Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 23

White Lines heeft de eerste plaats af moeten staan aan Dynasty op de lijst van meest populaire titels van dit moment op Netflix. Deze dramaserie houdt de docureeks over Jeffrey Epstein vlak achter zich.

Op de maan geland

Daarmee is dit de hoogste nieuwe binnenkomer, voor Space Force. Van deze komediereeks wordt veel verwacht, maar de reviews zijn voorlopig wisselend. Zweeft de serie eerst soms wat doelloos rond, in de tweede helft van het seizoen komt er schot in de zaak. Een serieuze strijd met China op de maan.

Wind River

Vorige week waren alle films uit de lijst verdwenen, daar heeft Wind River een einde aan gemaakt. Deze boeiende crimefilm in een besneeuwd landschap is binnengekomen op de achtste plaats.

De Top-10 invloed op de Top-20

Vanaf een aantal weken geeft Netflix dagkoersen weer van de meest bekeken titels van de afgelopen 24 uur. Het geeft nog een beter beeld van welke titels er veel worden bekeken, al zit er wel een addertje onder het gras. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Dynasty (+2)
  • De gewijzigde deal tussen The CW en Netflix moesten we langer op Dynasty wachten dan we bij de eerste twee seizoenen gewend waren. Enige voordeel is wel dat alle afleveringen nu in één keer zijn verschenen. Fallon krijgt ditmaal te maken met een heleboel aartsvijanden die het op haar gemunt hebben, waaronder haar eigen broer.
 2. Jeffrey Epstein: Filthy Rich (nieuw)
  • Het verhaal rondom Jeffrey Epstein roept ontzettend veel vragen op. De vermogende man pleegde zelfmoord in de cel, al gaan er heel veel theorieën rond dat het geen zelfmoord was. Dat komt omdat heel veel hooggeplaatste mensen belangen hadden, want Epstein gebruikt zijn rijkdom en macht om veelvuldig misbruik te plegen. En vermoedelijk niet in zijn eentje…
 3. White Lines (-2)
  • De maker van La Casa de Papel is nu met de producers van The Crown tot een nieuwe serie gekomen: White Lines. Een Brits meisje gaat decennia na de verdwijning van haar broertje achter hem aan. Er is namelijk een lichaam gevonden op Ibiza en ze wil nu de waarheid boven tafel zien te krijgen. Een klus die misschien wel wat zwaarder is dan ze denkt.
 4. Sweet Magnolias (-2)
  • Goede vriendinnen Maddie, Helen en Dana Sue kennen elkaar al sinds hun schooltijd. Ze trekken samen op, zetten een onderneming op en alles loopt op rolletjes… tot het leven van Maddie instort. Haar huwelijk is kapot en daardoor moet ze helemaal opnieuw zien te beginnen.
 5. The 100 (-)
  • De laatste reis van de groep is begonnen. Seizoen 7 van The 100 brengt ons richting de honderdste aflevering, waarin de reis van Clarke, Bellamy en Octavia tot een eind zal komen. Als tieners werden ze naar de aarde teruggestuurd en nu zijn ze de laatste van het menselijke ras. Hun pad heeft bol gestaan van de fouten en avonturen, de vraag is hoe het nu tot een einde komt.
 6. Space Force (nieuw)
  • Boots on the moon, het is één van de gevleugelde uitspraken van president Donald Trump. Hij wil een leger in de ruimte en Space Force moet dit gaan coördineren. In de komediereeks Space Force wordt hiermee de hak gezet, waarin er op de maand een ware strijd ontstaat met China.
 7. Modern Family (-)
  • Amper uit de lijst verdwenen is Modern Family alweer terug. Na acht seizoenen aan het begin van mei, zijn nu seizoen 9 en 10 aan het aanbod van Netflix toegevoegd. De familie Pritchett is nog altijd druk met elkaar en breidt nog voorzichtig uit. De kinderen groeien in rap tempo op en denken al voorzichtig aan eigen kroost.
 8. Wind River (nieuw)
  • Een wildjager vindt midden in een afgelaten besneeuwd gebied het lijk van een jonge vrouw. Ze blijkt te zijn verkracht en is daarna toen ze op de vlucht sloeg gestorven door de kou. Een FBI-agente wordt erbij gehaald en samen met de jager gaat ze op jacht.
 9. Snowpiercer (-)
  • Door eigen geklungel heeft de mensheid ervoor gezorgd dat de aarde niet meer bewoonbaar is. De rijken hebben zich weten verzamelen op een rondrazende trein, waar een paar verstekelingen ook aan boord zijn gekropen. Ze zitten in de staart en worden langzaam verdreven. Tot één van hen hard nodig is. Er wordt een mysterieuze moord gepleegd en een voormalig rechercheur wordt ingeschakeld om de zaak te onderzoeken.
 10. The Last Dance (-6)
  • In de afgelopen decennia zijn er drie ultieme basketballers geweest: LeBron James, de eerder dit jaar overleden Kobe Bryan en Michael Jordan. MJ nam de Chicago Bulls eind jaren’80 en in de jaren’90 bij de hand voor het winnen van titel op titel. Over het laatste kampioenschap is een docureeks gemaakt ruim twintig jaar op de plank heeft gelegen, maar nu in volle glorie komt te staan.
 11. Dead to Me (-5)
  • Het leven van Jen en Judy wordt nog complexer. Moest Jen in het eerste seizoen over de dood van haar man zien te komen, waarvoor uiteindelijk Judy verantwoord bleek. Aan het einde van het eerste seizoen was Jen juist verantwoordelijk voor de dood van de liefde van Judy. De twee dames hebben elkaar nodig, maar hoe gaan ze het lijk van Steve wegkrijgen?
 12. Sorjonen (-4)
  • In het rijke aanbod van Scandinavische topseries komt er voorlopig nog weinig uit Finland. Sorjonen, bij ons tevens bekend als Bordertown, vormt daar een uitzondering in. Tegen de Russische grens leren we een Finse versie van Sherlock Holmes kennen met vleugjes vanuit The Bridge, die alleen veel moeite heeft om alles wat hij ziet dat anderen niet zien los te laten.
 13. Rick and Morty (-1)
  • Het is weer raak met wekelijkse afleveringen van het vierde seizoen van deze animatieserie. Rick and Morty vertelt het verhaal van de gestoorde professor Rick en zijn sullige kleinzoon Morty. De twee staan voor wilde escapades en komen in andere werelden en dimensies terecht. Het levert ze regelmatig problemen op.
 14. Outer Banks (-4)
  • Een groep jongeren wil vooral genieten van de zon, tot er een grote storm komt. De dag erna vinden ze een gezonken boot en dat brengt alles in een stroomversnelling. Want ze vinden niet veel later ook een grote zak geld, een geweer én de kompas van de verdwenen vader van één van de jongens.
 15. El Dragon (-1)
  • In El Dragon volgen we een financier uit Tokio die het in Japan allemaal goed voor elkaar heeft. Maar als zijn grootvader vervangen moet worden als baas van een kartel, besluit hij terug te keren naar Mexico. Daar krijgt hij met twee rivalen te maken.
 16. Blood & Water (-1)
  • Een tiener in Kaapstad heeft een toevallige ontmoeting op een feestje en wil bewijzen dat een zwemster van een privéschool haar zus is die na haar geboorte is ontvoerd.
 17. History 101 (+2)
  • De documentairereeks History 101 geeft je een mooi inkijkje in heel wat onderwerpen. In twintig minuten wordt bijvoorbeeld de ruimtewdloop, de opkomst van China of de olie in het Midden-Oosten behandeld.
 18. Into the Night (-7)
  • De wereld staat op instorten, door toedoen van de zon. Waar de zon opkomt sterft alles direct. Een vliegtuig moet eigenlijk van Brussel naar Moskou vertrekken, maar een passagier weet op zijn eigen wijze iedereen te overtuigen dat ze de andere kant uit moeten. De nacht in om zien te overleven en oplossingen te speuren.
 19. Fuller House (nieuw)
  • Na vijf seizoenen komt er een einde aan de succesvolle spin-off van Full House. De jongere generatie neemt de regie over in de serie, al zijn de bekende gezichten op de achtergrond nog altijd aanwezig. Het slotstuk is een ware klapper, met liefst drie huwelijken.
 20. La Casa de Papel (-4)
  • De Spaanse overvallers zijn onverminderd populair en zijn nog altijd druk bezig met hun tweede kraak. Na twee seizoenen leek alles te zijn afgerond en genoot iedereen van het geld. Tot er één werd gepakt en de groep weer bij elkaar moest komen. Want ze wilden revanche en wel op een hele fraaie wijze.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?