Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 17

De koppositie in de lijst van meeste populaire titels op Netflix is van eigenaar verwisseld. The Serpent heeft na een aantal weken afstand moeten nemen van de hoogste plaats en deze moeten overdragen aan de fantasy-serie Shadow and Bone.

New Amsterdam

Misfit 3 deed een aardige poging om ook voor de eerste plaats in aanmerking te komen, uiteindelijk werd het een bronzen plaats. Daarmee werden wel de Minions van het ereschavot gehouden. New Amsterdam blijft daarnaast ijzersterk standhouden in de top-5.

Millie Bobby Brown

Deze week zijn er heel wat nieuwe titels in de lijst, met vooral veel films. Dat geldt namelijk ook voor Stowaway en Godzilla: King of the Monsters met Millie Bobby Brown. De serie Fatma schoof op het laatste moment de lijst binnen, terwijl The Circle een grote sprong vooruit maakte.

Wekelijkse series

Deze week is in de Verenigde Staten het televisieseizoen ook weer op gang gekomen. Dat zorgt ervoor dat ook op Netflix wekelijkse series, die tegelijk lopen met de uitzendingen in Amerika, weer verschijnen. Riverdale en Snowpiercer waren als eerste aan de beurt en duiken uiteraard ook gelijk weer op in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Shadow and Bone (nieuw)
  • In een wereld waar de schaduw de macht in handen heeft, moet het licht zien te overwinnen. Een onmogelijke klus, tot er per toeval iemand wordt gevonden die het licht kan oproepen. Alina is dan ook een zegen, maar voor anderen een groot gevaar.
 2. The Serpent (-1)
  • Meesteroplichter Charles Sobhraj werd opgejaagd door Herman Knippenberg. Op de Aziatische Hippie Trail pleegden Charles en zijn vriendin Marie-Andrée diverse misdaden en werden ze de hoofdverdachten in een reeks moorden op jonge westerse reizigers. Lees hier alles over het waargebeurde verhaal van Sobhraj en Knippenberg.
 3. Misfit 3: De Finale (nieuw)
  • De Misfits staan onder druk door roem en oude rivalen, maar gooien alles in de strijd om bij elkaar te blijven en een populaire internationale muziekwedstrijd te winnen.
 4. Minions (nieuw)
  • De gele handlangers uit de Despicable Me-films hebben hun eigen geschiedenis, want hoe zijn ze ooit bij Gru beland? Het levert een waanzinnig avontuur op van de oudheid, via een ijsgebied naar Londen.
 5. New Amsterdam (-)
  • Een echte ziekenhuisserie heeft Netflix bereikt en zelfs twee seizoenen tegelijk. De excentrieke Dr. Max Goodwin neemt als directeur het roer over in Amerika’s oudste ziekenhuis en schopt tegen heilige huisjes om de levens van patiënten te redden.
 6. Stowaway (nieuw)
  • Een driekoppige bemanning op een missie naar Mars moet een onmogelijke beslissing nemen wanneer een verstekeling iedereen aan boord in levensgevaar brengt.
 7. Quién Mató a Sara? (-3)
  • Alex heeft achttien jaar in de gevangenis gezeten voor de moord op zijn zusje, maar die heeft hij helemaal niet gepleegd. Maar wie wel? Dat is wat Alex wil uitzoeken, al wordt hem al snel duidelijk dat hij deze beerput beter niet had kunnen openen. Goed nieuws: seizoen 2 komt razendsnel.
 8. Love and Monsters (-6)
  • Zeven jaar na de monsterapocalyps besluit de sympathieke, maar wat onfortuinlijke Joel zijn knusse ondergrondse bunker te verlaten en op zoek te gaan naar zijn ex.
 9. Godzilla: King of the Monsters (nieuw)
  • Als afvallige wetenschappers het evenwicht van de mensheid willen herstellen door de monsters in de wereld te ontwaken, moet Godzilla deze chaotische Titans afwenden.
 10. Ginny & Georgia (-1)
  • Ginny is vijftien jaar oud en heeft het niet zo op haar dertigjarige moeder. Ze verhuizen van plaats naar plaats en nu staan Ginny, haar moeder Georgia en haar broertje Austin voor een nieuw avontuur in het noorden. Een nieuwe plek brengt echter ook nieuwe uitdagingen met zich mee.
 11. The Circle (+7)
  • Acht deelnemers zitten samen in een flat, maar ze zien of horen elkaar nooit. Het enige contact is via chatberichten. En er zitten ook nog eens catfishes tussen. Wie is er echt, wie kun je vertrouwen en met wie bouw je een echte band op?
 12. The Real Housewives of Beverly Hills (+2)
  • Twee seizoenen waren er al t zien op Netflix, nu zijn er twee nieuwe seizoenen verschenen waarin het leven van de dames uit Beverly Hills wordt gevolgd.
 13. Snelle: Zonder Jas naar Buiten (-10)
  • Van eigen bodem. De documentaire laat zien hoe het reilt en zeilt in het leven van rapper Snelle, die de afgelopen jaren in sneltreinvaart is doorgebroken in Nederland.
 14. Six Minutes to Midnight (-8)
  • Een Brits geheim agent infiltreert in een Engelse kostschool voor dochters van hooggeplaatste Nazi’s. Hij wordt hoofdverdachte in een moordzaak.
 15. Formula 1: Drive to Survive (-7)
  • Het is inmiddels de vaste opwarmer naar een nieuw seizoen Formule 1. De camera’s van Drive to Survive draaiden ook in het bijzondere seizoen 2020 volop mee en brengt ons alles close in beeld. Met ongetwijfeld veel focus op de horrorcrash van Romain Grosjean.
 16. Fatma (nieuw)
  • Na een tragische gebeurtenis verandert een onopvallende schoonmaakster in een seriemoordenaar en neemt wraak voor oud leed, terwijl ze haar vermiste man zoekt.
 17. The Blacklist (-6)
  • Elizabeth Keen en Raymond Reddington zijn weer terug voor alweer het zevende seizoen van The Blacklist. Een seizoen die op zeer bijzondere wijze wordt beëindigd doordat de finale niet opgenomen kon worden. Zo is er een mengeling ontstaan met animatie.
 18. Seaspiracy (-6)
  • Een filmmaker met passie voor oceanen laat zien hoeveel schade de mens aanricht aan mariene soorten. Verontrustende wereldwijde corruptie wordt blootgelegd.
 19. Snabba Cash (-12)
  • De levens van een ambitieuze zakenvrouw, een charmant bendelid en een tiener met problemen botsen tijdens een wanhopige en sinistere zoektocht naar rijkdom.
 20. The Irregulars (-4)
  • Sherlock Holmes staat voor de verandering een keer niet in de schijnwerpers. Hij is in deze spin-off slechts een personage in de schaduw, want het gaat om de straatkinderen van Londen. Deze zette Sherlock regelmatig in om klusjes te doen, nu moeten ze een hele grote klus opknappen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?