Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Dirty Lines blijft net achter de koploper hangen

Het scheelde weinig, toch is Bridgerton erin geslaagd om voor de derde week op rij de eerste plaats te bezetten in de lijst met meest populaire titels op Netflix. De Nederlandse serie Dirty Lines klopte nadrukkelijk op de deur, maar moet het doen met de tweede plaats.

Veel nieuwkomers in de top-10

Taboo maakt opnieuw het podium compleet, waar de film Crush vanaf is gevallen. En ook vrij hard, want de film kukelde naar de veertiende stek. Elite is de nieuwe nummer vier, voor nog eens twee nieuwkomers: The Ultimatum Marry of Move On of The In Between. Top Boy, L.A. Finest, The Blacklist en nieuwkomer Till Death maken de top-10 compleet.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Bridgerton (-)
 2. Dirty Lines (nieuw)
  • In het Amsterdam van de jaren’80 krijgt een ondernemende studente een nieuwe baan bij een telefoonsekslijn die door twee totaal verschillende broers is opgezet.
 3. Taboo (-)
  • Een lang dood gewaande avonturier keert terug naar Londen om de dood van zijn vader te wreken. Hij krijgt echter te maken met de Oost-Indische Compagnie.
 4. Elite (nieuw)
  • Als drie arbeiderskinderen zich inschrijven bij een exclusieve privéschool in Spanje, leidt de confrontatie tussen de arme en rijke studenten tot een moord.
 5. The Ultimatum: Marry or Move On (nieuw)
  • In het huwelijksbootje stappen, of er mee kappen? Koppels stellen hun liefde op de proef door met potentiële matches te gaan samenwonen in een provocerende realityserie.
 6. The In Between (nieuw)
  • Nadat een ontroostbare tiener de liefde van haar leven verliest door een tragisch ongeluk, begint ze te geloven dat hij haar tekenen vanuit het hiernamaals stuurt.
 7. Top Boy (-3)
  • Twee doorgewinterde drugsdealers keren terug naar de straten van Londen, maar hun jacht op geld en macht wordt bedreigd door een jonge, meedogenloze oplichter.
 8. L.A. Finest (+1)
  • In deze spin-off van ‘Bad Boys’ nemen twee agenten het op tegen de gevaarlijkste criminelen van van de stad terwijl ze hun complexe verleden achter zich proberen te laten.
 9. The Blacklist (-3)
  • Een briljante voortvluchtige biedt aan om de FBI te helpen om andere slechteriken te pakken, maar alleen als de nieuwe profiler Elizabeth nauw met hem samenwerkt. Uiteraard werkt hij met een dubbele agenda…
 10. Till Death (nieuw)
  • Als onderdeel van een wraakplan wordt een vrouw vastgeketend aan haar dode echtgenoot. Zodra het plan zich verder ontvouwt, begint een wanhopige strijd om te overleven.
 11. One Shot (-5)
  • Een CIA-analiste en een team van Navy SEALs proberen een man uit een gevangenis op een eiland te halen, maar komen daar vast te zitten na een aanval van rebellen.
 12. The Last Kingdom (-5)
  • Alfred de Grote verdedigt zijn koninkrijk tegen Noormannen en Uhted, een geboren Saks die is opgevoed door Vikingen, tracht zijn voorouderlijk geboorterecht op te eisen.
 13. Pieces of Her (-2)
 14. Crush (-12)
  • Een rijke vrijgezel die op een afgelegen plek woont, bouwt een band op met een charmante vreemdeling. Maar hun relatie krijgt een afschuwelijke wending.
 15. Furioza (nieuw)
  • Een politievrouw doet haar ex een aanbod dat hij niet kan weigeren: óf hij infiltreert bij een groep hooligans, óf zijn broer gaat de gevangenis in.
 16. Queen of the South (-6)
  • Teresa wordt gedwongen te werken voor een drugskartel dat haar vriend heeft vermoord. Met haar levenservaring, een vriend en een mysterieus notitieblok moet ze overleven.
 17. Inventing Anna (-1)
  • Moedige ondernemer of oplichter? Een journalist onderzoekt het verhaal van Anna Delvey, die de elite van New York ervan overtuigde dat ze een Duitse erfgename was. Dit is het waargebeurde verhaal van Inventing Anna.
 18. Metal Lords (nieuw)
  • Voor buitenbeentjes Hunter en Kevin is de weg naar succes duidelijk: ze zullen zich storten op metal, de muziekbattle winnen en aanbeden worden als goden.
 19. F1: Drive to Survive (-5)
  • De ultieme strijd tussen Max en Lewis. Verstappen en Hamilton vochten tot de laatste meter om de wereldtitel en de camera’s van Drive to Survive waren er weer bij. Zo spannend als die laatste ronde wordt het natuurlijk niet, maar alle behind the scenes maken het historische jaar nog fascinerender.
 20. The Adam Project (-3)
  • De tijdreizende gevechtspiloot Adam maakt een noodlanding in 2022 en gaat samen met zijn twaalfjarige ik op een missie om de toekomst te redden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?