Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 15

La Casa de Papel staat – in ieder geval in Nederland – op inmiddels eenzame hoogte. De Netflix-serie breekt werkelijk alle records en is, uiteraard mede door de quarantaine, massaal gebingd in het eerste weekend dat het vierde seizoen verscheen. Het kan zomaar dat de Spaanse serie de komende weken de lijst van meest populaire titels blijft aanvoeren.

Beste tot nu toe?

Concurrentie is er natuurlijk voldoende. De hype rondom Tiger King is nog allerminst geluwd en het derde seizoen van Ozark maakt erg veel indruk. Door velen wordt dit seizoen zelfs aangestipt als het beste tot nu toe.

Community

In de lijst staan nog meer nieuwkomers. Achter La Casa de Papel is de komedieserie Community de hoogste nieuwe binnenkomer. De lijst kent daarnaast een aantal films én de docureeks Sunderland ‘Till I Die. Zo blijven de verstokte voetbalfans toch nog een beetje in de wereld van de bal.

De Top-10 invloed op de Top-20

Vanaf een aantal weken geeft Netflix dagkoersen weer van de meest bekeken titels van de afgelopen 24 uur. Het geeft nog een beter beeld van welke titels er veel worden bekeken, al zit er wel een addertje onder het gras. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. La Casa de Papel (nieuw)
  • De Spaanse overvallers zijn onverminderd populair en zijn nog altijd druk bezig met hun tweede kraak. Na twee seizoenen leek alles te zijn afgerond en genoot iedereen van het geld. Tot er één werd gepakt en de groep weer bij elkaar moest komen. Want ze wilden revanche en wel op een hele fraaie wijze.
 2. Tiger King (+1)
  • Het is misschien wel de meest bizarre truecrime docuserie tot dusver verschenen op Netflix. Joe Exotic runt een dierentuin, doet een gooi naar het presidentschap en wordt uiteindelijk veroordeeld voor het bekokstoven van een krankzinnige moord.
 3. Ozark (-2)
  • De witwassers zijn terug voor een derde seizoen. De familie Byrde verliet Chicago noodgedwongen omdat de vader des huizes zichzelf in de problemen had geholpen door mee te werken aan witwaspraktijken. Hij denkt zichzelf in de Ozarks te kunnen redden, maar daar loopt het eigenlijk steeds verder mis.
 4. Toy Boy (+1)
  • Zeven jaar zit Hugo in de gevangenis, tot er opeens een advocate voor zijn cel staat. De voormalig stripper is veroordeeld voor moord, want na een nacht feesten werd hij wakker naast een dode man. Het bleek de man te zijn van de vrouw die hem had ingehuurd. Hugo kan zich niets heugen van de nacht, maar is er zeker van dat hij geen moordenaar is. De zoektocht naar de waarheid is geopend.
 5. Suits (+1)
  • De tweede helft van het zevende seizoen van Suits is gelanceerd op Netflix met daarin vooral aandacht voor Rachel, oftewel Meghan Markle. Ze heeft de serie na dit seizoen verlaten door haar huwelijk met de Britse prins.
 6. The Letter for the King (-4)
  • Het boek van Tonke Dragt is bij de hand genomen om een nieuwe serie te maken. Zes afleveringen van The Letter for the King zijn met een aardige inbreng van Nederlandse acteurs direct volop bekeken. Een jonge aspirant-ridder Tiuri gaat op een gevaarlijke missie om een geheime brief te bezorgen aan de koning.
 7. Community (nieuw)
  • Alle zes de seizoenen van de komedieserie zijn in één keer gelanceerd. Een zeer gemêleerd gezelschap keert terug naar school, omdat ze om wat voor reden dan ook niet geslaagd zijn in de maatschappij of nodig een opfriscursus nodig hebben. Ietwat toevallig worden ze een leergroepje en dat is het vertrekpunt van een hilarische reeks.
 8. Unorthodox (-)
  • Een chassidische vrouw uit Brooklyn vlucht uit een gearrangeerd huwelijk naar Berlijn. Daar wil ze een nieuw en vrij leven opbouwen, maar of dat allemaal zo mooi is als ze het zichzelf had voorgespiegeld?
 9. Dare Me (+1)
  • De serie Dare Me is gebaseerd op de bestseller van Megan Abbott. Het gaat over een team cheerleaders van Sutton High. Alles gaat prima onder leiding van Beth Cassidy en Addy Hanlon… maar dan komt er een nieuwe coach die het team naar een hoger plan wil tillen. En of dat nou zo’n goed plan is?
 10. Brot / The Valhalla Murders (-6)
  • De eerste IJslandse Netflix Original komt hard binnen in de lijst, net zo hard als de zaak die opgelost moet worden in de crimeserie. Een seriemoordenaar zet de onderzoekers voor een groot raadsel en het duurt niet lang voor er iemand uit Noorwegen wordt ingevlogen. Hij komt oorspronkelijk uit IJsland en dat roept al gelijk grote vragen op.
 11. Élite (-4)
  • Nu we weten wie de moordenaar is van Marina, is het de vraag of hij ook gestraft gaat worden voor zijn daden. Overduidelijk is dat zijn aanwezigheid niet meer wordt gewaardeerd op Las Encinas.
 12. Better Call Saul (-)
  • De prequel van Breaking Bad nadert de ontknoping. Het vijfde seizoen is wekelijks te zien en dit is het voorlaatste seizoen. Jimmy McGill is inmiddels Saul Goodman geworden en hij moet zich als advocaat laten gelden.
 13. Kalifat (-)
  • Kalifat gaat over de periode in aanloop naar een aanslag van IS in Zweden. Door de ogen van een in Syrië opgesloten vrouw, van een Zweeds meisje dat richting het oorlogsgebied gelokt wordt en van een politieagente die op eigen houtje de aanslag probeert te verijdelen.
 14. Sunderland ‘Til I Die (nieuw)
  • Sunderland werd in het eerste seizoen gevolgd tijdens de degradatie uit de Premier League. Dat was dan wel geen pretje, maar het was de club vaker overkomen. Zaak om snel terug te keren en die jacht zien we in het tweede seizoen. Alleen… het zou opnieuw volledig misgaan.
 15. Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker (-4)
  • Sarah Breedlove leefde lang in armoede, maar ze werkte zichzelf op tot de eerste zwarte vrouwelijke selfmade miljonair. Het inspirerende verhaal van haar leven is te zien in de serie Self Made.
 16. Formula 1: Drive to Survive (-1)
  • In opmaat naar een nieuw Formule 1-seizoen begint Drive to Survive stilletjesaan een prachtige traditie te worden. Het tweede seizoen is net zo spetterend als het debuut, met een aantal bijzondere afleveringen. Uiteraard zijn er weer de scheldpartijen van Günther Steiner, maar de focus ditmaal ligt veel meer op bijvoorbeeld Mercedes tijdens de rampzalige race in Duitsland. En de dood van Anthoine Hubert tijdens het weekend in Spa maakt op de paddock diepe indruk.
 17. Coffee & Kareem (nieuw)
  • De komediefilm Coffee & Kareem draait om een politieagent die een geheime relatie heeft. Zodra de dochter van de vrouw (Kareem) erachter komt wil hij dat Coffee een lesje wordt geleerd. Hij vraagt daar alleen de verkeerde persoon voor, want die wil Coffee gelijk uit de weg ruimen.
 18. La Casa de Papel: El Fenómeno (nieuw)
  • Het blijft een bijzonder verhaal. La Casa de Papel verscheen in Spanje zonder al te veel reuring. Netflix pakte het op, paste sommige afleveringen iets aan en er was een wereldhit geboren. Er kwamen extra seizoenen en inmiddels is het Dali masker en het Bella Ciao niet meer weg te denken. Maar hoe is dit zo ontstaan?
 19. Freud (-)
  • De jonge Sigmund Freud wil dolgraag naam maken in het Wenen van de negentiende eeuw. Hij sluit zich aan bij helderziende Fleur Salomé en inspecteur en Alfred Kiss om enkele bloederige mysteries op te lossen.
 20. Bullet to the Head (nieuw)
  • Een huurmoordenaar vormt een team met een jonge NYPD rechercheur in een gewaagd onderzoek dat hen van de groezelige achterbuurten van New Orleans naar de machtige top van Washington leidt. Het onwaarschijnlijke duo, bij elkaar gebracht door twee wrede moorden, neemt het op tegen iedereen die hen in de weg staat, en wil koste wat het kost wraak nemen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?