Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Strijd om een hart jaagt op de schandalen

Bridgerton is de eerste plaats in de lijst met meest populaire titels op Netflix kwijtgeraakt. Na een kleine maand van dominantie is het nu Anatomy of a Scandal op de eerste plaats. De nieuwe podiumklant is een verrassende, want de Zuid-Amerikaanse serie Pálpito verovert snel iedereen zijn hart.

Harlan Coben

Er zijn weer veel nieuwkomers die de lijst zijn komen bestormen. Het inmiddels alweer vijfde seizoen van Selling Sunset gaat er bij de kijkers in als koek, met de wetenschap dat er ook nog een reünie komt. De nieuwste Harlan Coben-serie staat op de zesde plek, waar Better Call Saul gestaag opklimt.

Bruce Willis

Ook nieuw in de top-10 deze week zijn de series Heartstopper en The Defeated. Bruce Willis is de lijst binnengekomen met één van zijn laatste films, net zoals de horrorfilm Escape Room: Tournament of Champions.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Anatomy of a Scandal (+1)
  • Sophies bevoorrechte leven als vrouw van politicus James valt in duigen als er onterende geheimen aan het licht komen en hij wordt beschuldigd van een schokkende misdaad.
 2. Bridgerton (-1)
 3. Pálpito (nieuw)
  • Een man die vastbesloten is om wraak te nemen op de orgaansmokkelaars die zijn vrouw hebben vermoord, ontmoet de vrouw die het hart van zijn echtgenote heeft ontvangen.
 4. Selling Sunset (nieuw)
  • De vastgoedmakelaars van de Oppenheim Group verkopen het luxeleven aan rijke kopers in Los Angeles. Er ontstaat meer drama als er een nieuwe makelaar bij het team komt.
 5. Dirty Lines (-2)
  • In het Amsterdam van de jaren’80 krijgt een ondernemende studente een nieuwe baan bij een telefoonsekslijn die door twee totaal verschillende broers is opgezet.
 6. Hold Tight (nieuw)
  • Wanneer een jongen vermist raakt kort na het overlijden van zijn vriend, blijken de bewoners van een rijke wijk in Warschau elkaar niet zo goed te kennen als ze dachten. Alle Harlan Coben-series op een rij.
 7. Better Call Saul (+2)
  • Het slotseizoen is daar van de prequel van Breaking Bad. De advocaat gespeeld door Bob Odenkirk bereikt het punt waar het voor hem allemaal begon met Walter White en Jesse Pinkman, die we in dit laatste seizoen ook gaan zien! Een echte crossover dus.
 8. Heartstopper (nieuw)
  • In de serie Heartstopper over volwassen worden ontdekken tieners Charlie en Nick dat hun onwaarschijnlijke vriendschap misschien meer is terwijl ze met school en liefde worstelen.
 9. Elite (-3)
  • Als drie arbeiderskinderen zich inschrijven bij een exclusieve privéschool in Spanje, leidt de confrontatie tussen de arme en rijke studenten tot een moord.
 10. The Defeated (nieuw)
  • Een Amerikaanse agent gaat in het Berlijn van 1946 op zoek naar zijn vermiste broer terwijl hij een onervaren Duitse agente helpt het geweld in de stad te bestrijden.
 11. Speurneuzen Kit & Sam (-)
  • Speurneuzen Kit & Sam reizen de wereld rond om met hun wetenschappelijke kennis en coole gadgets de vele mysteries van het dierenrijk op te lossen.
 12. Taboo (-5)
  • Een lang dood gewaande avonturier keert terug naar Londen om de dood van zijn vader te wreken. Hij krijgt echter te maken met de Oost-Indische Compagnie.
 13. The Ultimatum: Marry or Move On (-5)
  • In het huwelijksbootje stappen, of er mee kappen? Koppels stellen hun liefde op de proef door met potentiële matches te gaan samenwonen in een provocerende realityserie.
 14. Gasoline Alley (nieuw)
  • Een ruige tatoeëerder wordt verdacht van de moord op vier vrouwen. Om zijn naam te zuiveren, roept hij de hulp in van twee rechercheurs die hem op de hielen zitten.
 15. Escape Room: Tournament of Champions (nieuw)
  • Het spel kan weer beginnen. Vorige keer overleefden er twee de escaperooms, maar dit keer heeft de puzzelmaker grootsere, duivelsere plannen.
 16. Sonic the Hedgehog (-11)
  • Een sheriff helpt een supersnelle ruimte-egel te ontsnappen aan een boosaardig genie at de superkrachten van de egel wil hebben om de wereld te veroveren.
 17. L.A. Finest (-7)
  • In deze spin-off van ‘Bad Boys’ nemen twee agenten het op tegen de gevaarlijkste criminelen van van de stad terwijl ze hun complexe verleden achter zich proberen te laten.
 18. The In Between (-14)
  • Nadat een ontroostbare tiener de liefde van haar leven verliest door een tragisch ongeluk, begint ze te geloven dat hij haar tekenen vanuit het hiernamaals stuurt.
 19. Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes (nieuw)
  • Hij dineerde met de machtigen der aarde en aasde op de kwetsbaren. Onder zijn brede glimlach zat de gruwelijke duisternis van een sadistische seriemoordenaar.
 20. Pieces of Her (-3)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?