Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Actiefilms kunnen zwijmelend Bridgerton niet kloppen

Aan de troon van Bridgerton valt voorlopig niet te tornen. Voor de tweede week op rij staat de romantische dramaserie bovenaan de lijst van meest populaire titels op Netflix. De afstand met de achtervolgers is groot, waar een aantal actiefilms zich ermee kwamen bemoeien.

Kijkcijferrecords

De cijfers van Bridgerton zijn wereldwijd overweldigend. In de eerste week is er liefst 251,74 miljoen uur gekeken naar het tweede seizoen. Dat is een nieuw record voor een Engelstalige serie op Netflix. Daar komt ook nog eens bij dat er naar het eerste seizoen ook 53,02 miljoen uur werd gekeken. Alleen Squid Game overlegt indrukwekkendere cijfers met 571,76 miljoen uur in de eerste week.

Actiefilms in aantocht

De afgelopen periode zijn het vooral actiefilms die het erg goed doen. Waren eerste The Ice Road en Svart Krabba hoog in de lijst te vinden, deze week vlogen Crush en One Shot direct naar de bovenste plaatsen. Ze eindigden op plek twee en vijf in de top20. Taboo en Top Boy (verlengd voor een finaleseizoen) wisten stand te houden op de derde en vierde plaats. Al wisselden ze wel van plek.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Bridgerton (nieuw)
 2. Crush (-14)
  • Een rijke vrijgezel die op een afgelegen plek woont, bouwt een band op met een charmante vreemdeling. Maar hun relatie krijgt een afschuwelijke wending.
 3. Taboo (+1)
  • Een lang dood gewaande avonturier keert terug naar Londen om de dood van zijn vader te wreken. Hij krijgt echter te maken met de Oost-Indische Compagnie.
 4. Top Boy (-1)
  • Twee doorgewinterde drugsdealers keren terug naar de straten van Londen, maar hun jacht op geld en macht wordt bedreigd door een jonge, meedogenloze oplichter.
 5. One Shot (nieuw)
  • Een CIA-analiste en een team van Navy SEALs proberen een man uit een gevangenis op een eiland te halen, maar komen daar vast te zitten na een aanval van rebellen.
 6. The Blacklist (-1)
  • Een briljante voortvluchtige biedt aan om de FBI te helpen om andere slechteriken te pakken, maar alleen als de nieuwe profiler Elizabeth nauw met hem samenwerkt. Uiteraard werkt hij met een dubbele agenda…
 7. The Last Kingdom (-2)
  • Alfred de Grote verdedigt zijn koninkrijk tegen Noormannen en Uhted, een geboren Saks die is opgevoed door Vikingen, tracht zijn voorouderlijk geboorterecht op te eisen.
 8. The Bubble (nieuw)
  • Stiekem ertussenuit. Afspraakjes. Drama. De cast en crew van een populaire actiefilm proberen een sequel te maken terwijl ze in quarantaine zitten in een chique hotel.
 9. L.A. Finest (nieuw)
  • In deze spin-off van ‘Bad Boys’ nemen twee agenten het op tegen de gevaarlijkste criminelen van van de stad terwijl ze hun complexe verleden achter zich proberen te laten.
 10. Queen of the South (-1)
  • Teresa wordt gedwongen te werken voor een drugskartel dat haar vriend heeft vermoord. Met haar levenservaring, een vriend en een mysterieus notitieblok moet ze overleven.
 11. Pieces of Her (-)
 12. Super Pupz (nieuw)
  • Vier pups met superkrachten werken samen om hun nieuwe vrienden en een harig buitenaards kameraadje te helpen in dit knuffelige, komische avontuur.
 13. The Ice Road (nieuw)
  • Een onfortuinlijke ijswegchauffeur trotseert verraderlijk terrein om reddingsmateriaal te leveren en een team mijnwerkers te redden dat onder de grond vastzit.
 14. Svart Krabba (Black Crab) (-8)
  • Om een apocalyptische oorlog te eindigen en haar dochter te redden, gaat een soldaat op een wanhopige missie om met een topgeheime vracht een bevroren zee over te steken.
 15. F1: Drive to Survive (-5)
  • De ultieme strijd tussen Max en Lewis. Verstappen en Hamilton vochten tot de laatste meter om de wereldtitel en de camera’s van Drive to Survive waren er weer bij. Zo spannend als die laatste ronde wordt het natuurlijk niet, maar alle behind the scenes maken het historische jaar nog fascinerender.
 16. Inventing Anna (-2)
  • Moedige ondernemer of oplichter? Een journalist onderzoekt het verhaal van Anna Delvey, die de elite van New York ervan overtuigde dat ze een Duitse erfgename was. Dit is het waargebeurde verhaal van Inventing Anna.
 17. The Adam Project (-5)
  • De tijdreizende gevechtspiloot Adam maakt een noodlanding in 2022 en gaat samen met zijn twaalfjarige ik op een missie om de toekomst te redden.
 18. The Auschwitz Report (-10)
  • Twee Slowaakse joden ontsnappen uit Auschwitz met een rapport over de genocide in het kamp. Ze hopen dat dit sluitende bewijs zal leiden tot een gericht bombardement. Dit is het waargebeurde verhaal.
 19. Snowpiercer (-6)
  • De aarde is bevroren. De laatste overlevende mensen wonen in een lange trein die de wereld rondcirkelt en zoeken balans te midden van de spanningen aan boord. Het derde seizoen raast nu rond de wereld.
 20. Vikings Valhalla (-5)
  • In dit vervolg op Vikings zijn honderd jaar verstreken en staat een nieuwe generatie legendarische helden op om hun eigen lot te bepalen en geschiedenis te schrijven. Wie is wie in Vikings Valhalla?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?