Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 25

Murder Mystery Netflix

Een primeur in de lijst met meest populaire titels op Netflix. Voor het eerst staat er namelijk een film op de eerste plaats. De release van Murder Mystery is het grootste succes van een Netflix-film ooit en heeft Lucifer dan ook verstoten van de troon.

Records verbroken

Vrijdag werd Murder Mystery gelanceerd en na het weekend maakte Netflix bekend dat de film in het openingsweekend liefst 31 miljoen keer is bekeken. Een absoluut record en zo heeft Adam Sandler weer eens een voltreffer te pakken. Het is niet de enige nieuwe binnenkomer in de lijst, waar Designated Survivor verder de top-10 in is gekropen. The Missing en Jessica Jones zijn allebei halverwege de lijst binnengekomen, de film Dunkirk is de vierde nieuweling.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Murder Mystery (nieuw)
  • Adam Sandler en Jennifer Aniston spelen Amerikaans stel, hij is een half mislukte agent en zij kapster. Een lang beloofde rondreis door Europa lijkt een droom te worden wanneer ze worden uitgenodigd op een schitterend jacht. Wanneer er echter een moord wordt gepleegd wijst iedereen naar de twee gekke Amerikanen. Ze hebben dus geen andere optie dan zelf de waarheid te achterhalen.
 2. When They See Us (-)
  • De miniserie When They See Us heeft direct na de release heel veel losgemaakt. Het draait om het waargebeurde verhaal van vijf zwarte jongeren die in New York werden beschuldigd van een brute verkrachting. Ze waren echter onschuldig, maar dit bleek pas in een veel later stadium. When They See Us laat zien hoe het zover heeft kunnen komen en hoe de nasleep was.
 3. Lucifer (-1)
  • #SaveLucifer zorgde voor de redding van Lucifer. Er werden 3.64 miljoen tweets en 5.63 miljoen retweets gestuurd met daarin #SafeLucifer nadat FOX de serie besloot te cancelen. Netflix stapte in en heeft Lucifer Morningstar teruggebracht voor een vierde seizoen. De duivel laat zich weer gelden, treft Eva weer op zijn pas en wil het goedmaken met Chloe. Daar kwam nog eens bij dat er al een vijfde seizoen is aangekondigd.
 4. Black Mirror (-)
  • Drie nieuwe verhalen laten ons weer zien wat de technologische ontwikkeling kan brengen en dan niet op de goede manier. Behalve in de toekomst kijken worden er ditmaal ook problemen aangestipt die in de huidige tijd al zouden kunnen gebeuren. Opnieuw een ijzersterk seizoen van Black Mirror.
 5. The 100 (-2)
  • De apocolyptische dramaserie The 100 is weer aan een volledig nieuwe dimensie begonnen. Het zesde seizoen brengt de bekende personages naar een nieuwe tijd en daardoor nieuwe uitdagingen. Wekelijks verschijnt er weer een nieuwe aflevering van Clarke, Bellamy en Octavia.
 6. El Recluso (-1)
  • De Mexicaanse serie El Recluso draait om Lazaro Mendoza. Hij laat zich vrijwillig opsluiten in een gevangenis op de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten. Mendoza wil namelijk infiltreren in een criminele bende die de dochter van een Amerikaanse rechter heeft ontvoerd. Meer over El Recluso in onze Flixtip.
 7. Designated Survivor (+2)
  • Tom Kirkman is toch terug in het Witte Huis. Designated Survivor met Kiefer Sutherland in de hoofdrol werd na twee seizoenen gecanceld, tot Netflix besloot de serie toch op te pakken. Een nieuw seizoen verscheen, waarin Kirkman opnieuw zal moeten vechten voor zijn plekje in het Witte Huis en er opnieuw heel wat spanning is.
 8. Undercover (-4)
  • De langverwachte Nederlands-Belgische serie Undercover is heel hard binnengekomen op Netflix. Een grote drugsbaron op de grens tussen Nederland en België moet worden ontmanteld en daarvoor worden twee rechercheurs undercover geplaatst. Het levert een hele heftige serie op, die is ideaal is om te bingen.
 9. The Society (-3)
  • Zonder ouders de vrijheid in, er zijn heel wat jongeren die bij die gedachte blij worden. In The Society is dat de eerste dagen ook het geval, wanneer alle volwassenen pardoes zijn verdwenen. Het duurt alleen niet lang voor het hele dorp op zijn kop wordt gezet en de slechte eigenschappen van de jongeren naar boven komen.
 10. The Missing (nieuw)
  • Julien Baptiste heeft het stokje overgenomen in The Missing. De Franse rechercheur is opnieuw verwikkeld in een zaak rondom een verdwenen kind. Ditmaal reist hij af naar Amsterdam. Dit seizoen is eigenlijk de eerste van de spin-off genaamd Baptiste, maar Netflix heeft dit seizoen opgenomen als The Missing seizoen 3.
 11. Good Girls (-5)
  • Drie huisvrouwen komen financieel wat krap te zitten om hun mooie leventjes voort te zetten. Ze komen dan ook op het lumineuze idee om een supermarkt te overvallen. Het loopt compleet mis, waardoor ze zich opeens in een crimineel circuit bevinden. Het tweede seizoen is op Netflix verschenen en brengt de serie naar nog een hoger plan.
 12. Jessica Jones (nieuw)
  • Het slotstuk van de Marvel-reeks The Defenders is er met Jessica Jones 3. De misschien wel meest geliefde Defender wacht opnieuw een zware uitdaging. Ze moet een psychopaat zien uit te schakelen en heeft daarbij de hulp nodig van Trish. De twee beginnen voortvaren, maar al snel zullen ze toch weer botsen.
 13. The Rain (-3)
  • De Deense apocalyptische serie heeft een tweede seizoen gekregen, waarin Simone, Rasmus en de andere jongeren hun weg vervolgen. Een regenbui raasde over Scandinavië en bleek de mensheid weg te vagen. De ouders van Simone en Rasmus waren al op te hoogte en slaagden erin om een bunker te bereiken. De twee kinderen bleven alleen achter, groeiden ondergrond op… tot het eten op was. Toen moesten ze toch echt naar buiten.
 14. Dead to Me (-2)
  • Twee vrouwen zijn hun man verloren op jonge leeftijd en komen elkaar wat toevallig tegen op een rouwverwerkingssessie. Er ontstaat een band en ze vinden troost. Maar is het allemaal wel zo gevoelig? En heeft één van de twee dames niet een heel andere agenda? Dead to Me is een zwarte komedie, waarbij je continu voor nieuwe vragen komt te staan. Tot en met de cliffhanger aan het slot, waardoor het goed is dat er een tweede seizoen is aangekondigd.
 15. Alta Mar (-2)
  • In de jaren’40 reist een groot schip vanuit Spanje naar Brazilië. De meeste reizigers willen in Zuid-Amerika een nieuwe start maken, maar er speelt veel meer. Er worden moorden gepleegd, twee zussen nemen stiekem een jonge vrouw mee aan boord die al snel het loodje legt en iedereen op het schip liegt of heeft grote geheimen.
 16. Dunkirk (nieuw)
  • Dunkirk vertelt het verhaal van de evacuatie van geallieerde troepen uit Duinkerken in 1940. Tijdens de Slag om Frankrijk werden Belgische, Britse en Franse soldaten door het Duitse leger vastgehouden op het strand en in de haven.
 17. Jane the Virgin (-3)
  • Het langverwachte vierde seizoen van Jane the Virgin is op Netflix verschenen. Zeventien afleveringen over het leven van Jane staan weer klaar. De maagd raakte door een medische fout zwanger en de vader blijkt ook nog eens geen onbekende te zijn. Het gaat om hoteleigenaar Rafael waar Jane werkt. Het zorgt voor een bijzonder complex leven.
 18. Bad Blood (-3)
  • De maffia in Montreal werd onder controle gehouden zolang Vito Rizzuto aan de macht was. Hij bracht alle groeperingen bij elkaar, tot Rizzuto in de gevangenis terecht kwam. In het eerste seizoen werd het waargebeurde verhaal grotendeels verteld, in het tweede seizoen zijn de makers op dit verhaal verder gegaan.
 19. Our Planet (-2)
  • Het ambitieuze vierjarige project is gefilmd in 50 landen, met meer dan 600 bemanningsleden, en overziet alle continenten van de wereld. Ook richt het zich op de opmerkelijke diversiteit van habitats over de hele wereld. Behalve de adembenemende beelden is er ook een duidelijke boodschap verwerkt. Want als we de natuur niet een beetje helpen, gaat het flink fout.
 20. The Walking Dead (-)
  • In één keer zijn er acht seizoenen van The Walking Dead op Netflix verschenen, één van de meest bekeken series van de afgelopen jaren. Het draait in The Walking Deadin eerste instantie om Rick Grimes. De politieagent wordt neergeschoten. Wanneer hij in het ziekenhuis uit coma ontwaakt, is er geen (levend) mens meer te bekennen….