Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 14

Van eigen bodem en gelijk naar de eerste plaats in de lijst met de meest populaire titels op Netflix. Het is Just Say Yes gelukt! En niet alleen in Nederland, de romcom blijkt namelijk in veel meer landen een grote hit te zijn.

Herman Knippenberg

Het is niet de enige Nederlandse inbreng in de lijst. Ook het verhaal van Herman Knippenberg maakt veel los, want de limited serie The Serpent heeft inmiddels de dagelijkse nummer 1-plek overgenomen van Just Say Yes. Op weekbasis moet de serie nog wel even aan de slag om de troon te pakken. Quién Mató a Sara is zodoende gezakt naar de derde plaats.

Weinig nieuwkomers

Hierachter weten de grote series ontzettend goed stand te houden. New Amsterdam en F1: Drive to Survive weten van geen wijken, The Irregulars moet wel een flinke stap achteruit doen. Opvallend is deze week dat er vooral weinig nieuwkomers zijn, alleen een Spaanse film wist zich in de lijst te nestelen.

Wekelijkse series

Deze week is in de Verenigde Staten het televisieseizoen ook weer op gang gekomen. Dat zorgt ervoor dat ook op Netflix wekelijkse series, die tegelijk lopen met de uitzendingen in Amerika, weer verschijnen. Riverdale en Snowpiercer waren als eerste aan de beurt en duiken uiteraard ook gelijk weer op in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Just Say Yes (nieuw)
  • Het leven van de hopeloos romantische Lotte staat op z’n kop als haar plannen voor een ideale bruiloft in duigen vallen, terwijl haar egocentrische zus zich net verlooft.
 2. The Serpent (nieuw)
  • Meesteroplichter Charles Sobhraj werd opgejaagd door Herman Knippenberg. Op de Aziatische Hippie Trail pleegden Charles en zijn vriendin Marie-Andrée diverse misdaden en werden ze de hoofdverdachten in een reeks moorden op jonge westerse reizigers. Lees hier alles over het waargebeurde verhaal van Sobhraj en Knippenberg.
 3. Quién Mató a Sara? (-2)
  • Alex heeft achttien jaar in de gevangenis gezeten voor de moord op zijn zusje, maar die heeft hij helemaal niet gepleegd. Maar wie wel? Dat is wat Alex wil uitzoeken, al wordt hem al snel duidelijk dat hij deze beerput beter niet had kunnen openen. Goed nieuws: seizoen 2 komt razendsnel.
 4. New Amsterdam (-)
  • Een echte ziekenhuisserie heeft Netflix bereikt en zelfs twee seizoenen tegelijk. De excentrieke Dr. Max Goodwin neemt als directeur het roer over in Amerika’s oudste ziekenhuis en schopt tegen heilige huisjes om de levens van patiënten te redden.
 5. Formula 1: Drive to Survive (-)
  • Het is inmiddels de vaste opwarmer naar een nieuw seizoen Formule 1. De camera’s van Drive to Survive draaiden ook in het bijzondere seizoen 2020 volop mee en brengt ons alles close in beeld. Met ongetwijfeld veel focus op de horrorcrash van Romain Grosjean.
 6. The Irregulars (-3)
  • Sherlock Holmes staat voor de verandering een keer niet in de schijnwerpers. Hij is in deze spin-off slechts een personage in de schaduw, want het gaat om de straatkinderen van Londen. Deze zette Sherlock regelmatig in om klusjes te doen, nu moeten ze een hele grote klus opknappen.
 7. Hasta el Cielo (nieuw)
  • Als Angel, een monteur uit een Madrileense buitenwijk, valt voor Estrella, raakt hij betrokken bij een reeks overvallen en wordt hij doelwit van een gedreven detective.
 8. Ginny & Georgia (-)
  • Ginny is vijftien jaar oud en heeft het niet zo op haar dertigjarige moeder. Ze verhuizen van plaats naar plaats en nu staan Ginny, haar moeder Georgia en haar broertje Austin voor een nieuw avontuur in het noorden. Een nieuwe plek brengt echter ook nieuwe uitdagingen met zich mee.
 9. The Blacklist (-2)
  • Elizabeth Keen en Raymond Reddington zijn weer terug voor alweer het zevende seizoen van The Blacklist. Een seizoen die op zeer bijzondere wijze wordt beëindigd doordat de finale niet opgenomen kon worden. Zo is er een mengeling ontstaan met animatie.
 10. Sky Rojo (-4)
  • De opvolger van La Casa de Papel brengt ons in een ware achtbaan van actie. Drie dames slaan op de vlucht als ze hun pooier hebben omgelegd. Uiteraard is niet iedereen daar even blij mee en wacht ons heel veel actie.
 11. Honest Thief (-9)
  • Tom Carter heeft carrière gemaakt als bankovervaller, tot Annie zijn leven veranderd. Zij werkt als receptioniste bij de opslagfaciliteit waar Tom gestolen geld heeft opgeborgen. Al snel vallen ze voor elkaar, maar dat is niet genoeg voor Tom die zijn naam wil zuiveren.
 12. The One (-3)
  • Wat als je met een snelle DNA-test je perfecte partner kunt vinden? Tien jaar nadat wetenschappers ontdekten dat iedereen een gen heeft dat ze kan koppelen aan één ander persoon, is de test al door miljoenen mensen gedaan. Maar zelfs soul mates blijken geheimen voor elkaar te hebben.
 13. Behind Her Eyes (-1)
  • Met Tom Bateman in de hoofdrol als baas David, neemt Behind Her Eyes ons mee in het verhaal van schrijfster Sarah Pinborough. We zien hoe een alleenstaande moeder verstrikt raakt in een psychologisch spel. Terwijl ze een affaire begint met haar baas, wordt ze vrienden met zijn vrouw.
 14. Riverdale (+3)
  • De jongeren uit Riverdale zijn toe aan hun eindgala. Nog één keer keert iedereen terug voordat de serie te maken krijgt met een flinke tijdsprong. Hoe is het Archie, Veronica, Jughead en Betty de laatste tijd vergaan?
 15. Snowpiercer (-5)
  • Zo snel als de trein door de wereld raast, zo snel is het tweede seizoen ook gestart van Snowpiercer. Leek de rust eindelijk terug te zijn gekeerd op de trein, juist op dat moment kwam er een grote verrassing. Er is een tweede trein en daar zit niemand minder in dan Mr. Wilford! Het zet iedere verhouding weer op scherp.
 16. De Geheime Dienst voor Magie (-3)
  • Hans en Grietje zoals je ze nog nooit hebt gezien! De broer en zus kunnen elkaar nu ze volwassen zijn niet uitstaan. Door magie worden ze weer klein en dat is het vertrekpunt van hun reis als geheim agenten. Het doel? Een vermiste koning opsporen.
 17. The Lost Pirate Kingdom (-3)
  • Pirates of the Carribean, maar dan echt. Hoe wisten mannen als Blackbeard, Black Sam en Calico Jack de wereld te veroveren met hun schepen. Hoe ging het er echt aan rond 1700 in het Caribisch gebied. In de zesdelige reeks The Lost Pirate Kingdom is het te zien.
 18. Outlander (-3)
  • Veiligheid voor de Frasers is het sleutelwoord in het nieuwste seizoen van Outlander. Jamie doet dit door zijn relatie met Murtagh Fitzgibbons te verbergen voor William Tryon. Terwijl Claire haar familie probeert te beschermen, brengt ze zichzelf wel in gevaar.
 19. Homeland (-3)
  • De lange reis van Carrie Mathison komt eindelijk tot een einde. Bij de CIA maakte ze naam en moest heel wat stormen zien te overwinnen. Uiteindelijk drong ze door tot het Witte Huis, waar ze de grootste zaken moest zien op te lossen. Of haar laatste klus ook gaat slagen is nu te zien in seizoen 8.
 20. The Bold Type (-8)
  •  Jane, Kat en Sutton werken samen op de redactie van een magazine voor vrouwen: Scarlet. Dat loopt echter lang niet altijd op rolletjes, want de drie meiden lopen tegen problemen aan op hun werk die al snel ook te maken krijgen met hun privéleven. En geheime affaires zijn ook niet van de lucht. De serie is geïnspireerd op het leven van Cormopolitan’s Joanna Coles.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?