Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 26

Opnieuw een nieuwe nummer één in de lijst met meest populaire titels, namelijk When They See Us. De miniserie heeft Murder Mystery alweer verdrongen van de hoogste positief.

Fraaie cijfers

In de Verenigde Staten maakte When They See Us al gelijk veel los, inmiddels is de serie ook wereldwijd een hit. Netflix maakte namelijk bekend dat meer dan 23 miljoen accounts het waargebeurde verhaal hebben bekeken. Het houdt Black Mirror van de eerste stek en het in de top-3 teruggekeerde The 100.

Een flinke stijger is ook het derde seizoen van The Missing, dat zich deels in Amsterdam afspeelt. Nieuw in de lijst deze week zijn Dark, Mr. Iglesias en Zone Blanche.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. When They See Us (+1)
  • De miniserie When They See Us heeft direct na de release heel veel losgemaakt. Het draait om het waargebeurde verhaal van vijf zwarte jongeren die in New York werden beschuldigd van een brute verkrachting. Ze waren echter onschuldig, maar dit bleek pas in een veel later stadium. When They See Us laat zien hoe het zover heeft kunnen komen en hoe de nasleep was.
 2. Black Mirror (+2)
  • Drie nieuwe verhalen laten ons weer zien wat de technologische ontwikkeling kan brengen en dan niet op de goede manier. Behalve in de toekomst kijken worden er ditmaal ook problemen aangestipt die in de huidige tijd al zouden kunnen gebeuren. Opnieuw een ijzersterk seizoen van Black Mirror.
 3. The 100 (+2)
  • De apocolyptische dramaserie The 100 is weer aan een volledig nieuwe dimensie begonnen. Het zesde seizoen brengt de bekende personages naar een nieuwe tijd en daardoor nieuwe uitdagingen. Wekelijks verschijnt er weer een nieuwe aflevering van Clarke, Bellamy en Octavia.
 4. Murder Mystery (-3)
  • Adam Sandler en Jennifer Aniston spelen Amerikaans stel, hij is een half mislukte agent en zij kapster. Een lang beloofde rondreis door Europa lijkt een droom te worden wanneer ze worden uitgenodigd op een schitterend jacht. Wanneer er echter een moord wordt gepleegd wijst iedereen naar de twee gekke Amerikanen. Ze hebben dus geen andere optie dan zelf de waarheid te achterhalen.
 5. Lucifer (-2)
  • #SaveLucifer zorgde voor de redding van Lucifer. Er werden 3.64 miljoen tweets en 5.63 miljoen retweets gestuurd met daarin #SafeLucifer nadat FOX de serie besloot te cancelen. Netflix stapte in en heeft Lucifer Morningstar teruggebracht voor een vierde seizoen. De duivel laat zich weer gelden, treft Eva weer op zijn pas en wil het goedmaken met Chloe. Daar kwam nog eens bij dat er al een vijfde seizoen is aangekondigd.
 6. The Missing (+4)
  • Julien Baptiste heeft het stokje overgenomen in The Missing. De Franse rechercheur is opnieuw verwikkeld in een zaak rondom een verdwenen kind. Ditmaal reist hij af naar Amsterdam. Dit seizoen is eigenlijk de eerste van de spin-off genaamd Baptiste, maar Netflix heeft dit seizoen opgenomen als The Missing seizoen 3.
 7. Designated Survivor (-)
  • Tom Kirkman is toch terug in het Witte Huis. Designated Survivor met Kiefer Sutherland in de hoofdrol werd na twee seizoenen gecanceld, tot Netflix besloot de serie toch op te pakken. Een nieuw seizoen verscheen, waarin Kirkman opnieuw zal moeten vechten voor zijn plekje in het Witte Huis en er opnieuw heel wat spanning is.
 8. El Recluso (-2)
  • De Mexicaanse serie El Recluso draait om Lazaro Mendoza. Hij laat zich vrijwillig opsluiten in een gevangenis op de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten. Mendoza wil namelijk infiltreren in een criminele bende die de dochter van een Amerikaanse rechter heeft ontvoerd. Meer over El Recluso in onze Flixtip.
 9. DARK (nieuw)
  • In 2019 verdwijnen in Winden op onverklaarbare wijze kinderen. Het blijkt echter niet voor het eerst te zijn, want 33 en 66 jaar geleden gebeurde hetzelfde. Vier gezinnen, drie generaties en een gangenstelsel onder de kerncentrale zijn daarbij allemaal met elkaar verweven.
 10. Undercover (-2)
  • De langverwachte Nederlands-Belgische serie Undercover is heel hard binnengekomen op Netflix. Een grote drugsbaron op de grens tussen Nederland en België moet worden ontmanteld en daarvoor worden twee rechercheurs undercover geplaatst. Het levert een hele heftige serie op, die is ideaal is om te bingen.
 11. Jessica Jones (+1)
  • Het slotstuk van de Marvel-reeks The Defenders is er met Jessica Jones 3. De misschien wel meest geliefde Defender wacht opnieuw een zware uitdaging. Ze moet een psychopaat zien uit te schakelen en heeft daarbij de hulp nodig van Trish. De twee beginnen voortvaren, maar al snel zullen ze toch weer botsen.
 12. The Society (-3)
  • Zonder ouders de vrijheid in, er zijn heel wat jongeren die bij die gedachte blij worden. In The Society is dat de eerste dagen ook het geval, wanneer alle volwassenen pardoes zijn verdwenen. Het duurt alleen niet lang voor het hele dorp op zijn kop wordt gezet en de slechte eigenschappen van de jongeren naar boven komen.
 13. Good Girls (-2)
  • Drie huisvrouwen komen financieel wat krap te zitten om hun mooie leventjes voort te zetten. Ze komen dan ook op het lumineuze idee om een supermarkt te overvallen. Het loopt compleet mis, waardoor ze zich opeens in een crimineel circuit bevinden. Het tweede seizoen is op Netflix verschenen en brengt de serie naar nog een hoger plan.
 14. Mr. Iglesias (nieuw)
  • Gabriel Iglesias kruipt in de rol van geschiedenisleraar in deze komedieserie. Mr. Iglesias maakt zich er niet makkelijk vanaf, want hij spant zich in voor de ‘slechtste’ leerlingen. Hij weet ze het vertrouwen te geven dat nodig is om prestaties te leveren en heeft ondertussen een bijzondere band met de andere leraren.
 15. The Rain (-2)
  • De Deense apocalyptische serie heeft een tweede seizoen gekregen, waarin Simone, Rasmus en de andere jongeren hun weg vervolgen. Een regenbui raasde over Scandinavië en bleek de mensheid weg te vagen. De ouders van Simone en Rasmus waren al op te hoogte en slaagden erin om een bunker te bereiken. De twee kinderen bleven alleen achter, groeiden ondergrond op… tot het eten op was. Toen moesten ze toch echt naar buiten.
 16. Dead to Me (-2)
  • Twee vrouwen zijn hun man verloren op jonge leeftijd en komen elkaar wat toevallig tegen op een rouwverwerkingssessie. Er ontstaat een band en ze vinden troost. Maar is het allemaal wel zo gevoelig? En heeft één van de twee dames niet een heel andere agenda? Dead to Me is een zwarte komedie, waarbij je continu voor nieuwe vragen komt te staan. Tot en met de cliffhanger aan het slot, waardoor het goed is dat er een tweede seizoen is aangekondigd.
 17. Zone Blanche (nieuw)
  • Een woud bij een klein Frans dorpje draagt een geheim met zich mee. De moordcijfers liggen zes keer zo hoog als in de rest van het land, waardoor een aanklager zich komt melden in het dorp. Hij moet echter samenwerken met een rechercheur die ook haar eigen verleden heeft in het woud, een bijzondere band heeft met de burgemeester en compleet haar eigen pad zal bewandelen.
 18. Bad Blood (-)
  • De maffia in Montreal werd onder controle gehouden zolang Vito Rizzuto aan de macht was. Hij bracht alle groeperingen bij elkaar, tot Rizzuto in de gevangenis terecht kwam. In het eerste seizoen werd het waargebeurde verhaal grotendeels verteld, in het tweede seizoen zijn de makers op dit verhaal verder gegaan.
 19. Alta Mar (-4)
  • In de jaren’40 reist een groot schip vanuit Spanje naar Brazilië. De meeste reizigers willen in Zuid-Amerika een nieuwe start maken, maar er speelt veel meer. Er worden moorden gepleegd, twee zussen nemen stiekem een jonge vrouw mee aan boord die al snel het loodje legt en iedereen op het schip liegt of heeft grote geheimen.
 20. Jane the Virgin (-3)
  • Het langverwachte vierde seizoen van Jane the Virgin is op Netflix verschenen. Zeventien afleveringen over het leven van Jane staan weer klaar. De maagd raakte door een medische fout zwanger en de vader blijkt ook nog eens geen onbekende te zijn. Het gaat om hoteleigenaar Rafael waar Jane werkt. Het zorgt voor een bijzonder complex leven.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?