Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Nieuwe Spaanse monsterhit achtervolgt Ozark en Pálpito

Alle seinen staan op groen voor Bienvenidos a Eden om de nieuwe Spaanse monsterhit te worden. Met La Casa de Papel aan het einde en Élite tanende, staat nu een nieuwe reeks. Het eerste seizoen is erg goed ontvangen en vliegt in de lijst met twintig populairste titels op Netflix gelijk naar de derde plaats.

Vastgeroest aan top

Zo is het podium bereikt, waar twee titels wel staan vastgeroest. Ozark staat opnieuw op de eerste plaats, waar de opmars van Pálpito voorlopig een halt is toegebracht. Een nieuwe stijging zit er niet in en de reeks staat dan ook op de tweede plek. Wel is er al een tweede seizoen onderweg.

Omar Sy

De trip naar Eden is niet de enige nieuwkomer. Twee films zijn ook de top-10 binnengekomen, namelijk Loin de Periph met Omar Sy en Along for the Ride. Workin’ Moms is daarnaast terug voor alweer het zesde seizoen, terwijl de films Marmaduke en The Survivor eveneens nieuwe films zijn in de top-20.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Ozark (-)
  • Een financieel adviseur verhuist met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas.
 2. Pálpito (-)
  • Een man die vastbesloten is om wraak te nemen op de orgaansmokkelaars die zijn vrouw hebben vermoord, ontmoet de vrouw die het hart van zijn echtgenote heeft ontvangen.
 3. Bienvenidos a Eden (nieuw)
  • Een groep jongvolwassenen gaat naar een feestje op een afgelegen eiland, maar het verleidelijke paradijs dat ze aantreffen, herbergt gevaarlijke geheimen en valstrikken.
 4. Loin de Periph (nieuw)
  • Twee agenten moeten na tien jaar opnieuw samenwerken en onderzoeken een moord in een politiek en sociaal verdeelde Franse stad, waar een bredere samenzwering dreigt.
 5. Selling Sunset (-2)
  • De vastgoedmakelaars van de Oppenheim Group verkopen het luxeleven aan rijke kopers in Los Angeles. Er ontstaat meer drama als er een nieuwe makelaar bij het team komt.
 6. Bridgerton (-1)
 7. Grace and Frankie (-1)
  • De deftige Grace en de excentrieke Frankie zijn verre van vrienden, maar als hun echtgenoten op elkaar verliefd worden, begint tussen hen ook een vriendschap.
 8. Along for the Ride (nieuw)
  • In de zomer voordat de universiteit begint, ontmoet Auden de mysterieuze Eli.’s Nachts laat hij haar het zorgeloze tienerleven ervaren dat ze nooit heeft gekend.
 9. Anatomy of a Scandal (-5)
  • Sophies bevoorrechte leven als vrouw van politicus James valt in duigen als er onterende geheimen aan het licht komen en hij wordt beschuldigd van een schokkende misdaad.
 10. Workin’ Moms (nieuw)
  • Het zwangerschapsverlof is voorbij. Deze vier moeders moeten weer aan de slag en tegelijkertijd het hoofd bieden aan hun kinderen, bazen, liefde en het leven in Toronto.
 11. The Royals (-)
  • Het extravagante leven van de gehaaide koningin Helena en haar koninklijke familie dreigt uiteen te spatten als traditie en plicht botsen met verraad en verlangen.
 12. Better Call Saul (-3)
  • Het slotseizoen is daar van de prequel van Breaking Bad. De advocaat gespeeld door Bob Odenkirk bereikt het punt waar het voor hem allemaal begon met Walter White en Jesse Pinkman, die we in dit laatste seizoen ook gaan zien! Een echte crossover dus.
 13. Dirty Lines (-3)
  • In het Amsterdam van de jaren’80 krijgt een ondernemende studente een nieuwe baan bij een telefoonsekslijn die door twee totaal verschillende broers is opgezet.
 14. Hold Tight (-6)
  • Wanneer een jongen vermist raakt kort na het overlijden van zijn vriend, blijken de bewoners van een rijke wijk in Warschau elkaar niet zo goed te kennen als ze dachten. Alle Harlan Coben-series op een rij.
 15. Heartstopper (-1)
  • In de serie Heartstopper over volwassen worden ontdekken tieners Charlie en Nick dat hun onwaarschijnlijke vriendschap misschien meer is terwijl ze met school en liefde worstelen.
 16. Marmaduke (nieuw)
  • De slordige en ondeugende Marmaduke heeft een groot hart, maar komt altijd in de problemen! Heeft hij het talent om te schitteren in de deftige wereld van de hondenshows?
 17. Elite (-1)
  • Als drie arbeiderskinderen zich inschrijven bij een exclusieve privéschool in Spanje, leidt de confrontatie tussen de arme en rijke studenten tot een moord.
 18. The Survivor (nieuw)
  • Een overlevende van de Holocaust die in Auschwitz werd gedwongen tegen andere gevangenen te vechten, gaat boksen in New York om aansluiting met zijn verleden te vinden. Dit is het waargebeurde verhaal.
 19. The Defeated (-4)
  • Een Amerikaanse agent gaat in het Berlijn van 1946 op zoek naar zijn vermiste broer terwijl hij een onervaren Duitse agente helpt het geweld in de stad te bestrijden.
 20. Taboo (-7)
  • Een lang dood gewaande avonturier keert terug naar Londen om de dood van zijn vader te wreken. Hij krijgt echter te maken met de Oost-Indische Compagnie.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?