Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 20

Het zal geen verrassing zijn. Waar Undercover afgelopen najaar maandenland de lijst met meest populaire titels wist te domineren, staat Ferry na de lancering ook strak op de eerste plaats. En in zijn kielzog is ook Undercover teruggekeerd in de lijst.

Op nippertje weten te handhaven

Het podium is helemaal overhoop gehaald. De film The Woman in the Window is namelijk gelijk naar de tweede plaats opgeklommen en alleen El Inocente wist zich op het nippertje te handhaven op het ereschavot. Er zijn deze week heel veel nieuwkomers te noteren. Zo zijn er ook hoge plaatsen voor Love, Death + Robots en IT Chapter II.

De zoektocht over Sara

Quién Mató a Sara heeft de stijgende lijn alweer ingezet nadat deze week het tweede seizoen werd gelanceerd. Zo kan deze Mexicaanse hitreeks ook wel eens maandenlang in de lijst blijven staan. De overige nieuwkomers zijn American Made, Castlevania en Halston.

Wekelijkse series

Deze week is in de Verenigde Staten het televisieseizoen ook weer op gang gekomen. Dat zorgt ervoor dat ook op Netflix wekelijkse series, die tegelijk lopen met de uitzendingen in Amerika, weer verschijnen. Riverdale en Snowpiercer waren als eerste aan de beurt en duiken uiteraard ook gelijk weer op in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Ferry (nieuw)
  • De prequelfilm Ferry vertelt het verhaal over Ferry Bouman en Daniëlle voor Undercover. Hoe hebben de twee elkaar ontmoet en hoe groeide Ferry uit tot de grote drugsbaron in Brabant?
 2. The Woman in the Window (nieuw)
  • Een vrouw heeft angst om naar buiten te gaan en leeft dan ook voornamelijk in haar eigen appartement. Nieuwe buren zorgen wel voor afleiding, want ze bouwt een goed contact met met de buurvrouw. Tot ze door haar raam ziet dat de vrouw wordt vermoord. Ze maakt er melding van, maar daarna gebeuren er rare dingen. Want heeft ze het echt gezien, of ging haar hoofd met haar aan de haal?
 3. El Inocente (-1)
  • De boeken van Harlan Coben worden verfilmd door Netflix tot limited series en de vierde in de rij is El Inocente. Een man belandt in een zwart gat vol intriges nadat hij per ongeluk iemand doodt. Juist als hij liefde en vrijheid vindt, brengt een telefoontje de nachtmerrie terug.
 4. Jupiter’s Legacy (-3)
  • De eerste Millarworld comic door Netflix vertaald tot serie, vertelt het verhaal over een groep superhelden die ruim een eeuw geleden hun krachten hebben verkregen. In de huidige tijd komen ze conflict met de nieuwe generatie, die harder willen optreden. Tegelijkertijd wordt het verhaal verteld hoe de superkrachten eigenlijk zijn ontstaan.
 5. Love, Death + Robots (nieuw)
  • David Fincher wilde een keer iets heel anders en dat bleek een doorslaand succes. De korte verhalen over robots, de liefde en de onvermijdelijke dood was een groot succes. Het vervolg kon dan ook niet uitblijven en nu zijn er nieuwe korte verhalen.
 6. Shadow and Bone (-3)
  • In een wereld waar de schaduw de macht in handen heeft, moet het licht zien te overwinnen. Een onmogelijke klus, tot er per toeval iemand wordt gevonden die het licht kan oproepen. Alina is dan ook een zegen, maar voor anderen een groot gevaar.
 7. The Serpent (-3)
  • Meesteroplichter Charles Sobhraj werd opgejaagd door Herman Knippenberg. Op de Aziatische Hippie Trail pleegden Charles en zijn vriendin Marie-Andrée diverse misdaden en werden ze de hoofdverdachten in een reeks moorden op jonge westerse reizigers. Lees hier alles over het waargebeurde verhaal van Sobhraj en Knippenberg.
 8. IT Chapter II (nieuw)
  • Zevenentwintig jaar na de gruwelijke aanvaring met Pennywise wordt de Losers Club gevraagd om terug te keren naar Derry en af te maken waar ze aan begonnen waren.
 9. New Amsterdam (-2)
  • Een echte ziekenhuisserie heeft Netflix bereikt en zelfs twee seizoenen tegelijk. De excentrieke Dr. Max Goodwin neemt als directeur het roer over in Amerika’s oudste ziekenhuis en schopt tegen heilige huisjes om de levens van patiënten te redden.
 10. Quién Mató a Sara? (+1)
  • Alex heeft achttien jaar in de gevangenis gezeten voor de moord op zijn zusje, maar die heeft hij helemaal niet gepleegd. Maar wie wel? Dat is wat Alex wil uitzoeken, al wordt hem al snel duidelijk dat hij deze beerput beter niet had kunnen openen. Seizoen 2 is nu ook verschenen.
 11. De Mitchells tegen de Machines (-3)
  • Een robot-apocalyps maakte een einde aan hun reis. Nu is het aan de Mitchells, de raarste familie ter wereld, om de mensheid te redden.
 12. Believe Me: The Abduction of Lisa McVey (-3)
  • Na een gruwelijke ontvoering en een nipte ontsnapping heeft een tiener uit Florida het moeilijk om familie en autoriteiten te overtuigen van haar beproeving. Waargebeurd.
 13. American Made (nieuw)
  • Een drugssmokkelende piloot wordt door de CIA gerekruteerd als infiltrant, en gebruikt vervolgens zijn contacten bij de overheid om cocaïne te smokkelen voor Pablo Escobar. Dit is het waargebeurde verhaal.
 14. Colony (-4)
  • Het derde en tevens laatste seizoen van Colony is nu verschenen. Als Los Angeles door troepen van buiten wordt ingenomen en een ommuurde stad wordt, riskeren een voormalig FBI-agent en zijn vrouw alles om hun zoon terug te vinden.
 15. Undercover (nieuw)
  • Het succes van Ferry zorgt ervoor dat Undercover ook weer volop bekeken wordt. In de prequelfilm leren we Ferry en Daniëlle kennen. In Undercover is hij inmiddels een grote drugsbaron en wordt er jacht op hem gemaakt door twee undercoveragenten.
 16. Castlevania (nieuw)
  • Vampieren en hun onderdanen (monsters die niets of niemand ontzien) houden de wereld in hun greep. De enige die ze kan stoppen is een vampierjager genaamd Trevor Belmont, die hulp krijgt van zijn ‘magische’ vriendin Sypha Belnades. Het kwaad loert echter overal, klaar om toe te slaan; enkel en alleen om graaf Dracula te plezieren.
 17. Pokémon: Detective Pikachu (-12)
  • In een wereld waar mensen en Pokémon naast elkaar bestaan, werkt een elektrisch geladen superspeurder samen met de zoon van van zijn vermiste partner om de zaak op te lossen.
 18. The Sons of Sam (-12)
  • New York haalde opgelucht adem toen David Berkowitz werd opgepakt, hij was The Son of Sam. Of heeft hij helemaal niet alleen gehandeld? Maury Terry ging op onderzoek uit en dat bracht heel bizarre zaken aan het licht.
 19. Ginny & Georgia (-7)
  • Ginny is vijftien jaar oud en heeft het niet zo op haar dertigjarige moeder. Ze verhuizen van plaats naar plaats en nu staan Ginny, haar moeder Georgia en haar broertje Austin voor een nieuw avontuur in het noorden. Een nieuwe plek brengt echter ook nieuwe uitdagingen met zich mee.
 20. Halston (nieuw)
  • Een imperium kreeg zijn naam. Zijn stijl bepaalde een tijdperk. De Amerikaanse modeontwerper Halston wordt razendsnel beroemd tot zijn leven volledig ontspoort.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?