Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 18

La Casa de Papel is verdrongen van de eerste plaats, maar niet door een titel die je op voorhand op de eerste plaats zou verwachten. De datingshow Too Hot To Handle is echter een onverwacht grote hit.

Actiethriller hoogste nieuwe binnenkomer

Er zijn deze week vier nieuwe binnenkomers, waarvan de film Extraction de hoogste is. De actiethriller is gelijk doorgestoten naar de vierde plaats, alleen The Last Dance hield Extraction nog van het podium.

Grote sprongen

After Life, The Willboughbys en Never Have I Ever zijn op de negende, tiende en elfde plaats terechtgekomen. Opvallend in de lijst is vooral dat een aantal titels hele grote stappen hebben gemaakt, zowel naar boven als naar onderen. Zo zijn El Dragon en Outer Banks de top-10 binnengevlogen.

De Top-10 invloed op de Top-20

Vanaf een aantal weken geeft Netflix dagkoersen weer van de meest bekeken titels van de afgelopen 24 uur. Het geeft nog een beter beeld van welke titels er veel worden bekeken, al zit er wel een addertje onder het gras. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Too Hot To Handle (+1)
  • Een groep singles op een zonnig eiland die de ware liefde zoeken, dat is niet nieuw. Toch heeft Too Hot To Handle een mooie twist waardoor alles anders is dan normaal. Er is een grote pot geld te vinden mits er juist helemaal niets gebeurd en dat blijkt een stuk lastiger dan het klinkt.
 2. La Casa de Papel (-1)
  • De Spaanse overvallers zijn onverminderd populair en zijn nog altijd druk bezig met hun tweede kraak. Na twee seizoenen leek alles te zijn afgerond en genoot iedereen van het geld. Tot er één werd gepakt en de groep weer bij elkaar moest komen. Want ze wilden revanche en wel op een hele fraaie wijze.
 3. The Last Dance (+1)
  • In de afgelopen decennia zijn er drie ultieme basketballers geweest: LeBron James, de eerder dit jaar overleden Kobe Bryan en Michael Jordan. MJ nam de Chicago Bulls eind jaren’80 en in de jaren’90 bij de hand voor het winnen van titel op titel. Over het laatste kampioenschap is een docureeks gemaakt ruim twintig jaar op de plank heeft gelegen, maar nu in volle glorie komt te staan.
 4. Extraction (nieuw)
  • Als huursoldaat moet Chris Hemsworth zich mengen in een drugsoorlog in India en Bangladesh. Er is een zoon gekidnapt en het is aan Tyler Rake (Hemsworth) om de zoon veilig terug te brengen. Daarvoor wacht hem dus heel wat actie, want de missie loopt al vrij snel helemaal verkeerd.
 5. El Dragon (+7)
  • In El Dragon volgen we een financier uit Tokio die het in Japan allemaal goed voor elkaar heeft. Maar als zijn grootvader vervangen moet worden als baas van een kartel, besluit hij terug te keren naar Mexico. Daar krijgt hij met twee rivalen te maken.
 6. Tiger King (-3)
  • Het is misschien wel de meest bizarre truecrime docuserie tot dusver verschenen op Netflix. Joe Exotic runt een dierentuin, doet een gooi naar het presidentschap en wordt uiteindelijk veroordeeld voor het bekokstoven van een krankzinnige moord.
 7. Outer Banks (+7)
  • Een groep jongeren wil vooral genieten van de zon, tot er een grote storm komt. De dag erna vinden ze een gezonken boot en dat brengt alles in een stroomversnelling. Want ze vinden niet veel later ook een grote zak geld, een geweer én de kompas van de verdwenen vader van één van de jongens.
 8. Unorthodox (-2)
  • Een chassidische vrouw uit Brooklyn vlucht uit een gearrangeerd huwelijk naar Berlijn. Daar wil ze een nieuw en vrij leven opbouwen, maar of dat allemaal zo mooi is als ze het zichzelf had voorgespiegeld?
 9. After Life (nieuw)
  • Ricky Gervais kruipt opnieuw in de huid van Tony, die de dood van zijn vrouw probeert te verwerken. Leek hij aan het einde van het eerste seizoen langzaam de weg omhoog te hebben gevonden, het dal bleek nog een stuk dieper te zijn.
 10. The Willoughbys (nieuw)
  • In deze futuristische en komische familie-animatie film willen de kinderen Willoughbys als het even kan van hun ouders af. Die doen namelijk de gekste dingen en uiteindelijk slagen ze in hun missie. Ze sturen hun ouders op vakantie, waarna het echte avontuur begint.
 11. Never Have I Ever (nieuw)
  • De komische tienerdrama draait om Devi, die haar leven wil omgooien en een plan bedenkt om cool gevonden te worden. Een groot onderdeel van dat plan is dat ze een vriendje krijgt en dat levert een hoop ongemakkelijke, hilarische en ietwat rare momenten op.
 12. De Twaalf (+6)
  • Een vrouw staat terecht voor twee gruwelijke moorden. Het is aan de twaalf juryleden om te bepalen of ze wel of niet schuldig is. Zodra er enige consensus is bereikt, dienen nieuwe zaken zich aan. Zo blijf je voor een constante zoektocht naar de waarheid en vooral in de wurggreep van de twaalf juryleden hangen.
 13. Fauda (+6)
  • Fauda is toe aan het derde seizoen en daarin is Kavilio undercover in de West Bank. Hij doet zich voor als boksinstructeur en infiltreert op deze manier bij de Hamas. Er zijn diverse dodelijke strijden en tragische incidenten, waardoor het team rondom Dora zich steeds dieper in vijandig gebied moet begeven.
 14. Ozark (-9)
  • De witwassers zijn terug voor een derde seizoen. De familie Byrde verliet Chicago noodgedwongen omdat de vader des huizes zichzelf in de problemen had geholpen door mee te werken aan witwaspraktijken. Hij denkt zichzelf in de Ozarks te kunnen redden, maar daar loopt het eigenlijk steeds verder mis.
 15. Community (-6)
  • Alle zes de seizoenen van de komedieserie zijn in één keer gelanceerd. Een zeer gemêleerd gezelschap keert terug naar school, omdat ze om wat voor reden dan ook niet geslaagd zijn in de maatschappij of nodig een opfriscursus nodig hebben. Ietwat toevallig worden ze een leergroepje en dat is het vertrekpunt van een hilarische reeks.
 16. Toy Boy (-8)
  • Zeven jaar zit Hugo in de gevangenis, tot er opeens een advocate voor zijn cel staat. De voormalig stripper is veroordeeld voor moord, want na een nacht feesten werd hij wakker naast een dode man. Het bleek de man te zijn van de vrouw die hem had ingehuurd. Hugo kan zich niets heugen van de nacht, maar is er zeker van dat hij geen moordenaar is. De zoektocht naar de waarheid is geopend.
 17. Kalifat (-7)
  • Kalifat gaat over de periode in aanloop naar een aanslag van IS in Zweden. Door de ogen van een in Syrië opgesloten vrouw, van een Zweeds meisje dat richting het oorlogsgebied gelokt wordt en van een politieagente die op eigen houtje de aanslag probeert te verijdelen.
 18. Suits (-7)
  • De tweede helft van het zevende seizoen van Suits is gelanceerd op Netflix met daarin vooral aandacht voor Rachel, oftewel Meghan Markle. Ze heeft de serie na dit seizoen verlaten door haar huwelijk met de Britse prins.
 19. Once Upon a Time in Hollywood (-3)
  • De nieuwste film van Quentin Tarantino-film is een jaar na de release in de bioscoop al te zien op Netflix. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Leonardo DiCaprio en Brad Pit. Het verhaal speelt zich af in 1969, wanneer acteur Rick Dalton op zijn retour is en zijn rechterhand Cliff Booth er nog wat van probeert te maken.
 20. Better Call Saul (-7)
  • De prequel van Breaking Bad nadert de ontknoping. Het vijfde seizoen is wekelijks te zien en dit is het voorlaatste seizoen. Jimmy McGill is inmiddels Saul Goodman geworden en hij moet zich als advocaat laten gelden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?