Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 15

Just Say Yes was maar een kort leven beschoren aan de kop van de lijst. De Nederlandse romcom is gekelderd bij de meest populaire titels. Zo kon The Serpent een plaats opschuiven.

Snabba Cash

Het was een redelijk rustige week met nieuw aanbod en dat is terug te zien in de lijst met meest populaire titels. The Serpent is de nieuwe nummer één, met achter zich aan twee series die al lange tijd in de lijst te vinden zijn (Quién Mató a Sara? en New Amsterdam). Drie nieuwkomers werden goed bekeken, maar nog niet heel hoog aangeschreven. Waarbij Snabba Cash wel in een opwaartse lijn is.

Seaspiracy

Dat er weinig nieuwe titels verschenen zorgde er ook voor dat juist titels die in de weken daarvoor werden gelanceerd omhoog vliegen. Een goed voorbeeld daarvan is de documentaire Seaspiracy en de wekelijkse serie The Flash is ook niet meer te missen.

Wekelijkse series

Deze week is in de Verenigde Staten het televisieseizoen ook weer op gang gekomen. Dat zorgt ervoor dat ook op Netflix wekelijkse series, die tegelijk lopen met de uitzendingen in Amerika, weer verschijnen. Riverdale en Snowpiercer waren als eerste aan de beurt en duiken uiteraard ook gelijk weer op in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The Serpent (+1)
  • Meesteroplichter Charles Sobhraj werd opgejaagd door Herman Knippenberg. Op de Aziatische Hippie Trail pleegden Charles en zijn vriendin Marie-Andrée diverse misdaden en werden ze de hoofdverdachten in een reeks moorden op jonge westerse reizigers. Lees hier alles over het waargebeurde verhaal van Sobhraj en Knippenberg.
 2. Quién Mató a Sara? (+1)
  • Alex heeft achttien jaar in de gevangenis gezeten voor de moord op zijn zusje, maar die heeft hij helemaal niet gepleegd. Maar wie wel? Dat is wat Alex wil uitzoeken, al wordt hem al snel duidelijk dat hij deze beerput beter niet had kunnen openen. Goed nieuws: seizoen 2 komt razendsnel.
 3. New Amsterdam (+1)
  • Een echte ziekenhuisserie heeft Netflix bereikt en zelfs twee seizoenen tegelijk. De excentrieke Dr. Max Goodwin neemt als directeur het roer over in Amerika’s oudste ziekenhuis en schopt tegen heilige huisjes om de levens van patiënten te redden.
 4. Thunder Force (nieuw)
  • Twee jeugdvriendinnen vormen een onverwacht superheldenduo dat misdaden bestrijdt nadat een van hun een formule uitvindt waarmee gewone mensen superkrachten krijgen.
 5. What Men Want (nieuw)
  • Een sportagent loopt haar promotie mis en gebruikt haar nieuwe gave, de gedachten van mannen kunnen horen, om succesvol te worden in de mannenwereld van dit bedrijf.
 6. Snabba Cash (nieuw)
  • De levens van een ambitieuze zakenvrouw, een charmant bendelid en een tiener met problemen botsen tijdens een wanhopige en sinistere zoektocht naar rijkdom.
 7. Formula 1: Drive to Survive (-2)
  • Het is inmiddels de vaste opwarmer naar een nieuw seizoen Formule 1. De camera’s van Drive to Survive draaiden ook in het bijzondere seizoen 2020 volop mee en brengt ons alles close in beeld. Met ongetwijfeld veel focus op de horrorcrash van Romain Grosjean.
 8. Just Say Yes (-7)
  • Het leven van de hopeloos romantische Lotte staat op z’n kop als haar plannen voor een ideale bruiloft in duigen vallen, terwijl haar egocentrische zus zich net verlooft.
 9. Ginny & Georgia (-1)
  • Ginny is vijftien jaar oud en heeft het niet zo op haar dertigjarige moeder. Ze verhuizen van plaats naar plaats en nu staan Ginny, haar moeder Georgia en haar broertje Austin voor een nieuw avontuur in het noorden. Een nieuwe plek brengt echter ook nieuwe uitdagingen met zich mee.
 10. The Irregulars (-4)
  • Sherlock Holmes staat voor de verandering een keer niet in de schijnwerpers. Hij is in deze spin-off slechts een personage in de schaduw, want het gaat om de straatkinderen van Londen. Deze zette Sherlock regelmatig in om klusjes te doen, nu moeten ze een hele grote klus opknappen.
 11. The Blacklist (-2)
  • Elizabeth Keen en Raymond Reddington zijn weer terug voor alweer het zevende seizoen van The Blacklist. Een seizoen die op zeer bijzondere wijze wordt beëindigd doordat de finale niet opgenomen kon worden. Zo is er een mengeling ontstaan met animatie.
 12. Seaspiracy (nieuw)
  • Een filmmaker met passie voor oceanen laat zien hoeveel schade de mens aanricht aan mariene soorten. Verontrustende wereldwijde corruptie wordt blootgelegd.
 13. Sky Rojo (-3)
  • De opvolger van La Casa de Papel brengt ons in een ware achtbaan van actie. Drie dames slaan op de vlucht als ze hun pooier hebben omgelegd. Uiteraard is niet iedereen daar even blij mee en wacht ons heel veel actie.
 14. The One (-2)
  • Wat als je met een snelle DNA-test je perfecte partner kunt vinden? Tien jaar nadat wetenschappers ontdekten dat iedereen een gen heeft dat ze kan koppelen aan één ander persoon, is de test al door miljoenen mensen gedaan. Maar zelfs soul mates blijken geheimen voor elkaar te hebben.
 15. Behind Her Eyes (-2)
  • Met Tom Bateman in de hoofdrol als baas David, neemt Behind Her Eyes ons mee in het verhaal van schrijfster Sarah Pinborough. We zien hoe een alleenstaande moeder verstrikt raakt in een psychologisch spel. Terwijl ze een affaire begint met haar baas, wordt ze vrienden met zijn vrouw.
 16. The Flash (nieuw)
  • In deze superheldenserie ontwaakt een forensisch expert uit een coma en blijkt over verbazingwekkende nieuwe krachten te beschikken die hij inzet om de stad te beschermen. Het zevende seizoen is inmiddels onderweg.
 17. The Bold Type (+3)
  •  Jane, Kat en Sutton werken samen op de redactie van een magazine voor vrouwen: Scarlet. Dat loopt echter lang niet altijd op rolletjes, want de drie meiden lopen tegen problemen aan op hun werk die al snel ook te maken krijgen met hun privéleven. En geheime affaires zijn ook niet van de lucht. De serie is geïnspireerd op het leven van Cormopolitan’s Joanna Coles.
 18. Honest Thief (-7)
  • Tom Carter heeft carrière gemaakt als bankovervaller, tot Annie zijn leven veranderd. Zij werkt als receptioniste bij de opslagfaciliteit waar Tom gestolen geld heeft opgeborgen. Al snel vallen ze voor elkaar, maar dat is niet genoeg voor Tom die zijn naam wil zuiveren.
 19. Outlander (-1)
  • Veiligheid voor de Frasers is het sleutelwoord in het nieuwste seizoen van Outlander. Jamie doet dit door zijn relatie met Murtagh Fitzgibbons te verbergen voor William Tryon. Terwijl Claire haar familie probeert te beschermen, brengt ze zichzelf wel in gevaar.
 20. Homeland (-1)
  • De lange reis van Carrie Mathison komt eindelijk tot een einde. Bij de CIA maakte ze naam en moest heel wat stormen zien te overwinnen. Uiteindelijk drong ze door tot het Witte Huis, waar ze de grootste zaken moest zien op te lossen. Of haar laatste klus ook gaat slagen is nu te zien in seizoen 8.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?