Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 22

De grote vraagtekens rondom Clarke in het zesde seizoen van The 100 zorgt ervoor dat deze apocalyptische serie de regie over heeft genomen in de lijst van de meest populaire titels. Lucifer moest zijn plaats afstaan, in afwachting op een mogelijk vijfde seizoen.

Undercover ingehaald

Undercover is het grote slachtoffer deze week. De Belgisch-Nederlandse serie scoort nog altijd uitstekend, maar opmars van The Society heeft een vervolg gekregen. De serie is namelijk de top-3 binnen gevlogen. Ook in rap tempo omhoog gaat El Recluso. De Mexicaanse serie is doorgestototen tot plaats zes.

De hoogste nieuwe binnenkomer is What/If met Renée Zellweger in de hoofdrol, vlak voor Rim of the World. Ook The Perfection en het Spaanse Alta Mar zijn nieuw in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The 100 (+2)
  • De apocolyptische dramaserie The 100 is weer aan een volledig nieuwe dimensie begonnen. Het zesde seizoen brengt de bekende personages naar een nieuwe tijd en daardoor nieuwe uitdagingen. Wekelijks verschijnt er weer een nieuwe aflevering van Clarke, Bellamy en Octavia.
 2. Lucifer (-1)
  • #SaveLucifer zorgde voor de redding van Lucifer. Er werden 3.64 miljoen tweets en 5.63 miljoen retweets gestuurd met daarin #SafeLucifer nadat FOX de serie besloot te cancelen. Netflix stapte in en heeft Lucifer Morningstar teruggebracht voor een vierde seizoen. De duivel laat zich weer gelden, treft Eva weer op zijn pas en wil het goedmaken met Chloe.
 3. The Society (+1)
  • Zonder ouders de vrijheid in, er zijn heel wat jongeren die bij die gedachte blij worden. In The Society is dat de eerste dagen ook het geval, wanneer alle volwassenen pardoes zijn verdwenen. Het duurt alleen niet lang voor het hele dorp op zijn kop wordt gezet en de slechte eigenschappen van de jongeren naar boven komen.
 4. Undercover (-2)
  • De langverwachte Nederlands-Belgische serie Undercover is heel hard binnengekomen op Netflix. Een grote drugsbaron op de grens tussen Nederland en België moet worden ontmanteld en daarvoor worden twee rechercheurs undercover geplaatst. Het levert een hele heftige serie op, die is ideaal is om te bingen.
 5. The Rain (+2)
  • De Deense apocalyptische serie heeft een tweede seizoen gekregen, waarin Simone, Rasmus en de andere jongeren hun weg vervolgen. Een regenbui raasde over Scandinavië en bleek de mensheid weg te vagen. De ouders van Simone en Rasmus waren al op te hoogte en slaagden erin om een bunker te bereiken. De twee kinderen bleven alleen achter, groeiden ondergrond op… tot het eten op was. Toen moesten ze toch echt naar buiten.
 6. El Recluso (+4)
  • De Mexicaanse serie El Recluso draait om Lazaro Mendoza. Hij laat zich vrijwillig opsluiten in een gevangenis op de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten. Mendoza wil namelijk infiltreren in een criminele bende die de dochter van een Amerikaanse rechter heeft ontvoerd. Meer over El Recluso in onze Flixtip.
 7. Jane the Virgin (-2)
  • Het langverwachte vierde seizoen van Jane the Virgin is op Netflix verschenen. Zeventien afleveringen over het leven van Jane staan weer klaar. De maagd raakte door een medische fout zwanger en de vader blijkt ook nog eens geen onbekende te zijn. Het gaat om hoteleigenaar Rafael waar Jane werkt. Het zorgt voor een bijzonder complex leven.
 8. Dead to Me (-)
  • Twee vrouwen zijn hun man verloren op jonge leeftijd en komen elkaar wat toevallig tegen op een rouwverwerkingssessie. Er ontstaat een band en ze vinden troost. Maar is het allemaal wel zo gevoelig? En heeft één van de twee dames niet een heel andere agenda? Dead to Me is een zwarte komedie, waarbij je continu voor nieuwe vragen komt te staan.
 9. What/If (nieuw)
  • De allereerste serie voor Renée Zellweger is wisselend ontvangen. Zellweger speelt een nietsontziende vrouw, die mensen voor een duivels dilemma stelt. Ga ja voor je carrière of kies je voor je gezin? En de gevolgen van je keuze zullen keihard binnenkomen.
 10. Our Planet (-1)
  • Het ambitieuze vierjarige project is gefilmd in 50 landen, met meer dan 600 bemanningsleden, en overziet alle continenten van de wereld. Ook richt het zich op de opmerkelijke diversiteit van habitats over de hele wereld. Behalve de adembenemende beelden is er ook een duidelijke boodschap verwerkt. Want als we de natuur niet een beetje helpen, gaat het flink fout.
 11. Rim of the World (nieuw)
  • Voor fans van Stranger Things is Rim of the World alvast een goede opwarmer. Vier tieners moeten gedwongen naar een zomerkamp. Daar blijken ze al snel buitenbeentjes en gaan dan ook rondkijken buiten het kamp. Het blijkt hun redding, want op dat moment vindt er een buitenaardse aanval plaats. En uiteindelijk zijn het de vier tieners die wereld moeten zien te redden.
 12. Chambers (-6)
  • Je bent dolblij dat je dankzij een donorhart een transplantatie kan ondergaan. Maar wanneer het nieuwe hart eenmaal in je lichaam zit, ga je dingen zien of het vorige leven van je donor. Het wordt al snel heel eng in Chambers.
 13. Quicksand (-2)
  • Als er een schietpartij plaatsvindt in een klaslokaal, duurt het niet lang voordat Maja Norberg wordt gearresteerd. Binnen no time staan de media vol met het nieuws rondom de situatie. Maar wat gebeurde er nou eigenlijk echt in het klaslokaal? En welke rol speelde haar vriendjes Sebastian Fagerman?
 14. The Perfection (nieuw)
  • Van de horrorfilm The Perfection kregen veel kijkers al snel de rillingen. Twee geniale cellospeelsters komen na jaren bij elkaar. Daar neemt de muziek hun lichaam over en dat zorgt voor bizarre taferelen.
 15. De Fabeltjeskrant (-1)
  • Echt waar! De Fabeltjeskrant is terug en wel met hele nieuwe afleveringen. De stemmen zijn ook nieuw ingesproken door bekenden zoals Richard Groenendijk, Loes Luca en Georgina Verbaan. Wat blijft zijn dezelfde dieren in Fabeltjesland, die nieuwe avonturen beleven.
 16. Alta Mar (nieuw)
  • In de jaren’40 reist een groot schip vanuit Spanje naar Brazilië. De meeste reizigers willen in Zuid-Amerika een nieuwe start maken, maar er speelt veel meer. Er worden moorden gepleegd, twee zussen nemen stiekem een jonge vrouw mee aan boord die al snel het loodje legt en iedereen op het schip liegt of heeft grote geheimen.
 17. The Walking Dead (-2)
  • In één keer zijn er acht seizoenen van The Walking Dead op Netflix verschenen, één van de meest bekeken series van de afgelopen jaren. Het draait in The Walking Deadin eerste instantie om Rick Grimes. De politieagent wordt neergeschoten. Wanneer hij in het ziekenhuis uit coma ontwaakt, is er geen (levend) mens meer te bekennen….
 18. Riverdale (-6)
  • De seizoensfinale van Riverdale was alles dat je ervan mocht verwachten. Antwoorden op prangende vragen werden gegeven, maar tegelijkertijd kwamen er net zoveel vragen bij. En hoe gaat het met Jughead, want gaat hij uit de serie?
 19. Wolfblood (-2)
  • In Wolfblood draait het om Maddy Smith. De tiener woont met haar familie in Stoneybridge en is eigenlijk een dertien in een dozijn meisje. Maar dat is slechts schone schijn. Ze heeft namelijk de krachten van een weerwolf. Niemand weet dat in het stadje en dat wil haar familie ook graag zo houden. Wanneer Rhydian zijn entree maakt zal dat echter veranderen, want hij weet veel meer.
 20. Homeland (-4)
  • Het zevende seizoen van Homeland staat op Netflix en brengt Carrie opnieuw aan de rand van de afgrond. Haar hulp aan de President heeft in het zesde seizoen volledig verkeerd uitgepakt. Zowat ieder lid van de geheime dienst is opgepakt, waardoor Carrie samen met Saul een eenzame strijd moet gaan voeren tegen de President.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?