Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 27

Escape from Pretoria

The Sinner staat voor de tweede week aan kop in de lijst met meest populaire titels en daar lijkt voorlopig nog geen verandering in te komen. Het nieuwe verhaal rondom Harry Ambrose is namelijk opnieuw een pareltje.

Floor is Lava

De weerwolvenreeks The Order is opgeklommen naar de tweede plaats, waar de film The Meg ongekend populair blijft. De stijger van de week is absoluut Floor is Lava. Deze familieshow is omarmd en al gillend zitten we te kijken naar iedereen die in de lava verdwijnt.

Dark en 24

De hoogste nieuwe binnenkomer is Dark. Het slotstuk van de Duitse serie is de nummer vijf. Daarnaast zijn er twee films de lijst binnengekomen én de hitserie 24.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The Sinner (-)
  • Harry Ambrose wordt opnieuw betrokken bij een onderzoek waar het verleden veel vragen oproept. Ditmaal is Matt Bomer het hoofdpersonage, want hij is op miraculeuze wijze ontkomen aan een auto-ongeluk. Heeft hij gewoon veel geluk gehad of schuilt er veel meer in zijn verleden?
 2. The Order (+3)
  • Als Jack Morton ontdekt dat op zijn nieuwe school een geheime orde is, wil hij bij de groep horen. Wat hij dan nog niet weet, is dat hij terecht komt in een oorlog tussen weerwolven en beoefenaars van duistere magie. Lukt het Jack ondertussen om zijn speciale kracht geheim te houden?
 3. The Meg (+1)
  • Een onderzoeksduikboot wordt aangevallen door een enorm wezen waarvan werd gedacht dat deze was uitgestorven. De duikboot met de bemanning ligt nu op de bodem van de oceaan, met de bemanning gevangen. Onder flinke tijdsdruk wordt de ervaren diepzeereddingsduiker Jonas Taylor ingeschakeld.
 4. Floor is Lava (+11)
  • Wipeout 2.0 is door Netflix geïntroduceerd met Floor is Lava. In grote kamers moeten telkens drie mensen de overkant zien te bereiken. En dat is een flinke klus, want je mag dus niet in de lava verdwijnen. Een heerlijk programma voor het hele gezin.
 5. Dark (nieuw)
  • De trilogie is compleet. Het bovennatuurlijke Duitse verhaal speelt zich in drie jaren af en zo hebben de makers altijd toegewerkt om het verhaal in drie seizoenen te vertellen. Het slot is nu dan ook te zien, waarbij alle antwoorden moeten worden gegeven.
 6. 365 Dni (-4)
  • Massimo Torricelli is een jonge Siciliaanse maffiabaas die aan het hoofd van de familie komt te staan als zijn vader wordt geliquideerd. Laura is een employé van een luxueus hotel in Warschau die op vakantie is in Sicilië. Op het Italiaanse eiland komen ze elkaar tegen. Voor Massimo is Laura de vrouw over wie hij altijd gedroomd heeft. Hij laat haar kidnappen, sluit haar op in een luxueus kasteel en geeft haar 365 dagen de tijd om van hem te gaan houden.
 7. 13 Reasons Why (-4)
  • 13 Reasons Why neemt ons nog één keer mee naar Liberty High. In de afgelopen seizoenen hebben de kinderen heel wat voor hun kiezen gekregen. Ze zijn met grote geheimen achtergebleven. Wie staan stevig genoeg in hun schoenen om een groot geheim te bewaren zonder eraan te bezwijken?
 8. Snowpiercer (-)
  • Door eigen geklungel heeft de mensheid ervoor gezorgd dat de aarde niet meer bewoonbaar is. De rijken hebben zich weten verzamelen op een rondrazende trein, waar een paar verstekelingen ook aan boord zijn gekropen. Ze zitten in de staart en worden langzaam verdreven. Tot één van hen hard nodig is. Er wordt een mysterieuze moord gepleegd en een voormalig rechercheur wordt ingeschakeld om de zaak te onderzoeken.
 9. Eurovision: The Story of Fire Saga (nieuw)
  • Vanuit een klein dorpje op IJsland is een grote droom: deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Door een bizarre samenloop van omstandigheden belanden Lars en Sigrit in Edinburgh om IJsland te vertegenwoordigen op het zangtoneel. Het wordt een bizar avontuur, vol muziek en hilariteit.
 10. Marcella (-)
  • Anna Friel zet met Marcella Backland een prachtig personage neer. Na de pijnlijke breuk met haar man besluit Marcella terug te keren bij de recherche, alleen zwarte gaten in haar geheugen zorgen voor grote problemen. Inmiddels is het derde seizoen verschenen, waarin ze undercover gaat.
 11. 24 (nieuw)
  • Jack Bauer is niet weg te denken uit de geschiedenis van series en nu staan alle seizoenen op Netflix. De serie met Kiefer Sutherland is bijzonder door de opzet. Ieder seizoen beslaat exact 24 uur, één uur per aflevering. Daarin moet Bauer een zaak zien op te lossen en de spanningsboog is hoog. Al is het maar doordat de klok continu meetikt.
 12. The 100 (-6)
  • De laatste reis van de groep is begonnen. Seizoen 7 van The 100 brengt ons richting de honderdste aflevering, waarin de reis van Clarke, Bellamy en Octavia tot een eind zal komen. Als tieners werden ze naar de aarde teruggestuurd en nu zijn ze de laatste van het menselijke ras. Hun pad heeft bol gestaan van de fouten en avonturen, de vraag is hoe het nu tot een einde komt.
 13. Dynasty (-6)
  • De gewijzigde deal tussen The CW en Netflix moesten we langer op Dynasty wachten dan we bij de eerste twee seizoenen gewend waren. Enige voordeel is wel dat alle afleveringen nu in één keer zijn verschenen. Fallon krijgt ditmaal te maken met een heleboel aartsvijanden die het op haar gemunt hebben, waaronder haar eigen broer.
 14. The Woods (-2)
  • Het boek van Harlan Coben is ditmaal tot een Poolse productie verheven, waarin het mysterie rondom een mysterieuze verdwijning van 25 jaar geleden nog altijd de kern is. Door de Poolse setting is het echter een veel breder verhaal geworden dat de tijdsgeest in dit land laat zien.
 15. Modern Family (+1)
  • Amper uit de lijst verdwenen is Modern Family alweer terug. Na acht seizoenen aan het begin van mei, zijn nu seizoen 9 en 10 aan het aanbod van Netflix toegevoegd. De familie Pritchett is nog altijd druk met elkaar en breidt nog voorzichtig uit. De kinderen groeien in rap tempo op en denken al voorzichtig aan eigen kroost.
 16. Vikings (-7)
  • Het slotseizoen van Vikings is begonnen. De laatste veldslagen staan voor de deur en de koning van Kattegat moet zijn grote woorden zien waar te maken. Een bijna onmogelijke opgave. Het slotseizoen is in twee delen geknipt door History Channel, waardoor de eerste helft nu alvast op Netflix te zien is.
 17. Escape from Pretoria (nieuw)
  • Daniel Radcliffe heeft sinds Harry Potter geen rol meer gespeeld met een bril.. voor Escape from Pretoria maakte hij een uitzondering om de geschiedenis zo geloofwaardig mogelijk neer te zetten. Tim Jenkin en Stephen Lee zijn blanke Zuid-Afrikanen en activisten die tegen de apartheid strijden. Ze worden gevangengenomen omdat ze namens het Afrikaans Nationaal Congres werken en naar de beruchte en zwaarbeveiligde gevangenis van Pretoria gebracht. Daar komen ze in contact met de activist Denis Goldberg en plannen ze een ontsnapping.
 18. Brooklyn Nine-Nine (-8)
  • Brooklyn Nine-Nine volgt een verzameling excentrieke politieagenten die allen op hun eigen manier hilarisch zijn. Hoofdrolspelers zijn de onvolwassen Jake Peralta en zijn knappe collega Amy Santiago, geschaduwd door onder meer Terry, Rosa, Charles, Scully en Hitchcock. Samen proberen ze de stad veilig te houden, maar dat gaat nooit zonder de nodige problemen.
 19. White Lines (-8)
  • De maker van La Casa de Papel is nu met de producers van The Crown tot een nieuwe serie gekomen: White Lines. Een Brits meisje gaat decennia na de verdwijning van haar broertje achter hem aan. Er is namelijk een lichaam gevonden op Ibiza en ze wil nu de waarheid boven tafel zien te krijgen. Een klus die misschien wel wat zwaarder is dan ze denkt.
 20. Sweet Magnolias (-2)
  • Goede vriendinnen Maddie, Helen en Dana Sue kennen elkaar al sinds hun schooltijd. Ze trekken samen op, zetten een onderneming op en alles loopt op rolletjes… tot het leven van Maddie instort. Haar huwelijk is kapot en daardoor moet ze helemaal opnieuw zien te beginnen.