Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Slotakkoord Ferry en Bob, Dangerous nadert

Zal het voor de allerlaatste keer zijn? Het slotakkoord van Undercover seizoen 3 brengt de serie weer naar de eerste plaats in de top-20 van meest populaire titels op Netflix. De grote vraag, komt er een vierde seizoen van Undercover? Voorlopig eindigt de reeks in ieder geval bovenaan de ladder.

Kijkcijferkanon

Undercover lost Cobra Kai af op de bovenste plaats van de lijst en houdt Manifest met veel moeite van zich af. De serie bewijst nu ook in Nederland het gelijk van Netflix om de gecancelde serie toch nog een vierde seizoen te geven. In de Verenigde Staten was Manifest een kijkcijferkanon zodra de reeks op de streamingdienst verschijnt en ook in andere landen wordt de serie nu massaal bekeken. Stay Close blijft daarnaast op het podium.

Famke Janssen

Dangerous is de hoogste nieuwe binnenkomer, de film met onder meer Famke Janssen. Mother/Android en Spider-man Homecoming zijn daarnaast ook nieuw in de lijst. Opvallend dus dat er alleen drie films de lijst hebben gehaald, na de grote stroom van nieuwe titels zitten velen nog in de series die rond de jaarwisseling verschenen.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Undercover (+2)
  • Het derde seizoen van Undercover is wekelijks te zien. Ferry en Bob zijn weer terug. Waar Ferry uit de gevangenis is gekomen, moet Bob zijn leven op orde zien te krijgen. En daarbij moeten de twee rivalen samen gaan werken.
 2. Manifest (+2)
  • Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.
 3. Stay Close (-1)
  • Vier mensen houden duistere geheimen verborgen voor hun naasten. Als het verleden hen achterhaald, dreigen hun levens geruïneerd te worden en moeten ze goed nadenken over hun vervolgstap.
 4. Cobra Kai (-3)
  • Tientallen jaren na het toernooi dat hun leven veranderde, ontbrandt de rivaliteit tussen Johnny en Daniel opnieuw in deze sequel op de ‘Karate Kid’-films.
 5. Dangerous (nieuw)
  • Om de mysterieuze dood van zijn broer te onderzoeken, verhuist een voorwaardelijk vrije man naar een ver eiland. Een bende dwingt hem zijn verleden onder ogen te zien.
 6. Emily in Paris (-1)
  • Marketingdirecteur Emily Cooper uit Chicago vindt haar droombaan in Parijs en begint een nieuw avontuur, waarbij ze werk, vrienden en de liefde probeert te combineren.
 7. Mother/Android (nieuw)
  • Een jonge, zwangere vrouw en haar vriend zoeken wanhopig naar veiligheid in een postapocalyptische wereld geteisterd door een gewelddadige opstand van androïden.
 8. Don’t Look Up (-1)
  • Twee astronomen ontdekken een komeet die de aarde zal verwoesten. Ze proberen het Witte Huis te overtuigen van de ernst van de situatie en als dat niet lukt starten ze een mediacampagne. Maar of het veel zal uithalen…
 9. The Witcher (-3)
  • Geralt van Rivia, een gemuteerde monsterjager die je kunt inhuren, is op weg naar zijn bestemming in een onstuimige wereld waarin mensen vaak slechter zijn dan monsters.
 10. American Assasin (+2)
  • Nadat student Mitch Rapp een tragisch verlies heeft geleden tijdens een terroristische aanslag, trekt zijn vastberaden wraakzucht de aandacht van de CIA.
 11. La Casa de Papel (-2)
  • De absolute apotheose van La Casa de Papel is verschenen. Nog één keer worden we meegenomen naar het verhaal van de bende. In de laatste afleveringen wordt duidelijk wie de overval overleeft, wat de rol van Alicia gaat zijn en of de bende erin slaagt om het goud veilig te stellen.
 12. The Girl from Oslo (-2)
  • Als haar dochter wordt ontvoerd, reist een Noorse diplomaat naar het Midden-Oosten. Ze vertrouwt op oude vrienden en een groot geheim om haar dochter te bevrijden.
 13. Spider-man: Homecoming (nieuw)
  • Peter Parker keert terug naar zijn oude leventje en gaat gewoon weer naar school. Maar dan biedt de komst van de Gier hem de kans om zichzelf te bewijzen als superheld.
 14. Gomorra (-3)
  • Maffia-activiteit in Napels staat centraal in de serie Gomorra, die zich richt op de interne strijd nadat het hoofd van een familie gevangen is genomen.
 15. Queer Eye (-1)
  • De met een Emmy bekroonde serie is terug met een nieuwe Fab 5 die Amerika weer fabuleus moet maken met uitdagende make-overmissies.
 16. The Lost Daughter (-3)
  • Een rustige vakantie aan de kust krijgt een duistere wending wanneer een vrouw geobsedeerd raakt door een jonge moeder in de buurt, en er herinneringen naar boven komen.
 17. De Nog Grotere Slijmfilm (-9)
  • Indy creëert een spectaculair nieuw recept voor het Slijmgala, maar een andere slijmcreator is jaloers, wil haar werk stelen en zelf met de eer strijken.
 18. Titans (-1)
  • Het derde seizoen is alweer verschenen van de DC-serie waarin Robin de hoofdrol heeft overgenomen van Batman. Batmans ex-partner Dick Grayson is een eigen weg ingeslagen en komt enkele jonge helden met problemen tegen. Ze hebben hard een mentor nodig.
 19. Maid (-)
  • Na een gewelddadige relatie vindt een jonge moeder een baan als schoonmaakster. Ze vecht om haar kind te verzorgen en een betere toekomst voor hen op te bouwen.
 20. Zwaar Verliefd 2 (-4)
  • In dit vervolg op de romantische komedie uit 2018 gaan Isa en Ruben samenwonen, maar werk, jaloezie en hun verschillen stellen hun relatie op de proef.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?