Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 21

The Last Dance staat voor de tweede week op rij bovenaan de lijst met meest populaire titels op Netflix. De laatste afleveringen van de docureeks over Michael Jordan en de Chicago Bulls zorgden opnieuw voor uitmuntende cijfers. In de eerste vier weken hebben buiten de Verenigde Staten al 23 miljoen huishoudens de reeks opgezet.

White Lines

De hoogste nieuwe binnenkomer is wel gelijk een flinke bedreiging voor Jordan en kornuiten. White Lines van de maker van La Casa de Papel kent een vliegende start. De reviews zijn wisselend, de kijkcijfers zijn hoe dan ook uitstekend.

Verrassende film

De opvallendste nieuwe binnenkomer is duidelijk The Wrong Missy. Deze film kwam wat onopgemerkt het aanbod binnen, maar is zeer enthousiast ontvangen. Sweet Magnolias is de derde nieuwkomer in de lijst, maar de romantische dramaserie moet het – mede doordat deze pas twee dagen online staat – nog met een redelijk lage notering doen.

De Top-10 invloed op de Top-20

Vanaf een aantal weken geeft Netflix dagkoersen weer van de meest bekeken titels van de afgelopen 24 uur. Het geeft nog een beter beeld van welke titels er veel worden bekeken, al zit er wel een addertje onder het gras. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The Last Dance (-)
  • In de afgelopen decennia zijn er drie ultieme basketballers geweest: LeBron James, de eerder dit jaar overleden Kobe Bryan en Michael Jordan. MJ nam de Chicago Bulls eind jaren’80 en in de jaren’90 bij de hand voor het winnen van titel op titel. Over het laatste kampioenschap is een docureeks gemaakt ruim twintig jaar op de plank heeft gelegen, maar nu in volle glorie komt te staan.
 2. White Lines (nieuw)
  • De maker van La Casa de Papel is nu met de producers van The Crown tot een nieuwe serie gekomen: White Lines. Een Brits meisje gaat decennia na de verdwijning van haar broertje achter hem aan. Er is namelijk een lichaam gevonden op Ibiza en ze wil nu de waarheid boven tafel zien te krijgen. Een klus die misschien wel wat zwaarder is dan ze denkt.
 3. Dead to Me (+1)
  • Het leven van Jen en Judy wordt nog complexer. Moest Jen in het eerste seizoen over de dood van haar man zien te komen, waarvoor uiteindelijk Judy verantwoord bleek. Aan het einde van het eerste seizoen was Jen juist verantwoordelijk voor de dood van de liefde van Judy. De twee dames hebben elkaar nodig, maar hoe gaan ze het lijk van Steve wegkrijgen?
 4. The Wrong Missy (nieuw)
  •  Wanneer Tim Morris zijn droommeisje ontmoet en hun relatie snel via sms-berichten in een stroomversnelling komt, nodigt hij haar uit voor de retraite van zijn bedrijf op een eilandresort. Wanneer echter een blind date uit het verleden opduikt op de luchthaven, komt hij er al snel achter dat de uitnodiging naar de verkeerde Missy is gestuurd.
 5. Outer Banks (-)
  • Een groep jongeren wil vooral genieten van de zon, tot er een grote storm komt. De dag erna vinden ze een gezonken boot en dat brengt alles in een stroomversnelling. Want ze vinden niet veel later ook een grote zak geld, een geweer én de kompas van de verdwenen vader van één van de jongens.
 6. Into the Night (-4)
  • De wereld staat op instorten, door toedoen van de zon. Waar de zon opkomt sterft alles direct. Een vliegtuig moet eigenlijk van Brussel naar Moskou vertrekken, maar een passagier weet op zijn eigen wijze iedereen te overtuigen dat ze de andere kant uit moeten. De nacht in om zien te overleven en oplossingen te speuren.
 7. Sorjonen (+6)
  • In het rijke aanbod van Scandinavische topseries komt er voorlopig nog weinig uit Finland. Sorjonen, bij ons tevens bekend als Bordertown, vormt daar een uitzondering in. Tegen de Russische grens leren we een Finse versie van Sherlock Holmes kennen met vleugjes vanuit The Bridge, die alleen veel moeite heeft om alles wat hij ziet dat anderen niet zien los te laten.
 8. Too Hot To Handle (-2)
  • Een groep singles op een zonnig eiland die de ware liefde zoeken, dat is niet nieuw. Toch heeft Too Hot To Handle een mooie twist waardoor alles anders is dan normaal. Er is een grote pot geld te vinden mits er juist helemaal niets gebeurd en dat blijkt een stuk lastiger dan het klinkt.
 9. El Dragon (-2)
  • In El Dragon volgen we een financier uit Tokio die het in Japan allemaal goed voor elkaar heeft. Maar als zijn grootvader vervangen moet worden als baas van een kartel, besluit hij terug te keren naar Mexico. Daar krijgt hij met twee rivalen te maken.
 10. Rick and Morty (+10)
  • Het is weer raak met wekelijkse afleveringen van het vierde seizoen van deze animatieserie. Rick and Morty vertelt het verhaal van de gestoorde professor Rick en zijn sullige kleinzoon Morty. De twee staan voor wilde escapades en komen in andere werelden en dimensies terecht. Het levert ze regelmatig problemen op.
 11. La Casa de Papel (-3)
  • De Spaanse overvallers zijn onverminderd populair en zijn nog altijd druk bezig met hun tweede kraak. Na twee seizoenen leek alles te zijn afgerond en genoot iedereen van het geld. Tot er één werd gepakt en de groep weer bij elkaar moest komen. Want ze wilden revanche en wel op een hele fraaie wijze.
 12. Workin’ Moms (-2)
  • In het inmiddels vierde seizoen zijn de kinderen uit de luiers en moeten Kate, Anne, Frankie en Jenny hele nieuwe problemen zien te tackelen. Want letten ze nog wel voldoende op hun kinderen? Hoe houden ze de kinderen veilig, terwijl ze wel zelfstandig worden. Kunnen ze en bedriegende echtgenoot vergeven en hoe blijf je een gezin?
 13. Hollywood (-2)
  • Het tweede project van Ryan Murphy bij Netflix is de miniserie Hollywood. Het werpt een blik op de jaren’50 van de filmindustie. Een duistere wereld, waar je in het goede pulletje moest vallen en vooral binnen de lijntjes moest kleuren. Een nieuwe lichting probeert daar een einde aan te maken.
 14. Never Have I Ever (-5)
  • De komische tienerdrama draait om Devi, die haar leven wil omgooien en een plan bedenkt om cool gevonden te worden. Een groot onderdeel van dat plan is dat ze een vriendje krijgt en dat levert een hoop ongemakkelijke, hilarische en ietwat rare momenten op.
 15. De Twaalf (-1)
  • Een vrouw staat terecht voor twee gruwelijke moorden. Het is aan de twaalf juryleden om te bepalen of ze wel of niet schuldig is. Zodra er enige consensus is bereikt, dienen nieuwe zaken zich aan. Zo blijf je voor een constante zoektocht naar de waarheid en vooral in de wurggreep van de twaalf juryleden hangen.
 16. Valeria (+2)
  • Een jonge schrijfster heeft een totaal writer’s block. Ze heeft eigenlijk niets meer over te schrijven sinds haar huwelijk met Adrian en de afstand die ze daardoor heeft gecreëerd tussen haar en haar vriendinnen. Tijd om het roer om te gooien.
 17. Fauda (-)
  • Fauda is toe aan het derde seizoen en daarin is Kavilio undercover in de West Bank. Hij doet zich voor als boksinstructeur en infiltreert op deze manier bij de Hamas. Er zijn diverse dodelijke strijden en tragische incidenten, waardoor het team rondom Dora zich steeds dieper in vijandig gebied moet begeven.
 18. Sweet Magnolias (nieuw)
  • Goede vriendinnen Maddie, Helen en Dana Sue kennen elkaar al sinds hun schooltijd. Ze trekken samen op, zetten een onderneming op en alles loopt op rolletjes… tot het leven van Maddie instort. Haar huwelijk is kapot en daardoor moet ze helemaal opnieuw zien te beginnen.
 19. 12 Strong (-16)
  • Na Extraction scoort opnieuw een film met Chris Hemsworth. 12 Strong brengt het waargebeurde verhaal van een Special Forces-team met een onbeproefde kapitein in Afghanistan. Het team is vlak na de aanslagen op 11 september naar Afghanistan gestuurd om de Taliban te bestrijden.
 20. After Life (-8)
  • Ricky Gervais kruipt opnieuw in de huid van Tony, die de dood van zijn vrouw probeert te verwerken. Leek hij aan het einde van het eerste seizoen langzaam de weg omhoog te hebben gevonden, het dal bleek nog een stuk dieper te zijn.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?