Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Stortvloed van nieuwkomers slaan zich stuk

Het is een flinke rij van nieuwe films en series niet gelukt om Stranger Things al van de troon te stoten. Het slotstuk tussen Eleven en Vecna staat voor de tweede week op rij op de eerste plaats in De 20 populaire op Netflix.

Tussen de grote drie genesteld

De familiefilm Het Zeebeest kwam nog het meest in de buurt, want deze zorgde ervoor dat het podium na weken veranderde. The Umbrella Academy is nu derde, waar Peaky Blinders zelfs gezakt is naar de vijfde stek. Ook de truecrime docu Girl in the Picture heeft zich namelijk tussen de grote drie genesteld.

Slotakkoord begonnen

La Noche mas Larga doet een goede eerste poging om een nieuwe Spaanse hit te worden, net zoals Boo Bitch en het tweede seizoen van de Luxemburgse crimeserie Capitani kwam de reeks hoog binnen. Teruggekeerd van kort weggeweest is Better Call Saul, de serie is namelijk aan het slotakkoord begonnen.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Stranger Things (-)
  • Hawkins en Lenora Hills splijten de groep in twee, maar dan gaat het weer gruwelijk mis in Hawkins. Het is Vecna die de tieners vermoord, de groep bij elkaar brengt en The Upside Down blijkt nog even levendig als altijd. Maar zonder superkrachten moet Eleven haar jeugd herbeleven om haar vrienden te kunnen redden.
 2. Het Zeebeest (nieuw)
  • Als een jong meisje zich verstopt op het schip van een legendarische zeemonsterjager, gaan ze op een epische reis door onbekende wateren – zen schrijven ze geschiedenis.
 3. The Umbrella Academy (-1)
  • Zes broers en zussen met bijzondere krachten worden herenigd door hun vaders dood. Ze onthullen schokkende familiegeheimen en een dreigend gevaar voor de mensheid.
 4. Girl in the Picture (nieuw)
  • In deze documentaire verandert een mysterie in een nachtmerrie wanneer een vrouw stervend langs de weg wordt gevonden en een zoon achterlaat die beweert haar man te zijn.
 5. Peaky Blinders (-2)
  • De Peaky Blinders is een angstaanjagende bende van de stad Birmingham, kort nadat de Eerste Wereldoorlog ten einde is gekomen. Thomas Selby heeft de leiding over de Peaky Blinders.
 6. La Noche mas Larga (nieuw)
  • Een gewapende bende omsingelt een tbs-kliniek met het doel een seriemoordenaar te ontvoeren. Ze stuiten echter op onvoorziene tegenstand.
 7. Boo, Bitch (nieuw)
  • Twee oudere hartsvriendinnen doen een laatste poging om gezien te worden. Maar als een van hen een geest wordt, moet ze haar best mogelijke leven leiden – nu ze nog kan.
 8. Capitani (nieuw)
  • In een Luxemburgs dorpje waar iedereen geheimen heeft voor elkaar, onderzoekt de norse politie-inspecteur Luc Capitani de verdachte dood van een vijftienjarig meisje.
 9. You Don’t Know Me (-3)
  • Als uit het bewijsmateriaal zijn schuld blijkt, vertelt een man die terechtstaat voor moord, in zijn slotpleidooi over zijn liefdesaffaire met een mysterieuze vrouw.
 10. Pirate Gold of Adak Island (-3)
  • Zal dit deskundige team legendarische piratenschatten opgraven? In deze documentaireserie volg je de jacht op begraven goud in de barre wildernis van Alaska.
 11. Love & Gelato (-6)
  • Lina wil de laatste wens van haar moeder in vervulling laten gaan en brengt de zomer door in Rome, waar ze romantiek, avontuur en een passie voor gelato ontdekt.
 12. Les Liasions Dangereuses (nieuw)
  • De belezen Célène valt voor ‘bad boy’ Tristan op haar nieuwe school in Biarritz, maar weet niet dat hij een weddenschap heeft gesloten met socialmediakoningin Vanessa.
 13. The Man From Toronto (-9)
  • Een identiteitswissel dwingt een stuntelige ondernemer om samen te werken met een beruchte huurmoordenaar, ‘De Man uit Toronto’, in de hoop in leven te blijven.
 14. Conor McGregor Notorious (-6)
  • Van de eindjes aan elkaar knopen tot luxe wagens en bontjassen: de Ierse MMA-kampioen biedt een openhartige blik in de hoogte- en dieptepunten van zijn succesverhaal.
 15. Better Call Saul (nieuw)
  • Deze voor een Emmy genomineerde Breaking Bad-prequel volgt de transformatie van de onbeduidende raadsman Jimmy McGill tot de omstreden advocaat Saul Goodman.
 16. Twee Zomers (-7)
  • Een groep hechte vrienden komt weer bijeen voor een luxe vakantie, tientallen jaren nadat een van hen seksueel werd aangerand door anderen in de groep.
 17. Man vs Bee (-7)
  • In deze comedyserie probeert stuntelende vader Trevor het te winnen van een sluwe bij terwijl hij op een chic landhuis past – maar dat leidt alleen maar tot meer chaos.
 18. Keep Sweet: Pray and Obey (-6)
  • Deze docuserie onderzoekt de opkomst van Warren Jeffs in de Fundamentalistische Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen en zijn schokkende strafzaak.
 19. First Kill (-6)
  • Verliefd worden is lastig voor de tieners Juliette en Calliope: de een is een vampier, de ander vampierjager – en beiden zijn klaar om hun eerste slachtoffer te maken.
 20. La Casa de Papel: Korea (-4)
  • Dieven overvallen de munt van een verenigd Korea. Nu ze gijzelaars vasthouden, moet de politie hen, maar ook het schimmige meesterbrein achter dit alles tegenhouden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?