Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Bridgerton en Liam Neeson maken hun naam waar

Het zal niemand verbazen dat Bridgerton de regie heeft overgenomen op Netflix én hoe! In het openingsweekend is het tweede seizoen van de serie liefst 193 miljoen uur bekeken. Ook werd het eerste seizoen nog eens 32 uur teruggekeken óf late instromers waagden zich eindelijk aan de serie.

Liam Neeson maakt zijn naam weer eens waar

Zo staat Bridgerton in Nederland dan ook stijf bovenaan en duwt The Last Kingdom in één keer van de troon. Liam Neeson heeft zijn naam weer eens waargemaakt met een nieuwe actiefilm. Ditmaal met een truck op het ijs, The Ice Road is de trotse nummer twee. Top Boy maakt net zoals een week geleden het podium compleet.

Snel in de lijst weten te nestelen

Zo moeten Taboo en The Last Kingdom afstand doen van de hoge plaatsen, gevolgd door Svart Krabba dat is opgeklommen naar de zesde plaats. De derde nieuwkomers in de lijst van meest populaire films en series op Netflix is de oorlogsfilm The Auschwitz Report en de dinsdag verschenen film Crush heeft zich snel in de lijst weten te nestelen.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Bridgerton (nieuw)

 2. The Ice Road (nieuw)
  • Een onfortuinlijke ijswegchauffeur trotseert verraderlijk terrein om reddingsmateriaal te leveren en een team mijnwerkers te redden dat onder de grond vastzit.
 3. Top Boy (-)
  • Twee doorgewinterde drugsdealers keren terug naar de straten van Londen, maar hun jacht op geld en macht wordt bedreigd door een jonge, meedogenloze oplichter.
 4. Taboo (-2)
  • Een lang dood gewaande avonturier keert terug naar Londen om de dood van zijn vader te wreken. Hij krijgt echter te maken met de Oost-Indische Compagnie.
 5. The Last Kingdom (-4)
  • Alfred de Grote verdedigt zijn koninkrijk tegen Noormannen en Uhted, een geboren Saks die is opgevoed door Vikingen, tracht zijn voorouderlijk geboorterecht op te eisen.
 6. Svart Krabba (Black Crab) (+3)
  • Om een apocalyptische oorlog te eindigen en haar dochter te redden, gaat een soldaat op een wanhopige missie om met een topgeheime vracht een bevroren zee over te steken.
 7. The Blacklist (-2)
  • Een briljante voortvluchtige biedt aan om de FBI te helpen om andere slechteriken te pakken, maar alleen als de nieuwe profiler Elizabeth nauw met hem samenwerkt. Uiteraard werkt hij met een dubbele agenda…
 8. The Auschwitz Report (nieuw)
  • Twee Slowaakse joden ontsnappen uit Auschwitz met een rapport over de genocide in het kamp. Ze hopen dat dit sluitende bewijs zal leiden tot een gericht bombardement. Dit is het waargebeurde verhaal.
 9. Queen of the South (-5)
  • Teresa wordt gedwongen te werken voor een drugskartel dat haar vriend heeft vermoord. Met haar levenservaring, een vriend en een mysterieus notitieblok moet ze overleven.
 10. F1: Drive to Survive (-4)
  • De ultieme strijd tussen Max en Lewis. Verstappen en Hamilton vochten tot de laatste meter om de wereldtitel en de camera’s van Drive to Survive waren er weer bij. Zo spannend als die laatste ronde wordt het natuurlijk niet, maar alle behind the scenes maken het historische jaar nog fascinerender.
 11. Pieces of Her (-4)
 12. The Adam Project (-2)
  • De tijdreizende gevechtspiloot Adam maakt een noodlanding in 2022 en gaat samen met zijn twaalfjarige ik op een missie om de toekomst te redden.
 13. Snowpiercer (+1)
  • De aarde is bevroren. De laatste overlevende mensen wonen in een lange trein die de wereld rondcirkelt en zoeken balans te midden van de spanningen aan boord. Het derde seizoen raast nu rond de wereld.
 14. Inventing Anna (-6)
  • Moedige ondernemer of oplichter? Een journalist onderzoekt het verhaal van Anna Delvey, die de elite van New York ervan overtuigde dat ze een Duitse erfgename was. Dit is het waargebeurde verhaal van Inventing Anna.
 15. Vikings Valhalla (-4)
  • In dit vervolg op Vikings zijn honderd jaar verstreken en staat een nieuwe generatie legendarische helden op om hun eigen lot te bepalen en geschiedenis te schrijven. Wie is wie in Vikings Valhalla?
 16. Crush (nieuw)
  • Een rijke vrijgezel die op een afgelegen plek woont, bouwt een band op met een charmante vreemdeling. Maar hun relatie krijgt een afschuwelijke wending.
 17. One of Us is Lying (-4)
  • Vijf erg verschillende scholieren moeten nablijven, maar een moord (en allerlei geheimen) houdt ze bij elkaar. Er ontvouwt zich een dodelijk kat-en-muis-spel.
 18. Sweet Magnolias (-2)
 19. Manifest (-1)
  • Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.
 20. Bohemian Rhapsody (-3)
  • In deze biopic transformeert een verlegen buitenbeentje in de iconische Queen-zanger Freddie Mercury. Geïnspireerd op de turbulente opkomst en worstelingen van de band.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?