Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Tommy Shelby legt het af tegen Eleven

Een felle strijd werd er verwacht en een felle strijd werd het. De komst van het slotseizoen van Peaky Blinders zorgde voor een duel om de eerste plaats. Uiteindelijk wist Stranger Things de troon toch nog nét vast te houden.

First Kill

Het podium werd vervolmaakt met een tweede nieuwkomer. First Kill is de vampierenhit van de zomer en de nieuwe nummer drie in de lijst van de twintig meest populaire titels op Netflix. Het Vlaamse Twee Zomers en de hoogst film in de lijst (Hustle) maken de top-5 compleet.

Marcel van Roosmalen

De lijst is daarnaast aangevuld met een aantal verrassende nieuwkomers. de documentaire Keep Sweet: Pray and Obey maakte deze week erg veel los. Ook de Duitse documentaire Gladbeck: Das Geiseldrama over een zaak uit de jaren’80 waar Marcel van Roosmalen recent ook een podcast over maakte deed het goed.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Stranger Things (-)
  • Hawkins en Lenora Hills splijten de groep in twee, maar dan gaat het weer gruwelijk mis in Hawkins. Het is Vecna die de tieners vermoord, de groep bij elkaar brengt en The Upside Down blijkt nog even levendig als altijd. Maar zonder superkrachten moet Eleven haar jeugd herbeleven om haar vrienden te kunnen redden.
 2. Peaky Blinders (nieuw)
  • De Peaky Blinders is een angstaanjagende bende van de stad Birmingham, kort nadat de Eerste Wereldoorlog ten einde is gekomen. Thomas Selby heeft de leiding over de Peaky Blinders.
 3. First Kill (nieuw)
  • Verliefd worden is lastig voor de tieners Juliette en Calliope: de een is een vampier, de ander vampierjager – en beiden zijn klaar om hun eerste slachtoffer te maken.
 4. Twee Zomers (-1)
  • Een groep hechte vrienden komt weer bijeen voor een luxe vakantie, tientallen jaren nadat een van hen seksueel werd aangerand door anderen in de groep.
 5. Hustle (nieuw)
  • Wanneer een geflopte basketbalscout een potentiële superspeler vindt in Spanje, wil hij bewijzen dat ze beiden kunnen schitteren in de NBA.
 6. Borgen: Power & Glory (-1)
  • De carrière van minister van buitenlandse zaken Birgitte Nyborg staat op het spel wanneer een conflict over olie in Groenland een internationale crisis dreigt te worden.
 7. Keep Sweet: Pray and Obey (nieuw)
  • Deze docuserie onderzoekt de opkomst van Warren Jeffs in de Fundamentalistische Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen en zijn schokkende strafzaak.
 8. Intimidad (nieuw)
  • De carrière van een opkomende politica wordt bedreigd wanneer een heimelijk opgenomen seksvideo uitlekt.
 9. The Lincoln Lawyer (-7)
  • Topadvocaat Mickey Hallera uit L.A. is na een ongeluk aan de kant gezet. Hij start zijn carrière – en zijn bekende Lincoln – weer op als hij een moordzaak aanneemt.
 10. Surviving Summer (+2)
  • Een rebelse tiener uit New York wordt van school gestuurd en verbannen naar Australië. Daar zorgt ze voor opschudding in de vriendenkring van een jonge surfer.
 11. Venom: Let There Be Carnage (nieuw)
  • Terwijl Eddie Brock en Venom worstelen met hun stroeve relatie, doemt er nieuw gevaar op in de vorm van seriemoordenaar Cletus Kasady en een nieuwe buitenaardse symbiont.
 12. Entrevías (-8)
  • Wanneer zijn tienerkleindochter slachtoffer wordt van de drugsdealers die zijn buurt overnemen, neemt een boze oorlogsveteraan het heft in eigen handen.
 13. Interceptor (-7)
  • Een legerkapitein moet haar jarenlange tactische training en militaire expertise inzetten wanneer een gelijktijdig gecoördineerde aanval het afgelegen raketonderscheppingsstation waar ze het bevel over heeft, bedreigt.
 14. Ozark (-7)
  • Een financieel adviseur verhuist met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas.
 15. A Perfect Pairing (-6)
  • Een wijnmanager uit LA wil een grote klant voor zich winnen en gaat werken op een Australische schapenboerderij, waar ze verliefd wordt op een ruige, mysterieuze man.
 16. Gladbeck: Das Geiseldrama (nieuw)
  • In augustus 1988 houden twee gewapende bankovervallers de Duitse politie 54 uur op afstand tijdens een gijzelingsdrama dat eindigt in een vuurgevecht en drie doden eist.
 17. Pálpito (-8)
  • Een man die vastbesloten is om wraak te nemen op de orgaansmokkelaars die zijn vrouw hebben vermoord, ontmoet de vrouw die het hart van zijn echtgenote heeft ontvangen.
 18. Quién Mató a Sara (-10)
  • Alex is vastberaden om wraak te nemen en te bewijzen dat dat hij erin is geluisd voor de moord op zijn zus. Hij wil meer aan het licht brengen dan alleen de echte dader.
 19. Workin’ Moms (-6)
  • Het zwangerschapsverlof is voorbij. Deze vier moeders moeten weer aan de slag en tegelijkertijd het hoofd bieden aan hun kinderen, bazen, liefde en het leven in Toronto.
 20. Bienvenidos a Eden (-5)
  • Een groep jongvolwassenen gaat naar een feestje op een afgelegen eiland, maar het verleidelijke paradijs dat ze aantreffen, herbergt gevaarlijke geheimen en valstrikken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?