Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 16

The Serpent gaat nog altijd onbedreigd aan de leiding van de meest populaire titels op Netflix. Wordt het Britse verhaal komende week wel aangevallen door Shadow and Bones? Het zal moeten blijken, voor nu is er geen vuiltje aan de lucht.

Nieuwe podiumklanten

De grootste concurrentie kwam deze week van de film Love and Monsters. Ook de Nederlandse documentaire over Snelle werd veel bekijken, waardoor een derde plaats werd verdiend. Quien Mato a Sara en New Amsterdam moeten hierdoor het podium weer verlaten.

De dames van Beverly Hills

Andere nieuwkomers moesten het met wat lagere noteringen doen. Six Minutes to Midnight is de nieuwe nummer zes, de truecrime docu Why Did You Kill Me? staat op de tiende stek. De dames van Beverly Hills zijn terug met een nieuw seizoen, waar het tweede seizoen van The Circle langzaam werd opgepikt in Nederland.

Wekelijkse series

Deze week is in de Verenigde Staten het televisieseizoen ook weer op gang gekomen. Dat zorgt ervoor dat ook op Netflix wekelijkse series, die tegelijk lopen met de uitzendingen in Amerika, weer verschijnen. Riverdale en Snowpiercer waren als eerste aan de beurt en duiken uiteraard ook gelijk weer op in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The Serpent (+1)
  • Meesteroplichter Charles Sobhraj werd opgejaagd door Herman Knippenberg. Op de Aziatische Hippie Trail pleegden Charles en zijn vriendin Marie-Andrée diverse misdaden en werden ze de hoofdverdachten in een reeks moorden op jonge westerse reizigers. Lees hier alles over het waargebeurde verhaal van Sobhraj en Knippenberg.
 2. Love and Monsters (nieuw)
  • Zeven jaar na de monsterapocalyps besluit de sympathieke, maar wat onfortuinlijke Joel zijn knusse ondergrondse bunker te verlaten en op zoek te gaan naar zijn ex.
 3. Snelle: Zonder Jas naar Buiten (nieuw)
  • Van eigen bodem. De documentaire laat zien hoe het reilt en zeilt in het leven van rapper Snelle, die de afgelopen jaren in sneltreinvaart is doorgebroken in Nederland.
 4. Quién Mató a Sara? (-2)
  • Alex heeft achttien jaar in de gevangenis gezeten voor de moord op zijn zusje, maar die heeft hij helemaal niet gepleegd. Maar wie wel? Dat is wat Alex wil uitzoeken, al wordt hem al snel duidelijk dat hij deze beerput beter niet had kunnen openen. Goed nieuws: seizoen 2 komt razendsnel.
 5. New Amsterdam (-2)
  • Een echte ziekenhuisserie heeft Netflix bereikt en zelfs twee seizoenen tegelijk. De excentrieke Dr. Max Goodwin neemt als directeur het roer over in Amerika’s oudste ziekenhuis en schopt tegen heilige huisjes om de levens van patiënten te redden.
 6. Six Minutes to Midnight (nieuw)
  • Een Brits geheim agent infiltreert in een Engelse kostschool voor dochters van hooggeplaatste Nazi’s. Hij wordt hoofdverdachte in een moordzaak.
 7. Snabba Cash (-1)
  • De levens van een ambitieuze zakenvrouw, een charmant bendelid en een tiener met problemen botsen tijdens een wanhopige en sinistere zoektocht naar rijkdom.
 8. Formula 1: Drive to Survive (-1)
  • Het is inmiddels de vaste opwarmer naar een nieuw seizoen Formule 1. De camera’s van Drive to Survive draaiden ook in het bijzondere seizoen 2020 volop mee en brengt ons alles close in beeld. Met ongetwijfeld veel focus op de horrorcrash van Romain Grosjean.
 9. Ginny & Georgia (-)
  • Ginny is vijftien jaar oud en heeft het niet zo op haar dertigjarige moeder. Ze verhuizen van plaats naar plaats en nu staan Ginny, haar moeder Georgia en haar broertje Austin voor een nieuw avontuur in het noorden. Een nieuwe plek brengt echter ook nieuwe uitdagingen met zich mee.
 10. Why Did You Kill Me? (nieuw)
  • De grens tussen gerechtigheid en wraak vervaagt als een radeloos gezin op social media mensen opspoort die de 24-jarige Crystal Theobald hebben vermoord.
 11. The Blacklist (-)
  • Elizabeth Keen en Raymond Reddington zijn weer terug voor alweer het zevende seizoen van The Blacklist. Een seizoen die op zeer bijzondere wijze wordt beëindigd doordat de finale niet opgenomen kon worden. Zo is er een mengeling ontstaan met animatie.
 12. Seaspiracy (-)
  • Een filmmaker met passie voor oceanen laat zien hoeveel schade de mens aanricht aan mariene soorten. Verontrustende wereldwijde corruptie wordt blootgelegd.
 13. The Flash (+3)
  • In deze superheldenserie ontwaakt een forensisch expert uit een coma en blijkt over verbazingwekkende nieuwe krachten te beschikken die hij inzet om de stad te beschermen. Het zevende seizoen is inmiddels onderweg.
 14. The Real Housewives of Beverly Hills (nieuw)
  • Twee seizoenen waren er al t zien op Netflix, nu zijn er twee nieuwe seizoenen verschenen waarin het leven van de dames uit Beverly Hills wordt gevolgd.
 15. Thunder Force (-11)
  • Twee jeugdvriendinnen vormen een onverwacht superheldenduo dat misdaden bestrijdt nadat een van hun een formule uitvindt waarmee gewone mensen superkrachten krijgen.
 16. The Irregulars (-6)
  • Sherlock Holmes staat voor de verandering een keer niet in de schijnwerpers. Hij is in deze spin-off slechts een personage in de schaduw, want het gaat om de straatkinderen van Londen. Deze zette Sherlock regelmatig in om klusjes te doen, nu moeten ze een hele grote klus opknappen.
 17. Sky Rojo (-4)
  • De opvolger van La Casa de Papel brengt ons in een ware achtbaan van actie. Drie dames slaan op de vlucht als ze hun pooier hebben omgelegd. Uiteraard is niet iedereen daar even blij mee en wacht ons heel veel actie.
 18. The Circle (nieuw)
  • Acht deelnemers zitten samen in een flat, maar ze zien of horen elkaar nooit. Het enige contact is via chatberichten. En er zitten ook nog eens catfishes tussen. Wie is er echt, wie kun je vertrouwen en met wie bouw je een echte band op?
 19. Just Say Yes (-11)
  • Het leven van de hopeloos romantische Lotte staat op z’n kop als haar plannen voor een ideale bruiloft in duigen vallen, terwijl haar egocentrische zus zich net verlooft.
 20. The Bold Type (+3)
  •  Jane, Kat en Sutton werken samen op de redactie van een magazine voor vrouwen: Scarlet. Dat loopt echter lang niet altijd op rolletjes, want de drie meiden lopen tegen problemen aan op hun werk die al snel ook te maken krijgen met hun privéleven. En geheime affaires zijn ook niet van de lucht. De serie is geïnspireerd op het leven van Cormopolitan’s Joanna Coles.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?