Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 23

De nieuwskomers deden een serieuze aanval, toch wist Lucifer ze allemaal af te slaan. Deze serie staat dan ook voor de tweede week op rij op de eerste plaats in de lijst met meest populaire titels op Netflix.

Hoge nieuwe binnenkomers

De concurrentie kwam deze week duidelijk uit de nieuwkomers. De DC-serie Sweet Tooth maakt veel indruk en vloog gelijk naar de tweede plaats. De film Joker maakt het podium compleet en houdt StartUp nog net voor zich. De vraag is of dat volgende week nog zo is, want van deze serie zijn er gelijk drie seizoenen verschenen. Ook hoog op de lijst is de Spaanse film Xtremo op plek 7.

The Ninth Gate

Normaliter is The Walking Dead bij het verschijnen van nieuwe afleveringen gelijk goed voor een hoge notering, maar de reeks kwam ditmaal langzaam op gang. De top-10 werd op het nippertje bereikt, waarin ook The Ninth Gate de opwachting wist te maken. Grootste dalers deze week waren Army of the Dead, Undercover en The Serpent.

Wekelijkse series

Deze week is in de Verenigde Staten het televisieseizoen ook weer op gang gekomen. Dat zorgt ervoor dat ook op Netflix wekelijkse series, die tegelijk lopen met de uitzendingen in Amerika, weer verschijnen. Riverdale en Snowpiercer waren als eerste aan de beurt en duiken uiteraard ook gelijk weer op in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Lucifer (-)
  • Met God op aarde werden we achterlaten bij Lucifer, seizoen 5B laat nu zien hoe de verhouding tussen vader en zijn zonen verloopt. En welke hobbels ze moeten nemen. Ondertussen staat de troonopvolging op de tocht en wordt de band tussen Lucifer en Cloe steeds inniger. Alleen daar schuilt uiteraard ook gevaar.
 2. Sweet Tooth (nieuw)
  • Na de uitbraak van een virus, The Great Crumble genaamd, worden er opeens hybriden geboren… maar zijn zij daar het gevolg of de oorzaak van? The Last Men (de laatste mensen) ‘nemen het zeker voor het onzekere’ en maken jacht op de nieuwe soort. Gus is zo’n hybride, deels mens en deels hert, en samen met einzelgänger Jepperd moet hij de nodige beproevingen doorstaan.
 3. Joker (nieuw)
  • Joker kennen we allemaal uit de Batman-films, waar hij de strijd aan ging met de bewaker van Gotham City. Maar hoe is de Joker eigenlijk geworden tot wie hij was? Dit laat de film Joker zien, met een glansrol voor Joaquin Phoenix.
 4. StartUp (nieuw)
  • Drie atypische ondernemers (en wanhopige bankier, een Haïtisch-Amerikaanse drugbaas en een Cubaans-Amerikaanse hacker) proberen een nieuwe digitale munt op de markt willen brengen. Dat heeft echter nogal wat voeten in aarde en along the way krijgen ze te maken met gevaarlijke criminelen en een corrupte FBI-agent, die gespeeld wordt door Martin Freeman.
 5. Ragnarok (-3)
  • De strijd tussen de reuzen en de goden werd lang geleden beslist, toen de goden opeens van het toneel verdwenen. De reuzen hadden vrij spel om hun kwade plannetjes tot uitvoering te brengen, maar als Magne terugkeert naar zijn Noorse geboortedorpje Edda verandert alles!
 6. Quién Mató a Sara? (-3)
  • Alex heeft achttien jaar in de gevangenis gezeten voor de moord op zijn zusje, maar die heeft hij helemaal niet gepleegd. Maar wie wel? Dat is wat Alex wil uitzoeken, al wordt hem al snel duidelijk dat hij deze beerput beter niet had kunnen openen. Seizoen 2 is nu ook verschenen.
 7. Xtremo (nieuw)
  • In deze dynamische thriller boordevol actie neemt een gepensioneerde huurmoordenaar, samen met zijn zus en een tiener met problemen, wraak op zijn dodelijke stiefbroer.
 8. Friends (-2)
  • De grote reünie van Friends heeft ook duidelijk zijn effect op Netflix. Want door de samenkomst van de hoofdrolspelers zijn de oude afleveringen weer massaal opgezet. De vrienden uit New York zijn dan ook de lijsten binnengevlogen van meest besproken én dus ook meest bekeken titels op Netflix.
 9. The Walking Dead (nieuw)
  • Het tweede deel van seizoen 10 is eindelijk verschenen. Door de pandemie lagen de opnames lang stil en werd het seizoen ook nog eens omgegooid. Naast de seizoensfinale werden er namelijk ook nog zes speciale afleveringen gemaakt, waarin telkens één personage wordt uitgelicht.
 10. The Ninth Gate (+2)
  • Vanwege een internationale speurtocht naar een zeldzaam boek komt een gewetenloze boekhandelaar terecht in een wereld van moord, bedrog en satanische cult.
 11. Ferry (-6)
  • De prequelfilm Ferry vertelt het verhaal over Ferry Bouman en Daniëlle voor Undercover. Hoe hebben de twee elkaar ontmoet en hoe groeide Ferry uit tot de grote drugsbaron in Brabant?
 12. The Restaurant (nieuw)
  • Het vierde en tevens laatste seizoen van The Restaurant is eigenlijk een vierdelige special. De vier jaargetijden worden belicht, waarbij de klok ook wordt teruggedraaid en de hoofdrolspelers nader tot elkaar komen.
 13. El Inocente (-6)
  • De boeken van Harlan Coben worden verfilmd door Netflix tot limited series en de vierde in de rij is El Inocente. Een man belandt in een zwart gat vol intriges nadat hij per ongeluk iemand doodt. Juist als hij liefde en vrijheid vindt, brengt een telefoontje de nachtmerrie terug.
 14. The Kominsky Method (-6)
  • Michael Douglas keert nog één keer terug als Sandy Kominsky en vertolkt opnieuw een waanzinnige rol. In het derde seizoen moet hij afscheid nemen van zijn beste vriend Norman, terwijl zijn dochter gaat trouwen met een man van zijn leeftijd en zijn ex-vrouw opeens op de stoep staat. En dat doet ze niet zonder reden.
 15. Army of the Dead (-11)
  • De stad Las Vegas is een zombiewereld geworden. De Amerikaanse overheid staat klaar om er een bom op te gooien, maar een groep gelukszoekers krijgt de klus om een kluis met 50 miljoen te kraken. Lukt het ze om op tijd het geld weg te sluizen én uit de klauwen van de zombies te blijven?
 16. New Amsterdam (-2)
  • Een echte ziekenhuisserie heeft Netflix bereikt en zelfs twee seizoenen tegelijk. De excentrieke Dr. Max Goodwin neemt als directeur het roer over in Amerika’s oudste ziekenhuis en schopt tegen heilige huisjes om de levens van patiënten te redden.
 17. Shadow and Bone (-2)
  • In een wereld waar de schaduw de macht in handen heeft, moet het licht zien te overwinnen. Een onmogelijke klus, tot er per toeval iemand wordt gevonden die het licht kan oproepen. Alina is dan ook een zegen, maar voor anderen een groot gevaar.
 18. Undercover (-9)
  • Het succes van Ferry zorgt ervoor dat Undercover ook weer volop bekeken wordt. In de prequelfilm leren we Ferry en Daniëlle kennen. In Undercover is hij inmiddels een grote drugsbaron en wordt er jacht op hem gemaakt door twee undercoveragenten.
 19. The Serpent (-8)
  • Meesteroplichter Charles Sobhraj werd opgejaagd door Herman Knippenberg. Op de Aziatische Hippie Trail pleegden Charles en zijn vriendin Marie-Andrée diverse misdaden en werden ze de hoofdverdachten in een reeks moorden op jonge westerse reizigers. Lees hier alles over het waargebeurde verhaal van Sobhraj en Knippenberg.
 20. Jurassic World: Kamp Krijtastisch (-5)
  • Ieder seizoen van de animatieserie van Jurassic World is voorlopig een groot succes. Ieder half jaar brengt Netflix momenteel een nieuwe reeks. Zes tieners zijn uitgenodigd in een hypermodern avonturenkamp op Isla Nublar. Als de dinosauriërs uitbreken, moeten de kampeerders samenwerken om te overleven.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?