Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 28

The Big Bang Theory heeft na een week de eerste plaats alweer moeten afstaan. Het zal voor niemand een verrassing zijn dat Stranger Things de populaire lijst heeft bestormd en daarbij gelijk de eerste plek in handen heeft. En zoals het er nu uit ziet ook heel stevig.

Bizarre cijfers

De cijfers zijn namelijk astronomisch als je bedenkt dat binnen een paar dagen achttien miljoen accounts het gehele seizoen er al doorheen hadden gewerkt. Zodoende staan de kinderen uit Hawkins eerste en is het wachten op het vierde seizoen nu eigenlijk al begonnen. The Big Bang Theory staat tweede, voor Glee.

Will Smith met The Fresh Prince of Bel-Air is doorgeklommen naar de vierde plaats, terwijl The Last Czars net zoals Stranger Things nieuw is in de lijst. De grootste daler in de lijst is When They See Us. De aankondiging van een tweede seizoen voor The Society deed deze dramaserie ook weer stijgen in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Stranger Things (nieuw)
  • Het langverwachte derde seizoen van Stranger Things kwam keihard binnen. De eerste dagen werd de serie al bekeken door ruim 40 miljoen accounts en keken 18 miljoen accounts alle episodes. Opnieuw gaat het mis in Hawkins, want vanaf ontploffende ratten wordt het al snel erger. En vooral ook een stuk enger. De opgroeiende kinderen denken eerst nog druk te zijn met hun liefdes en puberproblemen. Al snel staan ze alweer oog in oog met monsters en The Upside Down.
 2. The Big Bang Theory (-1)
  • De sitcom rondom de vrienden Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz, Rajesh Koothrappali en nieuwe buurvrouw Penny is de populairste titel van de laatste jaren. Na twaalf jaar is de serie gestopt en Netflix voegde in één keer elf seizoenen toe. Ga er dan ook maar goed voor zitten.
 3. Glee (-1)
  • Glee vertelt aan de hand van veel liedjes het verhaal van een groep jongeren, die onder leiding van hun leraar een koor beginnen op school: de McKinley High’s Glee Club. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Ze worden namelijk gezien als de losers van de school. Alle zes seizoenen van de hitserie zijn in één keer op Netflix verschenen.
 4. The Fresh Prince of Bel-Air (+2)
  • Will Smith maakt de ene na de andere succesvolle film, toch begon het voor hem allemaal met een serie. Begin jaren’90 was The Fresh Prince of Bel-Air ontzettend populair. Smith wordt door zijn moeder naar zijn oom gestuurd in Beverly Hills. Bij de familie Banks is Will een buitenbeentje, zet de boel al snel op stelten om uiteindelijk steeds meer onderdeel van het gezin uit te maken. Met een hilarisch goede rol voor Carlton Banks (Alfonso Ribeiro).
 5. The Missing (-1)
  • Julien Baptiste heeft het stokje overgenomen in The Missing. De Franse rechercheur is opnieuw verwikkeld in een zaak rondom een verdwenen kind. Ditmaal reist hij af naar Amsterdam. Dit seizoen is eigenlijk de eerste van de spin-off genaamd Baptiste, maar Netflix heeft dit seizoen opgenomen als The Missing seizoen 3.
 6. DARK (-1)
  • In 2019 verdwijnen in Winden op onverklaarbare wijze kinderen. Het blijkt echter niet voor het eerst te zijn, want 33 en 66 jaar geleden gebeurde hetzelfde. Vier gezinnen, drie generaties en een gangenstelsel onder de kerncentrale zijn daarbij allemaal met elkaar verweven.
 7. The 100 (-)
  • De apocolyptische dramaserie The 100 is weer aan een volledig nieuwe dimensie begonnen. Het zesde seizoen brengt de bekende personages naar een nieuwe tijd en daardoor nieuwe uitdagingen. Wekelijks verschijnt er weer een nieuwe aflevering van Clarke, Bellamy en Octavia.
 8. Lucifer (+1)
  • #SaveLucifer zorgde voor de redding van Lucifer. Er werden 3.64 miljoen tweets en 5.63 miljoen retweets gestuurd met daarin #SafeLucifer nadat FOX de serie besloot te cancelen. Netflix stapte in en heeft Lucifer Morningstar teruggebracht voor een vierde seizoen. De duivel laat zich weer gelden, treft Eva weer op zijn pas en wil het goedmaken met Chloe. Daar kwam nog eens bij dat er al een vijfde seizoen is aangekondigd.
 9. Jessica Jones (+1)
  • Het slotstuk van de Marvel-reeks The Defenders is er met Jessica Jones 3. De misschien wel meest geliefde Defender wacht opnieuw een zware uitdaging. Ze moet een psychopaat zien uit te schakelen en heeft daarbij de hulp nodig van Trish. De twee beginnen voortvaren, maar al snel zullen ze toch weer botsen.
 10. When They See Us (-7)
  • De miniserie When They See Us heeft direct na de release heel veel losgemaakt. Het draait om het waargebeurde verhaal van vijf zwarte jongeren die in New York werden beschuldigd van een brute verkrachting. Ze waren echter onschuldig, maar dit bleek pas in een veel later stadium. When They See Us laat zien hoe het zover heeft kunnen komen en hoe de nasleep was.
 11. Black Mirror (-3)
  • Drie nieuwe verhalen laten ons weer zien wat de technologische ontwikkeling kan brengen en dan niet op de goede manier. Behalve in de toekomst kijken worden er ditmaal ook problemen aangestipt die in de huidige tijd al zouden kunnen gebeuren. Opnieuw een ijzersterk seizoen van Black Mirror.
 12. Designated Survivor (-1)
  • Tom Kirkman is toch terug in het Witte Huis. Designated Survivor met Kiefer Sutherland in de hoofdrol werd na twee seizoenen gecanceld, tot Netflix besloot de serie toch op te pakken. Een nieuw seizoen verscheen, waarin Kirkman opnieuw zal moeten vechten voor zijn plekje in het Witte Huis en er opnieuw heel wat spanning is.
 13. The Accountant of Auschwitz (-1)
  •  Tientallen jaren na de Tweede Wereldoorlog staat voormalig SS-officier Oskar Gröning terecht in zijn thuisland Duitsland voor medeplichtigheid aan de moord op Joden in Auschwitz. Gröning zegt zelf wel getuige te zijn geweest van de oorlogsmisdaden, maar beweert daar niet schuldig aan te zijn. Wie was deze boekhouder van Auschwitz?
 14. The Society (+3)
  • Zonder ouders de vrijheid in, er zijn heel wat jongeren die bij die gedachte blij worden. In The Society is dat de eerste dagen ook het geval, wanneer alle volwassenen pardoes zijn verdwenen. Het duurt alleen niet lang voor het hele dorp op zijn kop wordt gezet en de slechte eigenschappen van de jongeren naar boven komen.
 15. Undercover (+1)
  • De langverwachte Nederlands-Belgische serie Undercover is heel hard binnengekomen op Netflix. Een grote drugsbaron op de grens tussen Nederland en België moet worden ontmanteld en daarvoor worden twee rechercheurs undercover geplaatst. Het levert een hele heftige serie op, die is ideaal is om te bingen.
 16. El Recluso (-2)
  • De Mexicaanse serie El Recluso draait om Lazaro Mendoza. Hij laat zich vrijwillig opsluiten in een gevangenis op de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten. Mendoza wil namelijk infiltreren in een criminele bende die de dochter van een Amerikaanse rechter heeft ontvoerd. Meer over El Recluso in onze Flixtip.
 17. The Last Czars (nieuw)
  • Het huidige Rusland werd lang geregeerd door een tsarenfamilie. De Romanovs kwamen honderd jaar geleden letterlijk aan hun einde en over die laatste periode is de serie The Last Czars gemaakt. De minireeks is een afwisseling tussen documentaire en drama, waarbij we eens een andere historische kant te zien krijgen.
 18. Mr. Iglesias (+1)
  • Gabriel Iglesias kruipt in de rol van geschiedenisleraar in deze komedieserie. Mr. Iglesias maakt zich er niet makkelijk vanaf, want hij spant zich in voor de ‘slechtste’ leerlingen. Hij weet ze het vertrouwen te geven dat nodig is om prestaties te leveren en heeft ondertussen een bijzondere band met de andere leraren.
 19. Good Girls (-1)
  • Drie huisvrouwen komen financieel wat krap te zitten om hun mooie leventjes voort te zetten. Ze komen dan ook op het lumineuze idee om een supermarkt te overvallen. Het loopt compleet mis, waardoor ze zich opeens in een crimineel circuit bevinden. Het tweede seizoen is op Netflix verschenen en brengt de serie naar nog een hoger plan.
 20. The Rain (-)
  • De Deense apocalyptische serie heeft een tweede seizoen gekregen, waarin Simone, Rasmus en de andere jongeren hun weg vervolgen. Een regenbui raasde over Scandinavië en bleek de mensheid weg te vagen. De ouders van Simone en Rasmus waren al op te hoogte en slaagden erin om een bunker te bereiken. De twee kinderen bleven alleen achter, groeiden ondergrond op… tot het eten op was. Toen moesten ze toch echt naar buiten.