Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 17

De top van de lijst met populaire titels op Netflix is in de week 17 niet gewijzigd, wel zijn er weer diverse nieuwkomers en een hele forse stijger.

Tien plaatsen omhoog

De documentaire Homecoming van Beyoncé kwam vorige week net de lijst binnen en is nu liefst tien plaatsen omhoog geschoten. Opvallend is ook dat er twee plaatsen zijn ingeruimd voor Gina Rodriguez. Nog altijd bezet ze de eerste plaats met Jane the Virgin, de film Someone Great waarin ze de hoofdrol vertolkt is eveneens de lijst binnengekomen.

Voor het eerst is er een titel die uit de lijst was gevallen teruggekeerd. Riverdale had een lange pauze, waardoor de serie uit zicht verdween. Het slotstuk richting de finale is nu begonnen, met deze week ook nog eens de laatste aflevering waarin Luke Perry te zien valt.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Jane the Virgin (-)
  • Het langverwachte vierde seizoen van Jane the Virgin is op Netflix verschenen. Zeventien afleveringen over het leven van Jane staan weer klaar. De maagd raakte door een medische fout zwanger en de vader blijkt ook nog eens geen onbekende te zijn. Het gaat om hoteleigenaar Rafael waar Jane werkt. Het zorgt voor een bijzonder complex leven.
 2. Our Planet (-)
  • Het ambitieuze vierjarige project is gefilmd in 50 landen, met meer dan 600 bemanningsleden, en overziet alle continenten van de wereld. Ook richt het zich op de opmerkelijke diversiteit van habitats over de hele wereld. Behalve de adembenemende beelden is er ook een duidelijke boodschap verwerkt. Want als we de natuur niet een beetje helpen, gaat het flink fout.
 3. The OA (+4)
  • Tweeënhalf jaar moest er gewacht worden op het vervolg van The OA. De makers lieten recent al weten waarom het zo lang duurde, maar uiteindelijk is het niet voor niets geweest. Het bijzondere verhaal gaat verder, waarbij OA wakker wordt op een onbekende plek en komt zo voor nieuwe mysteries te staan.
 4. Quicksand (+1)
  • Als er een schietpartij plaatsvindt in een klaslokaal, duurt het niet lang voordat Maja Norberg wordt gearresteerd. Binnen no time staan de media vol met het nieuws rondom de situatie. Maar wat gebeurde er nou eigenlijk echt in het klaslokaal? En welke rol speelde haar vriendjes Sebastian Fagerman?
 5. Gevoel voor Tumor (-2)
  • De Vlaamse serie Gevoel voor Tumor is zo goed, dat kijken zonder een zakdoek bijna niet mogelijk is. De 25-jarige Tristan Devriendt heeft een heerlijk leven. Zijn studie verloopt goed, hij heeft veel vrienden waarmee hij rugby speelt en bij de vrouwen mag hij niet klagen. Tot er een tumor wordt ontdekt in zijn neus.
 6. Luther (-2)
  • DC John Luther beleeft in het vijfde seizoen opnieuw barre situaties en wordt tot het uiterste getest. Zijn demonen uit het verleden duiken weer op en tegelijkertijd wacht hem een gruwelijke moordzaak. Weet Luther (Idris Elba) zich ook weer door deze zaken heen te worstelen?
 7. De Fabeltjeskrant (nieuw)
  • Echt waar! De Fabeltjeskrant is terug en wel met hele nieuwe afleveringen. De stemmen zijn ook nieuw ingesproken door bekenden zoals Richard Groenendijk, Loes Luca en Georgina Verbaan. Wat blijft zijn dezelfde dieren in Fabeltjesland, die nieuwe avonturen beleven.
 8. The Walking Dead (-2)
  • In één keer zijn er acht seizoenen van The Walking Dead op Netflix verschenen, één van de meest bekeken series van de afgelopen jaren. Het draait in The Walking Deadin eerste instantie om Rick Grimes. De politieagent wordt neergeschoten. Wanneer hij in het ziekenhuis uit coma ontwaakt, is er geen (levend) mens meer te bekennen….
 9. Homecoming: A Film by Beyoncé (+10)
  • In 2018 gaf Beyoncé een indrukwekkend optreden tijdens Coachella. Voor het eerst was een zwarte vrouwelijke artieste de hoofdact van het festival. Hierover is een documentaire gemaakt, welke op Netflix is gelanceerd.
 10. Homeland (-1)
  • Het zevende seizoen van Homeland staat op Netflix en brengt Carrie opnieuw aan de rand van de afgrond. Haar hulp aan de President heeft in het zesde seizoen volledig verkeerd uitgepakt. Zowat ieder lid van de geheime dienst is opgepakt, waardoor Carrie samen met Saul een eenzame strijd moet gaan voeren tegen de President.
 11. The Order (-1)
  • Jack Morton is een eerstejaars student aan Belgrave Universiteit en wil gelijk alles weten over de mythes en verhalen die er rond gaan over de school. Er zou namelijk een Hermetische Orde van de Blauwe Roos zijn. Het wordt afgedaan als een fabeltje, maar niet veel later vindt Jack een blauwe roos op zijn kamer. Hij komt dan ook al snel bij het geheime genootschap. Inmiddels is het tweede seizoen besteld.
 12. The Notebook (nieuw)
  • Met Ryan Gosling en Rachel McAdams in de hoofdrol is The Notebook één van de meest geliefde romantische dramafilms. Allie (Rachel) komt begin jaren’40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah (Ryan). Alles is één bak romantiek, tot de zomer voorbij is, Allie gaat verhuizen en Noah zich aanmeld voor het leger.
 13. The Disappearance of Madeleine McCann (-5)
  • Het is één van de meest geruchtmakende en veelbesproken verdwijningszaken ooit. Op 3 mei 2007 verdween Madeleine McCann zomaar uit het niets van het appartementencomplex in Praia da Luz in de Algarve. De Britse media dook er bovenop, iedereen werd verdacht en iedere steen werd omgedraaid. Tenminste dat was het beeld, want de documentaire over de zaak maakt duidelijk hoe vreselijk veel er mis is gegaan.
 14. Someone Great (nieuw)
  • Het zijn de weken van Gina Rodriguez op Netflix. Naast een nieuw seizoen van Jane the Virgin speelt ze namelijk ook de hoofdrol in Someone Great. In deze film breekt Jenny Young (Rodriguez) met haar vriend na een lange relatie, omdat hij niet mee wil verhuizen naar de andere kant van de Verenigde Staten. Jenny besluit de stap toch te zetten want ze wil het avontuur van haar nieuwe baan aan gaan. Voor ze vertrekt gaat ze nog één keer op pad met haar vriendinnen.
 15. Love, Death + Robots (-4)
  • David Fincher (Mindhunter, Se7en) en Tim Miller (Deathpool) mochten zich volledig uitleven in deze animatiereeks met achttien korte verhalen. Het is een zeer uiteenlopend geheel geworden, waarbij de vrije geest van de makers voor pareltjes hebben gezorgd.
 16. Riverdale (nieuw)
  • Met de seizoensfinale binnen handbereik neemt de spanning in Riverdale steeds meer toe. Betty komt steeds meer te weten over de Farm, terwijl Jughead alles op alles zet om de Gargoyle King te ontmaskeren. Ondertussen werkt Archie aan zijn bokscarrière en ontdekt Veronica een geheim over haar vader.
 17. The Umbrella Academy (-5)
  • De nieuwste superheldenserie lijkt misschien vrij standaard. Een groep moet de wereld redden, maar dat is dan ook gelijk het enige dat standaard is. Zeven wezen met superkrachten komen als volwassenen weer bij elkaar wanneer hun vader is overleden aan een hartaanval. Een man die ze eigenlijk allemaal haten, om al snel te ontdekken dat er veel meer aan de hand is dan een hartaanval. Ze worden al snel achterna gezeten door huurmoordenaars en een van het zevental komt terug uit de toekomst met heel slecht nieuws… Inmiddels is het tweede seizoen besteld.
 18. Santa Clarita Diet (-5)
  • Het bloederige en tevens komische verhaal in Santa Clarita gaat verder. Drew Barrymore speelt een moeder die van de één op de andere dag is veranderd in een zombie. Mensenvlees is wat ze nodig heeft en zie daar maar eens aan te komen. De enige die haar geheim weten is haar man, dochter en nerdy buurtjongen. Het zorgt voor krankzinnige situaties.
 19. Shadowhunters (-4)
  • De honger is groot voor de slotepisodes van Shadowhunters. Tijdens het derde seizoen werd bekend dat dit gelijk het laatste seizoen zou zijn. Wel kregen de makers de kans om het verhaal goed af te ronden. Wat volgde was een hele lange winterbreak om nieuwe afleveringen op te nemen en zo het derde seizoen tot een besluit te laten komen. De wekelijkse episodes draaien nu.
 20. You vs Wild (-6)
  • Bear Grylls neemt je mee door de wildernis. Er moet een arts gered worden, medicijnen moeten naar een dorp gebracht en zo zijn er meer missies waar Grylls voor staat. Om de wildernis te overleven zal hij gevaarlijke acties moeten ondernemen. Welke dat zijn, dat is aan jou als kijker. Telkens krijg je een keuze en dat begint al bij het vertrek met het materiaal dat mee gaat. Zo beleef je een eigen avontuur samen met Grylls.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?