Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 2

Als een dief in de nacht heeft Lupin de regie overgenomen van de lijst met meest populaire titels. Bridgerton moet de eerste plaats dan ook afstaan aan deze Franse serie, die een instant hit lijkt te zijn. En de vraag daarom al snel wordt gesteld wanneer het volgende deel komt.

De gevangenis in

Modern Family heeft het podium weten vast te houden met het slotseizoen, waar Cobra Kai een paar plaatsen is gezakt. Nog altijd in de top-5 staat The Queen’s Gambit, door jullie gekozen tot de beste nieuwe serie van 2020. Een hoge binnenkomer is Inside the World’s Toughest Prisons. Deze reeks is alweer toe aan het vijfde seizoen en nog altijd onverminderd populair. Pieces of a Woman is de hoogste filmbinnenkomer.

Undercover is niet meer

Onderin de lijst zien we een serie terugkomen in de top-20, want de finale deed Star Trek Discovery flink stijgen. The Walking Dead wist nog net een plekje te veroveren, waar Undercover na ruim vier maanden uit de lijst is verdwenen.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Lupin (nieuw)
  • Een meesterdief die vooral wraak wil nemen voor wat er met zijn vader is gebeurd. Assane Diop zet dankzij de boeken over Arsène Lupin een meesterwerk op touw, al loopt uiteindelijk toch niet alles zoals hij wil. En dat brengt zijn geliefden in gevaar.
 2. Bridgerton (-1)
  • De romantische dramaserie Bridgerton neemt ons mee naar de hechte broers en zussen van de familie Bridgerton. Ze zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. De serie is geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.
 3. Modern Family (-)
  • Het is afscheid nemen van de families Pritchett en Dunphy. Het slotseizoen van één van de meest populaire sitcoms van deze eeuw is verschenen en daarin worden alle verhaallijnen uiteraard met een flinke lach afgesloten.
 4. Cobra Kai (-1)
  • Het nieuwe jaar werd geopend met een nieuw seizoen van Cobra Kai. The Karate Kid is een legendarische filmreeks. Tientallen jaren later werd dit nieuw leven ingeblazen en het heeft een heerlijke serie opgeleverd.
 5. The Queen’s Gambit (-)
  • Een jong meisje ontdekt dat ze ontzettend veel talent heeft voor schaken. Voor ze het weet wordt ze grootmeester en weet zich zo op te werken vanuit een weeshuis naar de spotlights. Alleen dan komen de problemen vanzelf naar boven. Beth is namelijk verslaafd geraakt aan de kalmerende middelen die ze in het weeshuis kreeg.
 6. Inside the World’s Toughest Prisons (nieuw)
  • Inmiddels zijn we alweer toe aan het vijfde seizoen van Inside the World’s Toughest Prisons. Raphael Rowe, die jaren in de gevangenis heeft gezeten voor een misdaad die hij niet heeft gepleegd, is opnieuw het gezicht van het seizoen. Net zoals hij dat was in het tweede, derde en vierde seizoen. Ditmaal is hij vrijwillig achter de tralies te gaan zitten op de Filipijnen, Groenland en Zuid-Afrika.
 7. Pieces of a Woman (nieuw)
  • In Pieces of a Woman is een vrouw in verwachting van haar eerste kind. Tijdens de bevalling gaat het echter gruwelijk mis. Vanaf dat moment verandert alles in haar leven, net zoals dat in die van haar man en moeder. Ieder probeert het op zijn of haar eigen manier te verwerken, maar dat is geen eenvoudige opgave. Op dit waargebeurde verhaal is de film gebaseerd.
 8. We Can Be Heroes (-2)
  • Nadat buitenaardse vijanden de superhelden van de aarde hebben ontvoerd, moeten hun kinderen op bevel van de overheid onderduiken op een geheime locatie. Maar de razend slimme tiener Missy Moreno is vastbesloten om haar superheldvader Marcus Moreno te redden. Missy spant met de andere superkids samen tegen hun mysterieuze overheidsbabysitter, mevrouw Granada, om aan haar te ontsnappen.
 9. Tiny Pretty Things (-2)
  • Neveah krijgt een uitgelezen kans om zichzelf te bewijzen op een eliteballetschool. Het duurt echter niet lang tot de talentvolle danseres erachter komt dat ze in een keiharde en valse wereld terecht is gekomen. Want wat is er nou precies gebeurd met haar voorganger Cassie?
 10. Equinox (-6)
  • De Deense thrillerserie Equinox brengt je naar het puntje van de bank. Astrid wordt gekweld door visioenen sinds de verdwijning van haar zus en haar klasgenoten 21 jaar geleden. Ze start een onderzoek dat een duistere waarheid blootlegt.
 11. The Crown (-)
  • Het Britse koningshuis gaat een nieuwe periode in, waarbij de vrouwen de regie volledig overnemen. Thatcher bestuurt het politieke landschap, terwijl Diana haar intrede doet als nieuw gezicht in het koningshuis. Het levert een spetterend seizoen op van The Crown.
 12. Chilling Adventures of Sabrina (-4)
  • Het slotstuk is daar van Sabrina. In het universum van Riverdale werd dit iconische personge gelanceerd. Op haar zestiende verjaardag stond ze voor de keuze tussen haar vrienden en de hekserij. Vier seizoenen verder komt het tot een ontknoping.
 13. Virgin River (-3)
  • Melinda Monroe wil opnieuw beginnen. Na een aantal zware jaren is ze toe aan een nieuw begin en zo komt ze via een advertentie terecht in het stadje Virgin River. Het duurt niet lang tot ze erachter komt dat het in het stadje minder rustig is dan ze dacht. Dan wordt ze ook nog eens verliefd en blijkt die relatie gecompliceerd te worden.
 14. Mystic (-1)
  • Met Mystic heeft Netflix een ware familieserie te pakken. We volgen Issie die na het verlies van haar vader besluit om Londen te verruilen voor Kauri Point. Daar krijgt ze visioenen van een paard en komt ze terecht bij een stal waar nieuwe avonturen op haar staan te wachten.
 15. The Legend of Korra (-3)
  • Met De Legende van Korra is de opvolger van Avatar veschenen. Zeventig jaar na de gebeurtenissen uit de originele reeks worden we meegenomen naar Korra. De tiener van de Zuiderlijke Waterstam moet nog een element onder controle krijgen.
 16. Star Trek: Discovery (nieuw)
  • Terug in de lijst, want het derde seizoen zit er alweer op. De finale verscheen de afgelopen week, waardoor er ook even flink gebingd werd door de fans van Star Trek. En het goede nieuws, er is al een vierde seizoen in aantocht.
 17. Monarca (-3)
  • Ana María keert na 20 jaar terug naar Mexico om de leiding te nemen over het tequila-imperium van haar familie, dat ten onder dreigt te gaan door corruptie en geheimen.
 18. El Desorden Que Dejas (-1)
  • Een jonge vrouw verkast met haar ietwat eigenaardige vriend naar een kleine stad om les te gaan geven op een school. Zelf heeft ze al zorgen genoeg, zo probeert ze de dood van haar moeder nog altijd te verwerken. Maar ze ontdekt dat de lerares die ze opvolgt onder dubieuze omstandigheden is overleden. En is haar eigen leven nu ook in gevaar?
 19. History of Swear Words (nieuw)
  • Nicolas Cage die de historie doorneemt van scheldwoorden. Op zich geen heel aantrekkelijke opzet, maar de makers hebben er heel wat van weten te maken. Grappige feitjes worden afgewisselend met acteurs die schelden tot een kunst blijken te hebben verheven.
 20. The Walking Dead (+1)
  • Seizoen 10 alweer van één van de meest succesvolle series van het afgelopen decennium. De veelbesproken cast is aan veel wijzigingen onderhevig, maar nog altijd moet de strijd worden aangegaan met de dolende.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?