Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 14

We kijken heel wat af deze weken op Netflix en daardoor is er wederom een nieuwe serie die in één keer naar de eerste plaats is doorgestoten. Met de naderende lancering van La Casa de Papel is de kans groot dat Ozark slechts één week kan genieten van deze status.

Tiger King als lopend vuurtje

De witwassers hebben hun plekje voor nu in ieder geval te pakken, voor The Letter for the King én Tiger King. Deze bizarre documentaireserie gaat inmiddels als een lopend vuurtje rond. Iedereen verbaast zich over het krankzinnige verhaal en gaat er dan ook volledig in op.

Vier nieuwkomers

In de lijst staan naast Ozark nog drie nieuwkomers. Suits en Unorthodox hebben een fraaie plaats verworven in de top-10. De serie Freud is op het nippertje de lijst binnengerold op de negentiende plaats.

De Top-10 invloed op de Top-20

Vanaf een aantal weken geeft Netflix dagkoersen weer van de meest bekeken titels van de afgelopen 24 uur. Het geeft nog een beter beeld van welke titels er veel worden bekeken, al zit er wel een addertje onder het gras. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Ozark (nieuw)
  • De witwassers zijn terug voor een derde seizoen. De familie Byrde verliet Chicago noodgedwongen omdat de vader des huizes zichzelf in de problemen had geholpen door mee te werken aan witwaspraktijken. Hij denkt zichzelf in de Ozarks te kunnen redden, maar daar loopt het eigenlijk steeds verder mis.
 2. The Letter for the King (-1)
  • Het boek van Tonke Dragt is bij de hand genomen om een nieuwe serie te maken. Zes afleveringen van The Letter for the King zijn met een aardige inbreng van Nederlandse acteurs direct volop bekeken. Een jonge aspirant-ridder Tiuri gaat op een gevaarlijke missie om een geheime brief te bezorgen aan de koning.
 3. Tiger King (+6)
  • Het is misschien wel de meest bizarre truecrime docuserie tot dusver verschenen op Netflix. Joe Exotic runt een dierentuin, doet een gooi naar het presidentschap en wordt uiteindelijk veroordeeld voor het bekokstoven van een krankzinnige moord.
 4. Brot / The Valhalla Murders (-2)
  • De eerste IJslandse Netflix Original komt hard binnen in de lijst, net zo hard als de zaak die opgelost moet worden in de crimeserie. Een seriemoordenaar zet de onderzoekers voor een groot raadsel en het duurt niet lang voor er iemand uit Noorwegen wordt ingevlogen. Hij komt oorspronkelijk uit IJsland en dat roept al gelijk grote vragen op.
 5. Toy Boy (-2)
  • Zeven jaar zit Hugo in de gevangenis, tot er opeens een advocate voor zijn cel staat. De voormalig stripper is veroordeeld voor moord, want na een nacht feesten werd hij wakker naast een dode man. Het bleek de man te zijn van de vrouw die hem had ingehuurd. Hugo kan zich niets heugen van de nacht, maar is er zeker van dat hij geen moordenaar is. De zoektocht naar de waarheid is geopend.
 6. Suits (nieuw)
  • De tweede helft van het zevende seizoen van Suits is gelanceerd op Netflix met daarin vooral aandacht voor Rachel, oftewel Meghan Markle. Ze heeft de serie na dit seizoen verlaten door haar huwelijk met de Britse prins.
 7. Élite (-3)
  • Nu we weten wie de moordenaar is van Marina, is het de vraag of hij ook gestraft gaat worden voor zijn daden. Overduidelijk is dat zijn aanwezigheid niet meer wordt gewaardeerd op Las Encinas.
 8. Unorthodox (nieuw)
  • Een chassidische vrouw uit Brooklyn vlucht uit een gearrangeerd huwelijk naar Berlijn. Daar wil ze een nieuw en vrij leven opbouwen, maar of dat allemaal zo mooi is als ze het zichzelf had voorgespiegeld?
 9. Angel has Fallen (-3)
  • Na Olympus en London is dus nu de derde film uit de reeks. Mike Banning is benoemd tot hoofd van de Secret Service. Maar wanneer er een aanslag op de Amerikaanse President wordt gepleegd, is Banning de hoofdverdachte.
 10. Dare Me (-2)
  • De serie Dare Me is gebaseerd op de bestseller van Megan Abbott. Het gaat over een team cheerleaders van Sutton High. Alles gaat prima onder leiding van Beth Cassidy en Addy Hanlon… maar dan komt er een nieuwe coach die het team naar een hoger plan wil tillen. En of dat nou zo’n goed plan is?
 11. Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker (-1)
  • Sarah Breedlove leefde lang in armoede, maar ze werkte zichzelf op tot de eerste zwarte vrouwelijke selfmade miljonair. Het inspirerende verhaal van haar leven is te zien in de serie Self Made.
 12. Better Call Saul (-1)
  • De prequel van Breaking Bad nadert de ontknoping. Het vijfde seizoen is wekelijks te zien en dit is het voorlaatste seizoen. Jimmy McGill is inmiddels Saul Goodman geworden en hij moet zich als advocaat laten gelden.
 13. Kalifat (+1)
  • Kalifat gaat over de periode in aanloop naar een aanslag van IS in Zweden. Door de ogen van een in Syrië opgesloten vrouw, van een Zweeds meisje dat richting het oorlogsgebied gelokt wordt en van een politieagente die op eigen houtje de aanslag probeert te verijdelen.
 14. Formula 1: Drive to Survive (-7)
  • In opmaat naar een nieuw Formule 1-seizoen begint Drive to Survive stilletjesaan een prachtige traditie te worden. Het tweede seizoen is net zo spetterend als het debuut, met een aantal bijzondere afleveringen. Uiteraard zijn er weer de scheldpartijen van Günther Steiner, maar de focus ditmaal ligt veel meer op bijvoorbeeld Mercedes tijdens de rampzalige race in Duitsland. En de dood van Anthoine Hubert tijdens het weekend in Spa maakt op de paddock diepe indruk.
 15. Greenhouse Academy (-3)
  • Greenhouse Academy is een ware tienerdramaserie. In de serie volgen we Alex en Haley Woods. Zij zijn hun moeder kwijtgeraakt toen zij voor haar werk als astronaut in een explosie terecht kwam. Alex en Hayley staan nu op het punt om hun leven weer op te pakken en gaan naar een chique kostschool. Daar komen ze al snel in een wereld terecht vol rivaliteit, romantiek en een mysterie.
 16. Locke & Key (-1)
  • De familie Locke wordt opgeschrikt door een vreselijke moord. De vader wordt in zijn eigen huis neergeschoten en de moeder besluit met haar drie kinderen te vertrekken. En wel naar het geboortehuis van hun vader: Keyhouse. Daar begint echter pas echt de ellende, want wat is er allemaal aan de hand in het huis waar sleutels de meest vreemde dingen doen?
 17. Love is Blind (-1)
  • In Nederland kennen we Married at First Sight. Een afgeleide van dit concept is Love is Blind, waar een vleugje van The Bacheler in is verwerkt. Drie weken lang is de Netflix-show te zien waar mensen met elkaar in gesprek gaan zonder elkaar te zien. En pas wanneer er een huwelijksaanzoek is gedaan, krijg je elkaar te zien.
 18. Narcos: Mexico (-)
  • Inmiddels is Narcos één van de steunpilaren van Netflix, want de Colombiaanse seizoenen meegerekend zijn we al toe aan het vijfde seizoen. Het Guadalajara Kartel staat nog altijd fier overeind, maar daar wil de DEA nu echt snel een einde aan maken. En ze willen ook nog eens wraak op Felix Gallardo.
 19. Freud (nieuw)
  • De jonge Sigmund Freud wil dolgraag naam maken in het Wenen van de negentiende eeuw. Hij sluit zich aan bij helderziende Fleur Salomé en inspecteur en Alfred Kiss om enkele bloederige mysteries op te lossen.
 20. Altered Carbon (-67)
  • Een serie waarin het hoofdpersonage zomaar volledig wordt veranderd, dan kan uiteraard alleen in een sci-fi serie. Altered Carbon is daarvoor de uitgelezen reeks, want lichamen zijn inmiddels niets meer of minder dan een omhulsel voor een chip. Zo is Joel Kinnaman vervangen door Anthony Mackie.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?