Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 19

Zoals het superhelden betaamd zijn ze gelijk opgerukt naar de eerste plaats. Shadow and Bone is verstoten en zelfs gelijk gezakt naar de derde plaats. El Inocente wist namelijk het zilver vast te houden, de nieuwe eerste stek is voor de verrassende reeks Jupiter’s Legacy.

Millarworld

Niet zo zeer dat de serie gelijk veel aandacht trekt, want Netflix heeft groot ingezet op deze eerste Millarworld-comic. Wel de inhoud van de serie zelf, waarin vooral een boeiende blik terug in het verleden wordt geworpen. Andere hoge nieuwe binnenkomers zijn Pokémon: Detective Pikacu en The Sons of Sam.

De Mitchells

De rest van de lijst van de 20 meest populaire titel van dit moment kent geen nieuwkomers. Wel een aantal opvallende verschuivingen. Zo is De Mitchells tegen de Machines liefst vijf plaatsen opgeklommen en heeft met name Suicide Squad (-8) en Things Heart & Seen (-12) flinke klappen te verwerken gehad.

Wekelijkse series

Deze week is in de Verenigde Staten het televisieseizoen ook weer op gang gekomen. Dat zorgt ervoor dat ook op Netflix wekelijkse series, die tegelijk lopen met de uitzendingen in Amerika, weer verschijnen. Riverdale en Snowpiercer waren als eerste aan de beurt en duiken uiteraard ook gelijk weer op in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Jupiter’s Legacy (nieuw)
  • De eerste Millarworld comic door Netflix vertaald tot serie, vertelt het verhaal over een groep superhelden die ruim een eeuw geleden hun krachten hebben verkregen. In de huidige tijd komen ze conflict met de nieuwe generatie, die harder willen optreden. Tegelijkertijd wordt het verhaal verteld hoe de superkrachten eigenlijk zijn ontstaan.
 2. El Inocente (-)
  • De boeken van Harlan Coben worden verfilmd door Netflix tot limited series en de vierde in de rij is El Inocente. Een man belandt in een zwart gat vol intriges nadat hij per ongeluk iemand doodt. Juist als hij liefde en vrijheid vindt, brengt een telefoontje de nachtmerrie terug.
 3. Shadow and Bone (-2)
  • In een wereld waar de schaduw de macht in handen heeft, moet het licht zien te overwinnen. Een onmogelijke klus, tot er per toeval iemand wordt gevonden die het licht kan oproepen. Alina is dan ook een zegen, maar voor anderen een groot gevaar.
 4. The Serpent (-1)
  • Meesteroplichter Charles Sobhraj werd opgejaagd door Herman Knippenberg. Op de Aziatische Hippie Trail pleegden Charles en zijn vriendin Marie-Andrée diverse misdaden en werden ze de hoofdverdachten in een reeks moorden op jonge westerse reizigers. Lees hier alles over het waargebeurde verhaal van Sobhraj en Knippenberg.
 5. Pokémon: Detective Pikachu (nieuw)
  • In een wereld waar mensen en Pokémon naast elkaar bestaan, werkt een elektrisch geladen superspeurder samen met de zoon van van zijn vermiste partner om de zaak op te lossen.
 6. The Sons of Sam (nieuw)
  • New York haalde opgelucht adem toen David Berkowitz werd opgepakt, hij was The Son of Sam. Of heeft hij helemaal niet alleen gehandeld? Maury Terry ging op onderzoek uit en dat bracht heel bizarre zaken aan het licht.
 7. New Amsterdam (-1)
  • Een echte ziekenhuisserie heeft Netflix bereikt en zelfs twee seizoenen tegelijk. De excentrieke Dr. Max Goodwin neemt als directeur het roer over in Amerika’s oudste ziekenhuis en schopt tegen heilige huisjes om de levens van patiënten te redden.
 8. De Mitchells tegen de Machines (+5)
  • Een robot-apocalyps maakte een einde aan hun reis. Nu is het aan de Mitchells, de raarste familie ter wereld, om de mensheid te redden.
 9. Believe Me: The Abduction of Lisa McVey (-2)
  • Na een gruwelijke ontvoering en een nipte ontsnapping heeft een tiener uit Florida het moeilijk om familie en autoriteiten te overtuigen van haar beproeving. Waargebeurd.
 10. Colony (-2)
  • Het derde en tevens laatste seizoen van Colony is nu verschenen. Als Los Angeles door troepen van buiten wordt ingenomen en een ommuurde stad wordt, riskeren een voormalig FBI-agent en zijn vrouw alles om hun zoon terug te vinden.
 11. Quién Mató a Sara? (-2)
  • Alex heeft achttien jaar in de gevangenis gezeten voor de moord op zijn zusje, maar die heeft hij helemaal niet gepleegd. Maar wie wel? Dat is wat Alex wil uitzoeken, al wordt hem al snel duidelijk dat hij deze beerput beter niet had kunnen openen. Goed nieuws: seizoen 2 komt razendsnel.
 12. Ginny & Georgia (-2)
  • Ginny is vijftien jaar oud en heeft het niet zo op haar dertigjarige moeder. Ze verhuizen van plaats naar plaats en nu staan Ginny, haar moeder Georgia en haar broertje Austin voor een nieuw avontuur in het noorden. Een nieuwe plek brengt echter ook nieuwe uitdagingen met zich mee.
 13. Suicide Squad (-8)
  • Een geheime regeringsfunctionaris laat ‘s werelds grootste superschurken uit de gevangenis, zodat ze in ruil voor hun vrijheid een dreigende apocalyps kunnen voorkomen.
 14. The Circle (-2)
  • Acht deelnemers zitten samen in een flat, maar ze zien of horen elkaar nooit. Het enige contact is via chatberichten. En er zitten ook nog eens catfishes tussen. Wie is er echt, wie kun je vertrouwen en met wie bouw je een echte band op?
 15. Fatma (-4)
  • Na een tragische gebeurtenis verandert een onopvallende schoonmaakster in een seriemoordenaar en neemt wraak voor oud leed, terwijl ze haar vermiste man zoekt.
 16. Things Heard & Seen (-12)
  • Een jonge vrouw ontdekt dat zowel haar man als hun nieuwe huis sinistere geheimen herbergen nadat ze Manhattan hebben verlaten voor het leven in een kleine stad.
 17. Shazam! (-3)
  • Wanneer een pleegjongen zijn goede hart laat zien, krijgt hij de mogelijkheid te veranderen in een volwassen superheld die de stad moet beschermen tegen schurken.
 18. Love and Monsters (-1)
  • Zeven jaar na de monsterapocalyps besluit de sympathieke, maar wat onfortuinlijke Joel zijn knusse ondergrondse bunker te verlaten en op zoek te gaan naar zijn ex.
 19. The Real Housewives of Beverly Hills (-)
  • Twee seizoenen waren er al t zien op Netflix, nu zijn er twee nieuwe seizoenen verschenen waarin het leven van de dames uit Beverly Hills wordt gevolgd.
 20. Snabba Cash (-)
  • De levens van een ambitieuze zakenvrouw, een charmant bendelid en een tiener met problemen botsen tijdens een wanhopige en sinistere zoektocht naar rijkdom.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?