Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 22

Michael Jordan is van zijn troon gestoten door de mogelijke opvolger van La Casa de Papel. De ontvangst van White Lines is zeer wisselend. Eén ding is zeker: de serie wordt massaal bekeken. En dan ook de nieuwe nummer één in de lijst van meest populaire titels op Netflix.

Hoge nieuwe binnenkomers

De lijst staat vooral vol met hoge nieuwe binnenkomers. Dat is geen verrassing als je kijkt welke series er deze week allemaal zijn verschenen. Sweet Magnolias is doorgestormd naar de tweede plaats, maar heeft Dynasty, The 100 en Modern Family al in de nek hijgen.

Geen films in dag top-10

Ook Snowpiercer is binengekomen in de top-10, waardoor alle films uit de lijst zijn gevallen. Het is namelijk sinds het eerst sinds de invoering van Netflix van de dagelijkse top-10 dat deze week al enkele dagen geen enkele film te bespeuren viel in dit lijstje.

De Top-10 invloed op de Top-20

Vanaf een aantal weken geeft Netflix dagkoersen weer van de meest bekeken titels van de afgelopen 24 uur. Het geeft nog een beter beeld van welke titels er veel worden bekeken, al zit er wel een addertje onder het gras. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. White Lines (+1)
  • De maker van La Casa de Papel is nu met de producers van The Crown tot een nieuwe serie gekomen: White Lines. Een Brits meisje gaat decennia na de verdwijning van haar broertje achter hem aan. Er is namelijk een lichaam gevonden op Ibiza en ze wil nu de waarheid boven tafel zien te krijgen. Een klus die misschien wel wat zwaarder is dan ze denkt.
 2. Sweet Magnolias (+16)
  • Goede vriendinnen Maddie, Helen en Dana Sue kennen elkaar al sinds hun schooltijd. Ze trekken samen op, zetten een onderneming op en alles loopt op rolletjes… tot het leven van Maddie instort. Haar huwelijk is kapot en daardoor moet ze helemaal opnieuw zien te beginnen.
 3. Dynasty (nieuw)
  • De gewijzigde deal tussen The CW en Netflix moesten we langer op Dynasty wachten dan we bij de eerste twee seizoenen gewend waren. Enige voordeel is wel dat alle afleveringen nu in één keer zijn verschenen. Fallon krijgt ditmaal te maken met een heleboel aartsvijanden die het op haar gemunt hebben, waaronder haar eigen broer.
 4. The Last Dance (-3)
  • In de afgelopen decennia zijn er drie ultieme basketballers geweest: LeBron James, de eerder dit jaar overleden Kobe Bryan en Michael Jordan. MJ nam de Chicago Bulls eind jaren’80 en in de jaren’90 bij de hand voor het winnen van titel op titel. Over het laatste kampioenschap is een docureeks gemaakt ruim twintig jaar op de plank heeft gelegen, maar nu in volle glorie komt te staan.
 5. The 100 (nieuw)
  • De laatste reis van de groep is begonnen. Seizoen 7 van The 100 brengt ons richting de honderdste aflevering, waarin de reis van Clarke, Bellamy en Octavia tot een eind zal komen. Als tieners werden ze naar de aarde teruggestuurd en nu zijn ze de laatste van het menselijke ras. Hun pad heeft bol gestaan van de fouten en avonturen, de vraag is hoe het nu tot een einde komt.
 6. Dead to Me (-3)
  • Het leven van Jen en Judy wordt nog complexer. Moest Jen in het eerste seizoen over de dood van haar man zien te komen, waarvoor uiteindelijk Judy verantwoord bleek. Aan het einde van het eerste seizoen was Jen juist verantwoordelijk voor de dood van de liefde van Judy. De twee dames hebben elkaar nodig, maar hoe gaan ze het lijk van Steve wegkrijgen?
 7. Modern Family (nieuw)
  • Amper uit de lijst verdwenen is Modern Family alweer terug. Na acht seizoenen aan het begin van mei, zijn nu seizoen 9 en 10 aan het aanbod van Netflix toegevoegd. De familie Pritchett is nog altijd druk met elkaar en breidt nog voorzichtig uit. De kinderen groeien in rap tempo op en denken al voorzichtig aan eig
 8. Sorjonen (-1)
  • In het rijke aanbod van Scandinavische topseries komt er voorlopig nog weinig uit Finland. Sorjonen, bij ons tevens bekend als Bordertown, vormt daar een uitzondering in. Tegen de Russische grens leren we een Finse versie van Sherlock Holmes kennen met vleugjes vanuit The Bridge, die alleen veel moeite heeft om alles wat hij ziet dat anderen niet zien los te laten.
 9. Snowpiercer (nieuw)
  • Door eigen geklungel heeft de mensheid ervoor gezorgd dat de aarde niet meer bewoonbaar is. De rijken hebben zich weten verzamelen op een rondrazende trein, waar een paar verstekelingen ook aan boord zijn gekropen. Ze zitten in de staart en worden langzaam verdreven. Tot één van hen hard nodig is. Er wordt een mysterieuze moord gepleegd en een voormalig rechercheur wordt ingeschakeld om de zaak te onderzoeken.
 10. Outer Banks (-5)
  • Een groep jongeren wil vooral genieten van de zon, tot er een grote storm komt. De dag erna vinden ze een gezonken boot en dat brengt alles in een stroomversnelling. Want ze vinden niet veel later ook een grote zak geld, een geweer én de kompas van de verdwenen vader van één van de jongens.
 11. Into the Night (-5)
  • De wereld staat op instorten, door toedoen van de zon. Waar de zon opkomt sterft alles direct. Een vliegtuig moet eigenlijk van Brussel naar Moskou vertrekken, maar een passagier weet op zijn eigen wijze iedereen te overtuigen dat ze de andere kant uit moeten. De nacht in om zien te overleven en oplossingen te speuren.
 12. Rick and Morty (-2)
  • Het is weer raak met wekelijkse afleveringen van het vierde seizoen van deze animatieserie. Rick and Morty vertelt het verhaal van de gestoorde professor Rick en zijn sullige kleinzoon Morty. De twee staan voor wilde escapades en komen in andere werelden en dimensies terecht. Het levert ze regelmatig problemen op.
 13. Too Hot To Handle (-5)
  • Een groep singles op een zonnig eiland die de ware liefde zoeken, dat is niet nieuw. Toch heeft Too Hot To Handle een mooie twist waardoor alles anders is dan normaal. Er is een grote pot geld te vinden mits er juist helemaal niets gebeurd en dat blijkt een stuk lastiger dan het klinkt.
 14. El Dragon (-5)
  • In El Dragon volgen we een financier uit Tokio die het in Japan allemaal goed voor elkaar heeft. Maar als zijn grootvader vervangen moet worden als baas van een kartel, besluit hij terug te keren naar Mexico. Daar krijgt hij met twee rivalen te maken.
 15. Blood & Water (nieuw)
  • Een tiener in Kaapstad heeft een toevallige ontmoeting op een feestje en wil bewijzen dat een zwemster van een privéschool haar zus is die na haar geboorte is ontvoerd.
 16. La Casa de Papel (-5)
  • De Spaanse overvallers zijn onverminderd populair en zijn nog altijd druk bezig met hun tweede kraak. Na twee seizoenen leek alles te zijn afgerond en genoot iedereen van het geld. Tot er één werd gepakt en de groep weer bij elkaar moest komen. Want ze wilden revanche en wel op een hele fraaie wijze.
 17. De Twaalf (-2)
  • Een vrouw staat terecht voor twee gruwelijke moorden. Het is aan de twaalf juryleden om te bepalen of ze wel of niet schuldig is. Zodra er enige consensus is bereikt, dienen nieuwe zaken zich aan. Zo blijf je voor een constante zoektocht naar de waarheid en vooral in de wurggreep van de twaalf juryleden hangen.
 18. Workin’ Moms (-6)
  • In het inmiddels vierde seizoen zijn de kinderen uit de luiers en moeten Kate, Anne, Frankie en Jenny hele nieuwe problemen zien te tackelen. Want letten ze nog wel voldoende op hun kinderen? Hoe houden ze de kinderen veilig, terwijl ze wel zelfstandig worden. Kunnen ze en bedriegende echtgenoot vergeven en hoe blijf je een gezin?
 19. History 101 (nieuw)
  • De documentairereeks History 101 geeft je een mooi inkijkje in heel wat onderwerpen. In twintig minuten wordt bijvoorbeeld de ruimtewdloop, de opkomst van China of de olie in het Midden-Oosten behandeld.
 20. Valeria (+2)
  • Een jonge schrijfster heeft een totaal writer’s block. Ze heeft eigenlijk niets meer over te schrijven sinds haar huwelijk met Adrian en de afstand die ze daardoor heeft gecreëerd tussen haar en haar vriendinnen. Tijd om het roer om te gooien.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?