Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 2

Messiah Netflix seizoen 1

Het nieuwe jaar brengt heel veel nieuwe content op Netflix en daardoor is de lijst met de meest populaire titels ook flink in de war geschud. Ook niet verwonderlijk, want de afgelopen weken is er heel veel gekeken door de meeste kijkers.

Van vijf sterren tot negatieve stukken

De kop is nog wel ongewijzigd ten opzichte van vorige week. You staat eerste gevolgd door The Witcher. Messiah heeft een reuzensprong gemaakt naar de derde plaats. De serie wordt zeer wisselend ontvangen, van een maximale vijf sterren door de recencent van het AD tot negatieve stukken in andere kranten. Feit is dat de serie veel los weet te maken.

Veel nieuwkomers

Dat doen Gomorra en How To Get Away With Murder al enkele jaren. Het vierde seizoen van de Italiaanse reeks en het vijfde van de Amerikaanse thriller zijn binnengevlogen op de vijfde en zesde plaats. Ook nieuw in de lijst zijn de realityserie The Circle, het slotseizoen van Anne met een E en het debuut van Dracula.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. You (-)
  • Joe is terug, al heeft hij zijn naam veranderd en duikt hij weer op in een nieuwe stad. Zijn obsessie is onveranderd, al stuit hij nu wel op zijn gelijke. En of dat nou de bedoeling is? Het tweede seizoen van You is dan ook net zo spannend als het eerste.
 2. The Witcher (-)
  • Het verhaal van The Witcher is gebaseerd op de gelijknamige fantasy boeken. We volgen de eenzame monsterjager Geralt of Rivia. Terwijl hij monsters aan het bestrijden is, blijkt ondertussen dat hij leeft in een wereld waar de meeste mensen slechter zijn dan de wezens waar hij tegen vecht. De hoofdrol in de serie is Henry Cavill.
 3. Messiah (+17)
  • Homeland komt dan misschien tot een einde, met Messiah staat de opvolger al op de deur te kloppen. Vanuit het niets verschijnt in Syrië een mysterieuze man genaamt Al-Masih. Veel mensen geloven dat hij gezonden is door God, maar wie is deze man? De CIA vertrouwt het niet en stuurt Eva Geller op hem af. Het is het begin van een spannende politieke thriller.
 4. Virgin River (-1)
  • Virgin River draait om Melinda Monroe. Na een groot persoonlijk drama besluit ze opnieuw te beginnen in het kleine dorpje Virgin River als verpleegkundige. Settelen in het dorp blijkt echter niet zo makkelijk.
 5. Gomorra (nieuw)
  • Gomorra is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Roberto Saviano. We volgen de relaties tussen gangs, dealers en gewone burgers in Napels, Italië. In deze wereld ligt de dreiging altijd op de loer. Constant wordt er gestreden om de macht in de Italiaanse onderwereld en men gaat ver om de macht in handen te krijgen.
 6. How To Get Away With Murder (nieuw)
  • In How To Get Away With Murder draait het om een groep studenten rondom Annalise Keating (Viola Davis). De docent rechten op een universiteit verzamelt ieder jaar haar beste studenten om zich heen, waarmee ze zaken wil winnen. Het loopt ditmaal anders wanneer er een moord wordt gepleegd. Met flash forwards zien we al dat de groep studenten hierbij een cruciale rol vervullen, maar wat is er exact gebeurd?
 7. Lost in Space (-3)
  • De familie Robinson is terug in de ruimte en eindelijk krijgen we antwoord op de grote cliffhanger waar het eerste seizoen mee werd afgesloten. In de jaren’60 van de vorige eeuw was Lost in Space één van de eerste grote series. De reboot op Netflix vertelt opnieuw het verhaal van de familie Robinson. Ze zijn de ruimte ingestuurd om de mensheid te redden, maar ze crashen voortijdig én op een andere planeet.
 8. Spinning Out (+8)
  • Een nieuwe dramaserie, die zich afspeelt op het ijs. Een kunstschaatser zoekt balans in de liefde, familie en haar geestelijke gezondheid, terwijl ze haar duizelingwekkende droom najaagt om olympisch goud te winnen. Voor fans van Virgin River is het gelijk de kans om door te pakken met een volgend romantisch verhaal.
 9. Vikings (+4)
  • De historische reeks is bezig aan het zesde en laatste seizoen, waarna Netflix recent aankondigde een spin-off te maken die honderd jaar later in de geschiedenis zal afspelen. Nu zijn alvast vijf seizoenen verschenen met vikinghoofdman Rafnar Lothbrok in de hoofdrol. Hij probeert de macht te krijgen over Groot-Brittannië.
 10. Outlander (-4)
  • De reizigerserie gebaseerd op de romans van de Amerikaanse schrijfster Diana Gabaldon zijn een doorslaand succes en nog lang niet voorbij. De reis door de tijd begint in 1945 met Claire Randall die is werkzaam als verpleegster, maar dan gebeurt er iets vreemds waardoor ze tweehonderd jaar terug in de tijd terecht komt. Als ze wakker wordt, is ze in het Schotland van 1743. Ze wordt uitgehuwelijkt aan een Schotse strijder, terwijl ze ondertussen ook zelf liefde vindt.
 11. Rick and Morty (-1)
  • De serie volgt de bizarre avonturen van de wetenschapper Rick en zijn kleinzoon Morty. Inmiddels is het vierde seizoen begonnen, waar legio seizoenen zijn aangekondigd om de komende jaren te verschijnen.
 12. Good Witch (-5)
  • De Hallmark-serie Good Witch draait om de goede heks Cassandra Nightingale en haar dochter Grace. Ze wonen in Middleton, waar Cassie ook werkzaam is in haar eigen winkel en bed & breakfast. Veel verandert in haar leven als ze plotseling nieuwe buren krijgt. Want het duurt niet lang voordat haar nieuwe buren het gedrag van Cassie en Grace wantrouwen.
 13. Black Lake (-7)
  • Crimeseries uit Scandinavië zijn we mee bekend, Black Lake gaat een stap verder. In deze thriller-horror serie, waarvan gelijk twee seizoenen zijn verschenen op Netflix, gebeuren hele rare dingen bij een hotel. Dit is twintig jaar geleden gebouwd, maar staat leeg want vlak voor de opening werd een gezin gewurgd. Een rijke zakenman wil het kopen, alleen het verleden duikt op.
 14. The Circle (nieuw)
  • Hoe echt is social media eigenlijk? In de nieuwe reality-serie The Circle wordt dit op soms pijnlijke wijze onder de loep genomen. Acht mensen zitten in een flatgebouw en vanuit hun eigen woning commmuniceren ze met de ander zeven deelnemers, louter via chat. Wat ze zien is alleen foto’s van de kandidaten. Wie is echt? Wie vertelt de waarheid en wie is een complete catfish? Wanneer kandidaten zijn uitgeschakeld mogen ze langs bij één van de andere kandidaten, wat voor hilarische situaties zorgt. Want wat als je een jonge mooie vrouw verwacht en het blijkt een man te zijn geweest waarmee je de hele tijd contact hebt gehad?
 15. The Two Popes (-4)
  • De laatste overgang naar een nieuwe Paus was een opvallende. Waar het normaliter een baan is tot je dood, besloot de toenmalige Paus om voortijdig zijn taak over te dragen. Tussen de twee pausen is nu een bijzondere film gemaakt met Jonathan Pryce en Anthony Hopkin.
 16. The Irishman (-8)
  • De langverwachte film van Martin Scorsese brengt oude helden terug. Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci spelen misschien wel voor het laatst samen, in uiteraard een film over de maffia. De Iers-Amerikaanse Frans Sheeran kijkt terug op zijn leven, tijdens de Tweede Wereldoorlog en de maffia in Pennsylvania. Tot er een vakbondsleider spoorloos verdween.
 17. Anne met een E (nieuw)
  • Het klassieke verhaal van het weesmeisje Anne is in een heel nieuwe versie gegoten. De Canadese productie was ook spronkelijk bedoeld als een limited serie. Na het grote succes van het eerste seizoen kwamen er toch nieuwe verhalen en zagen we Anne langzaam opgroeien. Het derde seizoen is nu verschenen, maar wel gelijk het laatste.
 18. 6 Underground (-9)
  • Je eigen dood in scene zetten en die van een groep huurmoordenaars, scherpschutters en spionnen. En dat alles met het doel om een dictator te verslaan. Het is het startpunt van een film vol actie met Ryan Reynolds in de hoofdrol. In alles een heerlijke popcorn film.
 19. Alexa & Katie (-)
  • Alexa & Katie zijn al hun hele leven lang beste vriendinnen. Alexa Mendoza (Paris Berelc) en Katie (Isabel May) zijn klaar voor een nieuw hoofdstuk in hun leven: ze gaan naar het eerste jaar van de middelbare school. Een domper op het nieuwe avontuur, is dat Alexa ondertussen strijdt tegen kanker. Katie wijkt ondertussen niet van haar zijde, maar toch hebben de twee hartsvriendinnen regelmatig het idee dat ze er niet bij horen.
 20. Dracula (nieuw)
  • De makers van Sherlock hebben hun tanden in een volgend iconisch personage uit het verleden gezet. Ditmaal Dracula. De productie is wederom in handen van de BBC, maar ditmaal is Netflix wel de co-productent. Zodoende zijn de afleveringen al de dagen na de uitzendingen bij de BBC te zien op Netflix.