke wijken van Los Angeles hebben al heel wat strijd moeten overwinnen. Dat is in het derde seizoen niet anders.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?