Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 25

Lupin is erin geslaagd om de nieuwkomers achter zich te houden. Voor de tweede week op rij staat de Franse reeks op de eerste plaats in de lijst met twintig populairste titels op Netflix. Opvallend is ook dat Lucifer van het podium is gevallen.

Verrassend goed ontvangen film

Dat is wel door toedoen van twee nieuwkomers in de lijst. Elite is beter gezegd een terugkerende reeks, want het vierde seizoen is direct op de tweede plaats binnengekomen. De verrassend goed ontvangen film Fatherhood staat derde. Grootste stijger is Workin’ Mons, met acht plaatsen winst.

Ook flinke dalers

Ook nieuw in de lijst zijn Katla, The Last Kingdom en Rick and Morty seizoen 5. Diverse titels hebben flinke duikelingen gemaakt zoals Awake en Friends. Deze twee titels moeten respectievelijk tien en negen plaatsen afstaan.

Wekelijkse series

Deze week is in de Verenigde Staten het televisieseizoen ook weer op gang gekomen. Dat zorgt ervoor dat ook op Netflix wekelijkse series, die tegelijk lopen met de uitzendingen in Amerika, weer verschijnen. Riverdale en Snowpiercer waren als eerste aan de beurt en duiken uiteraard ook gelijk weer op in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Lupin (-)
  • De strijd tussen Assane Diop en Pellegrini gaat verder na de grote cliffhanger van het eerste deel. De zoon van Assane wordt ontvoerd en er staat nu heel veel op het spel. Veel meer dan wraak nemen, want zijn familie is nu echt in gevaar.
 2. Elite (nieuw)
  • Las Encinas kent een aantal nieuwe leerlingen en een nieuwe rector. Terwijl de regels strenger worden, krijgt de hechte groep te maken met nieuwe romances, nieuwe ruzies en de komst van een prins. Terwijl we ondertussen wachten op de ontknoping van een nieuw groot drama dat zich heeft afgespeeld.
 3. Fatherhood (nieuw)

  • Een kersverse vader die weduwnaar is geworden, worstelt met twijfels, angst, verdriet en vieze luiers als hij zijn dochter alleen moet opvoeden. Een waargebeurd verhaal wat we hier hebben uitgelegd.
 4. Lucifer (-2)
  • Met God op aarde werden we achterlaten bij Lucifer, seizoen 5B laat nu zien hoe de verhouding tussen vader en zijn zonen verloopt. En welke hobbels ze moeten nemen. Ondertussen staat de troonopvolging op de tocht en wordt de band tussen Lucifer en Cloe steeds inniger. Alleen daar schuilt uiteraard ook gevaar.
 5. Sweet Tooth (-2)
  • Na de uitbraak van een virus, The Great Crumble genaamd, worden er opeens hybriden geboren… maar zijn zij daar het gevolg of de oorzaak van? The Last Men (de laatste mensen) ‘nemen het zeker voor het onzekere’ en maken jacht op de nieuwe soort. Gus is zo’n hybride, deels mens en deels hert, en samen met einzelgänger Jepperd moet hij de nodige beproevingen doorstaan.
 6. Workin’ Moms (+8)
  • In Workin’ Moms volgen we vier verschillende vrouwen die voor de moeilijke uitdaging staan om hun moederschap te combineren met werken, hun familieleven en een liefdesleven. Terwijl ze proberen alles in balans te houden, komen ze al snel in herkenbare situaties terecht die hilarisch worden uitgebeeld.
 7. StartUp (-3)
  • Drie atypische ondernemers (en wanhopige bankier, een Haïtisch-Amerikaanse drugbaas en een Cubaans-Amerikaanse hacker) proberen een nieuwe digitale munt op de markt willen brengen. Dat heeft echter nogal wat voeten in aarde en along the way krijgen ze te maken met gevaarlijke criminelen en een corrupte FBI-agent, die gespeeld wordt door Martin Freeman.
 8. Katla (nieuw)
  • De uitbarsting van Katla heeft ervoor gezorgd dat de rust en vrede in het dorpje Vik helemaal verstoord is. Terwijl de mensen evacueren begint het ijs rond de vulkaan te smelten. De omgeving krijgt meer en meer het uitzicht van een ware apocalyps. Mysterieuze elementen uit voorhistorische tijden die diep verscholen zaten onder het ijs, komen plots aan de oppervlakte en veroorzaken gevolgen die niemand ooit had kunnen voorzien.
 9. De Wensdraak (-3)
  • Din is vastbesloten zijn jeugdvriendinnetje terug te vinden. Hij ontmoet een draak die wensen kan vervullen en die hem laat zien dat kansen een vorm van magie zijn.
 10. Rick and Morty (nieuw)
  • Alweer het vijfde seizoen van Rick and Morty is verschenen. De gestoorde professor Rick gaat met zijn veertienjarige kleinzoon de meest bizarre avonturen beleven. De wilde plannen van Rick zijn soms geniaal, maar net zo vaak bizar.
 11. The Walking Dead (-4)
  • Het tweede deel van seizoen 10 is eindelijk verschenen. Door de pandemie lagen de opnames lang stil en werd het seizoen ook nog eens omgegooid. Naast de seizoensfinale werden er namelijk ook nog zes speciale afleveringen gemaakt, waarin telkens één personage wordt uitgelicht.
 12. Ragnarok (-4)
  • De strijd tussen de reuzen en de goden werd lang geleden beslist, toen de goden opeens van het toneel verdwenen. De reuzen hadden vrij spel om hun kwade plannetjes tot uitvoering te brengen, maar als Magne terugkeert naar zijn Noorse geboortedorpje Edda verandert alles!
 13. Quién Mató a Sara? (-4)
  • Alex heeft achttien jaar in de gevangenis gezeten voor de moord op zijn zusje, maar die heeft hij helemaal niet gepleegd. Maar wie wel? Dat is wat Alex wil uitzoeken, al wordt hem al snel duidelijk dat hij deze beerput beter niet had kunnen openen. Seizoen 2 is nu ook verschenen.
 14. The Last Kingdom (nieuw)
  •  Het verhaal uit de serie is gebaseerd op de boekenreeks van The Saxon Stories, geschreven door Bernard Cornwell. We zien hoe Deense vikingen Engeland teisteren terwijl we volgen hoe Uhtred of Bebbanburg zich moet aanpassen. Langzaam wordt hij één van hen, tot er een bijzondere keuze op zijn pad komt waardoor alles verandert.
 15. Awake (-10)
  • Na een wereldwijde ramp kan de mensheid niet meer slapen. Een ex-militair wil haar gezin redden terwijl de maatschappij in chaos vervalt en zij haar verstand verliest.
 16. The Restaurant (-3)
  • Het vierde en tevens laatste seizoen van The Restaurant is eigenlijk een vierdelige special. De vier jaargetijden worden belicht, waarbij de klok ook wordt teruggedraaid en de hoofdrolspelers nader tot elkaar komen.
 17. New Amsterdam (-1)
  • Een echte ziekenhuisserie heeft Netflix bereikt en zelfs twee seizoenen tegelijk. De excentrieke Dr. Max Goodwin neemt als directeur het roer over in Amerika’s oudste ziekenhuis en schopt tegen heilige huisjes om de levens van patiënten te redden.
 18. Shadow and Bone (-1)
  • In een wereld waar de schaduw de macht in handen heeft, moet het licht zien te overwinnen. Een onmogelijke klus, tot er per toeval iemand wordt gevonden die het licht kan oproepen. Alina is dan ook een zegen, maar voor anderen een groot gevaar.
 19. Friends (-9)
  • De grote reünie van Friends heeft ook duidelijk zijn effect op Netflix. Want door de samenkomst van de hoofdrolspelers zijn de oude afleveringen weer massaal opgezet. De vrienden uit New York zijn dan ook de lijsten binnengevlogen van meest besproken én dus ook meest bekeken titels op Netflix.
 20. The Kominsky Method (-1)
  • Michael Douglas keert nog één keer terug als Sandy Kominsky en vertolkt opnieuw een waanzinnige rol. In het derde seizoen moet hij afscheid nemen van zijn beste vriend Norman, terwijl zijn dochter gaat trouwen met een man van zijn leeftijd en zijn ex-vrouw opeens op de stoep staat. En dat doet ze niet zonder reden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?