Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 20

Michael Jordan staat waar hij het liefst te vinden is: op het hoogste podium. The Last Dance heeft zich de afgelopen weken op weten te werken naar de eerste plaats en dat in aanloop naar de finale van de waanzinnige documentairereeks.

Opnieuw voltreffer

Daardoor blijft de Belgische reeks Into the Night nog steken op de tweede plaats, voor de zeer goed ontvangen film 12 Strong. De hoogste nieuwe binnenkomer is Dead to Me, het tweede seizoen van de zwarte komedie is weer een voltreffer.

Never Have I Ever zet ‘record’

Never Have I Ever stond vorige week op de eerste plaats, deze serie heeft een opvallende vrije val gemaakt. Nog niet zakte een nummer één in één keer zover naar beneden, naar plaats negen namelijk. Het geeft nog maar eens de hoge kijksnelheid aan die we met z’n allen hebben tijdens de quarantaine.

De Top-10 invloed op de Top-20

Vanaf een aantal weken geeft Netflix dagkoersen weer van de meest bekeken titels van de afgelopen 24 uur. Het geeft nog een beter beeld van welke titels er veel worden bekeken, al zit er wel een addertje onder het gras. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The Last Dance (+1)
  • In de afgelopen decennia zijn er drie ultieme basketballers geweest: LeBron James, de eerder dit jaar overleden Kobe Bryan en Michael Jordan. MJ nam de Chicago Bulls eind jaren’80 en in de jaren’90 bij de hand voor het winnen van titel op titel. Over het laatste kampioenschap is een docureeks gemaakt ruim twintig jaar op de plank heeft gelegen, maar nu in volle glorie komt te staan.
 2. Into the Night (+2)
  • De wereld staat op instorten, door toedoen van de zon. Waar de zon opkomt sterft alles direct. Een vliegtuig moet eigenlijk van Brussel naar Moskou vertrekken, maar een passagier weet op zijn eigen wijze iedereen te overtuigen dat ze de andere kant uit moeten. De nacht in om zien te overleven en oplossingen te speuren.
 3. 12 Strong (nieuw)
  • Na Extraction scoort opnieuw een film met Chris Hemsworth. 12 Strong brengt het waargebeurde verhaal van een Special Forces-team met een onbeproefde kapitein in Afghanistan. Het team is vlak na de aanslagen op 11 september naar Afghanistan gestuurd om de Taliban te bestrijden.
 4. Dead to Me (nieuw)
  • Het leven van Jen en Judy wordt nog complexer. Moest Jen in het eerste seizoen over de dood van haar man zien te komen, waarvoor uiteindelijk Judy verantwoord bleek. Aan het einde van het eerste seizoen was Jen juist verantwoordelijk voor de dood van de liefde van Judy. De twee dames hebben elkaar nodig, maar hoe gaan ze het lijk van Steve wegkrijgen?
 5. Outer Banks (+2)
  • Een groep jongeren wil vooral genieten van de zon, tot er een grote storm komt. De dag erna vinden ze een gezonken boot en dat brengt alles in een stroomversnelling. Want ze vinden niet veel later ook een grote zak geld, een geweer én de kompas van de verdwenen vader van één van de jongens.
 6. Too Hot To Handle (-3)
  • Een groep singles op een zonnig eiland die de ware liefde zoeken, dat is niet nieuw. Toch heeft Too Hot To Handle een mooie twist waardoor alles anders is dan normaal. Er is een grote pot geld te vinden mits er juist helemaal niets gebeurd en dat blijkt een stuk lastiger dan het klinkt.
 7. El Dragon (-)
  • In El Dragon volgen we een financier uit Tokio die het in Japan allemaal goed voor elkaar heeft. Maar als zijn grootvader vervangen moet worden als baas van een kartel, besluit hij terug te keren naar Mexico. Daar krijgt hij met twee rivalen te maken.
 8. La Casa de Papel (-2)
  • De Spaanse overvallers zijn onverminderd populair en zijn nog altijd druk bezig met hun tweede kraak. Na twee seizoenen leek alles te zijn afgerond en genoot iedereen van het geld. Tot er één werd gepakt en de groep weer bij elkaar moest komen. Want ze wilden revanche en wel op een hele fraaie wijze.
 9. Never Have I Ever (-8)
  • De komische tienerdrama draait om Devi, die haar leven wil omgooien en een plan bedenkt om cool gevonden te worden. Een groot onderdeel van dat plan is dat ze een vriendje krijgt en dat levert een hoop ongemakkelijke, hilarische en ietwat rare momenten op.
 10. Workin’ Moms (+6)
  • In het inmiddels vierde seizoen zijn de kinderen uit de luiers en moeten Kate, Anne, Frankie en Jenny hele nieuwe problemen zien te tackelen. Want letten ze nog wel voldoende op hun kinderen? Hoe houden ze de kinderen veilig, terwijl ze wel zelfstandig worden. Kunnen ze en bedriegende echtgenoot vergeven en hoe blijf je een gezin?
 11. Hollywood (+9)
  • Het tweede project van Ryan Murphy bij Netflix is de miniserie Hollywood. Het werpt een blik op de jaren’50 van de filmindustie. Een duistere wereld, waar je in het goede pulletje moest vallen en vooral binnen de lijntjes moest kleuren. Een nieuwe lichting probeert daar een einde aan te maken.
 12. After Life (-7)
  • Ricky Gervais kruipt opnieuw in de huid van Tony, die de dood van zijn vrouw probeert te verwerken. Leek hij aan het einde van het eerste seizoen langzaam de weg omhoog te hebben gevonden, het dal bleek nog een stuk dieper te zijn.
 13. Sorjonen (nieuw)
  • In het rijke aanbod van Scandinavische topseries komt er voorlopig nog weinig uit Finland. Sorjonen, bij ons tevens bekend als Bordertown, vormt daar een uitzondering in. Tegen de Russische grens leren we een Finse versie van Sherlock Holmes kennen met vleugjes vanuit The Bridge, die alleen veel moeite heeft om alles wat hij ziet dat anderen niet zien los te laten.
 14. De Twaalf (-3)
  • Een vrouw staat terecht voor twee gruwelijke moorden. Het is aan de twaalf juryleden om te bepalen of ze wel of niet schuldig is. Zodra er enige consensus is bereikt, dienen nieuwe zaken zich aan. Zo blijf je voor een constante zoektocht naar de waarheid en vooral in de wurggreep van de twaalf juryleden hangen.
 15. Whitestar (nieuw)
  • Britt Dekker speelt de hoofdrol in deze Nederlandse familiefilm. Tijdens de vakantie werken Megan en haar beste vriendin Julia samen met Eddy bij de stal van de bikkelharde paardenhandelaar Alex.
 16. Unorthodox (-4)
  • Een chassidische vrouw uit Brooklyn vlucht uit een gearrangeerd huwelijk naar Berlijn. Daar wil ze een nieuw en vrij leven opbouwen, maar of dat allemaal zo mooi is als ze het zichzelf had voorgespiegeld?
 17. Fauda (-4)
  • Fauda is toe aan het derde seizoen en daarin is Kavilio undercover in de West Bank. Hij doet zich voor als boksinstructeur en infiltreert op deze manier bij de Hamas. Er zijn diverse dodelijke strijden en tragische incidenten, waardoor het team rondom Dora zich steeds dieper in vijandig gebied moet begeven.
 18. Valeria (nieuw)
  • Een jonge schrijfster heeft een totaal writer’s block. Ze heeft eigenlijk niets meer over te schrijven sinds haar huwelijk met Adrian en de afstand die ze daardoor heeft gecreëerd tussen haar en haar vriendinnen. Tijd om het roer om te gooien.
 19. Tiger King (-5)
  • Het is misschien wel de meest bizarre truecrime docuserie tot dusver verschenen op Netflix. Joe Exotic runt een dierentuin, doet een gooi naar het presidentschap en wordt uiteindelijk veroordeeld voor het bekokstoven van een krankzinnige moord.
 20. Rick and Morty (nieuw)
  • Het is weer raak met wekelijkse afleveringen van het vierde seizoen van deze animatieserie. Rick and Morty vertelt het verhaal van de gestoorde professor Rick en zijn sullige kleinzoon Morty. De twee staan voor wilde escapades en komen in andere werelden en dimensies terecht. Het levert ze regelmatig problemen op.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?