Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Vecna, Eleven en kornuiten nemen de regie over

Drie jaar moest er worden gewacht en nu wordt er massaal genoten. Stranger Things breekt ieder record met het lange vierde seizoen, waarvan de laatste twee afleveringen (ook nog eens goed voor vier uur kijkplezier) begin juli verschijnen. Hoelang zal Stranger Things de lijst met populaire titels domineren?

Glipt er iemand tussen?

Het wordt de vraag of de eerste plaats tot 1 juli vastgehouden kan worden, of er in deze maand andere titels tussendoor weten te glippen. Door de lengte van het seizoen (in totaal dertien uur) zal het in ieder geval niet zo zijn dat Eleven en haar vrienden snel naar de achtergrond zullen verdwijnen. En dat geldt ook voor het nieuwe monster: Vecna.

Drie films en Ricky Gervais

Veel andere nieuwkomers zijn er deze week dan ook niet te melden in de lijst, waar de focus volledig gericht was bij Netflix op Stranger Things. De films Body Cam, Blue Story en Toscana zijn de lijst binnengedrongen, net zoals Ricky Gervais met zijn show Supernature.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Stranger Things (nieuw)
  • Hawkins en Lenora Hills splijten de groep in twee, maar dan gaat het weer gruwelijk mis in Hawkins. Het is Vecna die de tieners vermoord, de groep bij elkaar brengt en The Upside Down blijkt nog even levendig als altijd. Maar zonder superkrachten moet Eleven haar jeugd herbeleven om haar vrienden te kunnen redden.
 2. The Lincoln Lawyer (-1)
  • Topadvocaat Mickey Hallera uit L.A. is na een ongeluk aan de kant gezet. Hij start zijn carrière – en zijn bekende Lincoln – weer op als hij een moordzaak aanneemt.
 3. Entrevías (+2)
  • Wanneer zijn tienerkleindochter slachtoffer wordt van de drugsdealers die zijn buurt overnemen, neemt een boze oorlogsveteraan het heft in eigen handen.
 4. Quién Mató a Sara (-2)
  • Alex is vastberaden om wraak te nemen en te bewijzen dat dat hij erin is geluisd voor de moord op zijn zus. Hij wil meer aan het licht brengen dan alleen de echte dader.
 5. F*ck de Liefde 2 (+1)
  • In deze romantische komedie zoeken meerdere vrienden die allen een ongelukkig liefdesleven leiden, steun bij elkaar. Dat geeft helaas niet altijd het beste resultaat.
 6. Ozark (-3)
  • Een financieel adviseur verhuist met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas.
 7. A Perfect Pairing (-3)
  • Een wijnmanager uit LA wil een grote klant voor zich winnen en gaat werken op een Australische schapenboerderij, waar ze verliefd wordt op een ruige, mysterieuze man.
 8. Pálpito (-)
  • Een man die vastbesloten is om wraak te nemen op de orgaansmokkelaars die zijn vrouw hebben vermoord, ontmoet de vrouw die het hart van zijn echtgenote heeft ontvangen.
 9. Better Call Saul (+2)
  • Het slotseizoen is daar van de prequel van Breaking Bad. De advocaat gespeeld door Bob Odenkirk bereikt het punt waar het voor hem allemaal begon met Walter White en Jesse Pinkman, die we in dit laatste seizoen ook gaan zien! Een echte crossover dus.
 10. Workin’ Moms (-3)
  • Het zwangerschapsverlof is voorbij. Deze vier moeders moeten weer aan de slag en tegelijkertijd het hoofd bieden aan hun kinderen, bazen, liefde en het leven in Toronto.
 11. Bienvenidos a Eden (-2)
  • Een groep jongvolwassenen gaat naar een feestje op een afgelegen eiland, maar het verleidelijke paradijs dat ze aantreffen, herbergt gevaarlijke geheimen en valstrikken.
 12. Body Cam (nieuw)
  • Een politieagente onderzoekt de gruwelijke dood van een collega en ontdekt dat de agenten van haar afdeling doelwit zijn van iets bovennatuurlijks.
 13. Ricky Gervais: Supernature (nieuw)
  • Ricky Gervais geeft in zijn tweede Netflix-stand-upspecial zijn perspectief op de regels van comedy, het verwennen van zijn katten en de onzin van het bovennatuurlijke.
 14. Bridgerton (-2)
 15. Bling Empire (-5)
  • Deze realityserie volgt LA’s superrijke Aziatisch-Amerikaanse plezierzoekers die helemaal losgaan met fantastische feesten, glamour en drama.
 16. Blue Story (nieuw)
  • In dit veelgeprezen drama wordt de levenslange band tussen vrienden uit Zuid-Londen verwoest door een bendeoorlog. De schrijver-regisseur verzorgt al rappend commentaar.
 17. Grace and Frankie (-2)
  • De deftige Grace en de excentrieke Frankie zijn verre van vrienden, maar als hun echtgenoten op elkaar verliefd worden, begint tussen hen ook een vriendschap.
 18. Toscana (nieuw)
  • Een Deense kok reist naar Toscane om het bedrijf van zijn vader te verkopen. Daar ontmoet hij een vrouw die hem inspireert anders naar het leven en de liefde te kijken.
 19. Our Father (-2)
  • Een vrouw neemt thuis een DNA-test af en blijkt meerdere halfbroers en zussen te hebben. Ze ontdekt een schokkend complot met donorsperma en een populaire arts.
 20. Love, Death + Robots (-4)
  • Angstaanjagende wezens, vreemde verrassingen en een duistere samenloop van comedy in deze NSFW-anthologie van animaties, gepresenteerd door Tim Miller en David Fincher.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?