Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 28

De nieuwe maand heeft de lijst van de meeste populaire titels volledig op zijn kop gegooid. En misschien wel het meest verrassend is de nieuwe nummer één. Kwamen topseries met nieuwe seizoenen, ze moesten het afleggen tegen Warrior Nun.

The Sinner is gezakt

Deze nieuwe serie wist de eerste plaats in de daglijsten direct te pakken en gaf deze voorlopig niet meer af. Zo is The Sinner gezakt naar de tweede plaats en komt Queen of the South ‘slechts’ binnen op de derde stek.

Unsolved Mysteries

De documentairereeks Unsolved Mysteries is de derde hoge nieuwe binnenkomer, met nog eens twee films die nieuw zijn in de lijst. Grote daler deze week is The Order met liefst tien plaatsen.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Warrior Nun (nieuw)
  • Met Thekla Reuten in een bijrol is Warrior Nun een instant hit op Netflix. Wanneer Ava ontwaakt in een lijkenhuis wordt al snel duidelijk dat ze over superkrachten beschikt. Ze blijkt dan ook de uitverkoren aureool-drager te zijn van een geheime sekte die als belangrijkste taak heeft om op demonen te jagen.
 2. The Sinner (-1)
  • Harry Ambrose wordt opnieuw betrokken bij een onderzoek waar het verleden veel vragen oproept. Ditmaal is Matt Bomer het hoofdpersonage, want hij is op miraculeuze wijze ontkomen aan een auto-ongeluk. Heeft hij gewoon veel geluk gehad of schuilt er veel meer in zijn verleden?
 3. Queen of the South (nieuw)
  • Niet één maar gelijk twee seizoenen van Queen of the South zijn toegevoegd. Het derde en vierde seizoen brengt de opmars van Teresa Mendoza verder in beeld. Langzaam maar zeker neemt ze de teugels in handen van de georganiseerde misdaad, en staat ze boven de troepen.
 4. Unsolved Mysteries (nieuw)
  • Zes zaken die tot – vaak soms beangstigende – verbeelding spreken. Hoe kan iemand vanuit het niets verdwijnen, hoe kan iemand een sprong hebben gemaakt van zes meter om door een gat te verdwijnen. Hoe heeft iemand zijn hele gezin weten uit te moorden om vervolgens de politie compleet om de tuin te leiden en hoe heeft een ufo een gebied volledig op zijn kop gezet. Zes zaken in zes afleveringen.
 5. Floor is Lava (-1)
  • Wipeout 2.0 is door Netflix geïntroduceerd met Floor is Lava. In grote kamers moeten telkens drie mensen de overkant zien te bereiken. En dat is een flinke klus, want je mag dus niet in de lava verdwijnen. Een heerlijk programma voor het hele gezin.
 6. Dark (-1)
  • De trilogie is compleet. Het bovennatuurlijke Duitse verhaal speelt zich in drie jaren af en zo hebben de makers altijd toegewerkt om het verhaal in drie seizoenen te vertellen. Het slot is nu dan ook te zien, waarbij alle antwoorden moeten worden gegeven.
 7. Charlie and the Chocolate Factory (nieuw)
  • Met het slechte weer was Charlie and the Chocolate Factory de ideale familiefilm om weer eens op te zetten nu deze is toegevoegd aan Netflix. Met Johnny Depp als Willy Wonka mogen vijf kinderen – en noodzakelijkerwijs hun ouders – de fabriek in. Want meneer Wonka zoekt een opvolger. Alleen dat is allemaal wat lastiger dan hij vooraf dacht.
 8. Snowpiercer (-)
  • Door eigen geklungel heeft de mensheid ervoor gezorgd dat de aarde niet meer bewoonbaar is. De rijken hebben zich weten verzamelen op een rondrazende trein, waar een paar verstekelingen ook aan boord zijn gekropen. Ze zitten in de staart en worden langzaam verdreven. Tot één van hen hard nodig is. Er wordt een mysterieuze moord gepleegd en een voormalig rechercheur wordt ingeschakeld om de zaak te onderzoeken.
 9. 365 Dni (-3)
  • Massimo Torricelli is een jonge Siciliaanse maffiabaas die aan het hoofd van de familie komt te staan als zijn vader wordt geliquideerd. Laura is een employé van een luxueus hotel in Warschau die op vakantie is in Sicilië. Op het Italiaanse eiland komen ze elkaar tegen. Voor Massimo is Laura de vrouw over wie hij altijd gedroomd heeft. Hij laat haar kidnappen, sluit haar op in een luxueus kasteel en geeft haar 365 dagen de tijd om van hem te gaan houden.
 10. Desperados (nieuw)
  • In een dronken bij een mail sturen waar jij en je vriendinnen op dat moment keihard om moeten lachen, kan er de volgende ochtend wel eens heel anders uit zien. Want eigenlijk wil jij je huidige vriend helemaal niet kwijt. Hoe kun je de schade beperken? Door zo snel mogelijk alle digitale sporen te wissen. Het levert een leuke romantische komedie op.
 11. The 100 (+1)
  • De laatste reis van de groep is begonnen. Seizoen 7 van The 100 brengt ons richting de honderdste aflevering, waarin de reis van Clarke, Bellamy en Octavia tot een eind zal komen. Als tieners werden ze naar de aarde teruggestuurd en nu zijn ze de laatste van het menselijke ras. Hun pad heeft bol gestaan van de fouten en avonturen, de vraag is hoe het nu tot een einde komt.
 12. The Order (-10)
  • Als Jack Morton ontdekt dat op zijn nieuwe school een geheime orde is, wil hij bij de groep horen. Wat hij dan nog niet weet, is dat hij terecht komt in een oorlog tussen weerwolven en beoefenaars van duistere magie. Lukt het Jack ondertussen om zijn speciale kracht geheim te houden?
 13. 24 (-2)
  • Jack Bauer is niet weg te denken uit de geschiedenis van series en nu staan alle seizoenen op Netflix. De serie met Kiefer Sutherland is bijzonder door de opzet. Ieder seizoen beslaat exact 24 uur, één uur per aflevering. Daarin moet Bauer een zaak zien op te lossen en de spanningsboog is hoog. Al is het maar doordat de klok continu meetikt.
 14. 13 Reasons Why (-7)
  • 13 Reasons Why neemt ons nog één keer mee naar Liberty High. In de afgelopen seizoenen hebben de kinderen heel wat voor hun kiezen gekregen. Ze zijn met grote geheimen achtergebleven. Wie staan stevig genoeg in hun schoenen om een groot geheim te bewaren zonder eraan te bezwijken?
 15. Marcella (-5)
  • Anna Friel zet met Marcella Backland een prachtig personage neer. Na de pijnlijke breuk met haar man besluit Marcella terug te keren bij de recherche, alleen zwarte gaten in haar geheugen zorgen voor grote problemen. Inmiddels is het derde seizoen verschenen, waarin ze undercover gaat.
 16. Modern Family (-1)
  • Amper uit de lijst verdwenen is Modern Family alweer terug. Na acht seizoenen aan het begin van mei, zijn nu seizoen 9 en 10 aan het aanbod van Netflix toegevoegd. De familie Pritchett is nog altijd druk met elkaar en breidt nog voorzichtig uit. De kinderen groeien in rap tempo op en denken al voorzichtig aan eigen kroost.
 17. Dynasty (-4)
  • De gewijzigde deal tussen The CW en Netflix moesten we langer op Dynasty wachten dan we bij de eerste twee seizoenen gewend waren. Enige voordeel is wel dat alle afleveringen nu in één keer zijn verschenen. Fallon krijgt ditmaal te maken met een heleboel aartsvijanden die het op haar gemunt hebben, waaronder haar eigen broer.
 18. Brooklyn Nine-Nine (-)
  • Brooklyn Nine-Nine volgt een verzameling excentrieke politieagenten die allen op hun eigen manier hilarisch zijn. Hoofdrolspelers zijn de onvolwassen Jake Peralta en zijn knappe collega Amy Santiago, geschaduwd door onder meer Terry, Rosa, Charles, Scully en Hitchcock. Samen proberen ze de stad veilig te houden, maar dat gaat nooit zonder de nodige problemen.
 19. Eurovision: The Story of Fire Saga (-10)
  • Vanuit een klein dorpje op IJsland is een grote droom: deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Door een bizarre samenloop van omstandigheden belanden Lars en Sigrit in Edinburgh om IJsland te vertegenwoordigen op het zangtoneel. Het wordt een bizar avontuur, vol muziek en hilariteit.
 20. The Woods (-2)
  • Het boek van Harlan Coben is ditmaal tot een Poolse productie verheven, waarin het mysterie rondom een mysterieuze verdwijning van 25 jaar geleden nog altijd de kern is. Door de Poolse setting is het echter een veel breder verhaal geworden dat de tijdsgeest in dit land laat zien.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?