Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 14

De rust in de lijst was van korte duur. Waren er vorige week amper verschuivingen, nu heeft de lijst met 20 meest populaire titels op Netflix een nieuwe nummer één en vijf nieuwe binnenkomers.

Luther, Belgen en Cocaine

Idris Elba in de huid van DC John Luther is een doorslaand succes en het vijfde seizoen van de Britse serie is opnieuw zeer enthousiast begroet. Het is gelijk de nieuwe nummer één in de lijst en weet daarmee The Walking Dead te verstoten. De Vlaamse serie Gevoel voor Tumor maakt daarnaast ook veel indruk en is de nieuwe nummer zeven. Hoogste stijger in de lijst is The OA, het bovennatuurlijke verhaal schurkt tegen de top-3 aan.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Luther (nieuw)
  • DC John Luther beleeft in het vijfde seizoen opnieuw barre situaties en wordt tot het uiterste getest. Zijn demonen uit het verleden duiken weer op en tegelijkertijd wacht hem een gruwelijke moordzaak. Weet Luther (Idris Elba) zich ook weer door deze zaken heen te worstelen?
 2. The Walking Dead (-1)
  • In één keer zijn er acht seizoenen van The Walking Dead op Netflix verschenen, één van de meest bekeken series van de afgelopen jaren. Het draait in The Walking Deadin eerste instantie om Rick Grimes. De politieagent wordt neergeschoten. Wanneer hij in het ziekenhuis uit coma ontwaakt, is er geen (levend) mens meer te bekennen….
 3. The Disappearance of Madeleine McCann (-1)
  • Het is één van de meest geruchtmakende en veelbesproken verdwijningszaken ooit. Op 3 mei 2007 verdween Madeleine McCann zomaar uit het niets van het appartementencomplex in Praia da Luz in de Algarve. De Britse media dook er bovenop, iedereen werd verdacht en iedere steen werd omgedraaid. Tenminste dat was het beeld, want de documentaire over de zaak maakt duidelijk hoe vreselijk veel er mis is gegaan.
 4. The OA (+5)
  • Tweeënhalf jaar moest er gewacht worden op het vervolg van The OA. De makers lieten recent al weten waarom het zo lang duurde, maar uiteindelijk is het niet voor niets geweest. Het bijzondere verhaal gaat verder, waarbij OA wakker wordt op een onbekende plek en komt zo voor nieuwe mysteries te staan.
 5. Homeland (-1)
  • Het zevende seizoen van Homeland staat op Netflix en brengt Carrie opnieuw aan de rand van de afgrond. Haar hulp aan de President heeft in het zesde seizoen volledig verkeerd uitgepakt. Zowat ieder lid van de geheime dienst is opgepakt, waardoor Carrie samen met Saul een eenzame strijd moet gaan voeren tegen de President.
 6. The Order (-1)
  • Jack Morton is een eerstejaars student aan Belgrave Universiteit en wil gelijk alles weten over de mythes en verhalen die er rond gaan over de school. Er zou namelijk een Hermetische Orde van de Blauwe Roos zijn. Het wordt afgedaan als een fabeltje, maar niet veel later vindt Jack een blauwe roos op zijn kamer. Hij komt dan ook al snel bij het geheime genootschap.
 7. Gevoel voor Tumor (nieuw)
  • De Vlaamse serie Gevoel voor Tumor is zo goed, dat kijken zonder een zakdoek bijna niet mogelijk is. De 25-jarige Tristan Devriendt heeft een heerlijk leven. Zijn studie verloopt goed, hij heeft veel vrienden waarmee hij rugby speelt en bij de vrouwen mag hij niet klagen. Tot er een tumor wordt ontdekt in zijn neus.
 8. Formula 1: Drive to Survive (-5)
  • Het Formule 1-seizoen van 2018 door een compleet andere bril. Wij bekijken die natuurlijk vooral vanuit het blikveld van Max Verstappen, de Netflix-docuserie Drive to Survive geeft hele andere inzichten. Met veel achtergrondverhalen van coureurs, monteurs en teambazen geeft de reeks een fraai inzicht in de sport, waarbij het ook nog een fantastisch mooi is gemaakt.
 9. The Umbrella Academy (-3)
  • De nieuwste superheldenserie lijkt misschien vrij standaard. Een groep moet de wereld redden, maar dat is dan ook gelijk het enige dat standaard is. Zeven wezen met superkrachten komen als volwassenen weer bij elkaar wanneer hun vader is overleden aan een hartaanval. Een man die ze eigenlijk allemaal haten, om al snel te ontdekken dat er veel meer aan de hand is dan een hartaanval. Ze worden al snel achterna gezeten door huurmoordenaars en een van het zevental komt terug uit de toekomst met heel slecht nieuws…
 10. Love, Death & Robots (+3)
  • David Fincher (Mindhunter, Se7en) en Tim Miller (Deathpool) mochten zich volledig uitleven in deze animatiereeks met achttien korte verhalen. Het is een zeer uiteenlopend geheel geworden, waarbij de vrije geest van de makers voor pareltjes hebben gezorgd.
 11. Queer Eye (-3)
  • De Fab-5 is terug voor een derde seizoen, waarin Antoni, Tan, Karamo, Bobby en Jonathan nieuwe paden gaan bewandelen. Tijdens de eerste twee seizoenen deden ze hun werk in Atlanta, voor de derde campagne zijn ze verkast naar Kansas en maken zelfs een uitstapje naar Japan.
 12. Shadowhunters (-)
  • De honger is groot voor de slotepisodes van Shadowhunters. Tijdens het derde seizoen werd bekend dat dit gelijk het laatste seizoen zou zijn. Wel kregen de makers de kans om het verhaal goed af te ronden. Wat volgde was een hele lange winterbreak om nieuwe afleveringen op te nemen en zo het derde seizoen tot een besluit te laten komen. De wekelijkse episodes draaien nu.
 13. After Life (-6)
  • Ricky Gervais heeft opnieuw een pareltje afgeleverd. In After Life speelt hij een man die zijn vrouw na ziekte is kwijtgeraakt. Via een videoboodschap heeft ze hem verteld dat hij vooral door moet leven, maar zijn vrouw was alles voor hem. Verbitterd zoekt hij de aanval en denkt vaak aan zelfmoord. Hoe zwaar het onderwerp ook is, Gervais is erin geslaagd om veel bittere humor in te verwerken. En juist dit maakt After Life een serie die je gelijk pakt.
 14. Northern Rescue (-3)
  • Een echt familiedrama wordt ontzettend goed ontvangen. Na de plotselinge dood van zijn vrouw verhuist John West, commandant bij de reddingsbrigade, met zijn drie kinderen naar de plaats waar hij opgroeide, Turtle Island Bay.
 15. The Legend of Cocaine Island (nieuw)
  • In alles is dit een bizar verhaal. In de eerste helft van de docu lijk je wel naar een slechte komedie te kijken, tot er opeens een grote mindfuck komt. De aap komt uit de mouw en het lachen vergaat de hoofdrolspelers. En één van de meest bizarre aspecten: in dit waargebeurde verhaal spelen de daadwerkelijke betrokkenen de gebeurtenissen nog eens na!
 16. Timeless (nieuw)
  • Wanneer een tijdmachine gestolen is, krijgen een geschiedenisleraar, een soldaat en een ingenieur de opdracht de dader te vangen. Kortom een bizar verhaal, dat nu op Netflix het tweede seizoen heeft gekregen. Het enige minpunt van de serie is dat dit ook gelijk het laatste seizoen is.
 17. Suits (-)
  • Het enige negatieve punt dat we over Suits kunnen zeggen is dat het maar zo weinig afleveringen zijn. Het tweede deel van seizoen 6 werd recent toegevoegd en de zes afleveringen waren amper voldoende om de honger te stillen. We willen meer! Gelukkig weten we al wanneer.
 18. Santa Clarita Diet (nieuw)
  • Het bloederige en tevens komische verhaal in Santa Clarita gaat verder. Drew Barrymore speelt een moeder die van de één op de andere dag is veranderd in een zombie. Mensenvlees is wat ze nodig heeft en zie daar maar eens aan te komen. De enige die haar geheim weten is haar man, dochter en nerdy buurtjongen. Het zorgt voor krankzinnige situaties.
 19. Overspel (-4)
  • Netflix en de NPO hebben en deal gesloten, waardoor afgeronde series op de streamingdienst verschijnen. Zo ook Overspel, waarvan in één keer alle drie de seizoenen zijn verschenen. De ambitieuze fotografe Iris Hoegaarde is getrouwd met officier van justitie Pepijn van Erkel, maar ze krijgt een affaire met advocaat Willem Steenhouwer. Vanaf dat moment is het spel op de wagen.
 20. Bates Motel (-2)
  • Het vijfde seizoen van Bates Motel is het slotstuk van de prequel op Psycho. In het laatste seizoen zien we hoe de oorspronkelijke film van Alfred Hitchcock is ontstaan. Norman en Norma Bates blijven tot het bittere einde bij elkaar en krijgen bezoek van een vrouw: Marion Crane. En zij wordt gespeeld door Rihanna.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?