Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 29

Suits Netflix Megan Markle

Stranger Things heeft de advocaten van Suits nog achter zich weten te houden. De strijd aan kop is met alle topseries die deze weken verschijnen hevig, de krachten van Eleven zullen ongetwijfeld geholpen hebben om de eerste stek te behouden.

Twee keer Designated Survivor

Het nieuwe seizoen van Suits is binnengekomen op de tweede plaats in de lijst, terwijl Vis a Vis terug is. De Spaanse serie ontving snel een tweede seizoen op Netflix, terwijl er ook al een derde seizoen is gemaakt.

Opvallend is de aanwezigheid van Designated Survivor. De serie staat namelijk niet één maar zelfs twee keer in de lijst. Afgelopen week verscheen namelijk de Zuid-Koreaanse remake van de serie en ook deze is gelijk gretig bekeken.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Stranger Things (-)
  • Het langverwachte derde seizoen van Stranger Things kwam keihard binnen. De eerste dagen werd de serie al bekeken door ruim 40 miljoen accounts en keken 18 miljoen accounts alle episodes. Opnieuw gaat het mis in Hawkins, want vanaf ontploffende ratten wordt het al snel erger. En vooral ook een stuk enger. De opgroeiende kinderen denken eerst nog druk te zijn met hun liefdes en puberproblemen. Al snel staan ze alweer oog in oog met The Mind Flayer en The Upside Down.
 2. Suits (nieuw)
  • Suits is op Netflix alweer toe aan het zevende seizoen en opnieuw komt de serie keihard binnen in de lijst. Het zevende seizoen is tevens het laatste waarin Meghan Mardle te zien is als Rachel Zane. Het leek het slot voor Mike, maar inmiddels is duidelijk dat hij in het slotseizoen terug zal keren. De eerste helft van het seizoen staat erop, de rest wordt later dit jaar verwacht.
 3. The Big Bang Theory (-1)
  • De sitcom rondom de vrienden Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz, Rajesh Koothrappali en nieuwe buurvrouw Penny is de populairste titel van de laatste jaren. Na twaalf jaar is de serie gestopt en Netflix voegde in één keer elf seizoenen toe. Ga er dan ook maar goed voor zitten.
 4. Glee (-1)
  • Glee vertelt aan de hand van veel liedjes het verhaal van een groep jongeren, die onder leiding van hun leraar een koor beginnen op school: de McKinley High’s Glee Club. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Ze worden namelijk gezien als de losers van de school. Alle zes seizoenen van de hitserie zijn in één keer op Netflix verschenen.
 5. The Fresh Prince of Bel-Air (-1)
  • Will Smith maakt de ene na de andere succesvolle film, toch begon het voor hem allemaal met een serie. Begin jaren’90 was The Fresh Prince of Bel-Air ontzettend populair. Smith wordt door zijn moeder naar zijn oom gestuurd in Beverly Hills. Bij de familie Banks is Will een buitenbeentje, zet de boel al snel op stelten om uiteindelijk steeds meer onderdeel van het gezin uit te maken. Met een hilarisch goede rol voor Carlton Banks (Alfonso Ribeiro).
 6. The Missing (-1)
  • Julien Baptiste heeft het stokje overgenomen in The Missing. De Franse rechercheur is opnieuw verwikkeld in een zaak rondom een verdwenen kind. Ditmaal reist hij af naar Amsterdam. Dit seizoen is eigenlijk de eerste van de spin-off genaamd Baptiste, maar Netflix heeft dit seizoen opgenomen als The Missing seizoen 3.
 7. The 100 (-)
  • De apocolyptische dramaserie The 100 is weer aan een volledig nieuwe dimensie begonnen. Het zesde seizoen brengt de bekende personages naar een nieuwe tijd en daardoor nieuwe uitdagingen. Wekelijks verschijnt er weer een nieuwe aflevering van Clarke, Bellamy en Octavia.
 8. DARK (-2)
  • In 2019 verdwijnen in Winden op onverklaarbare wijze kinderen. Het blijkt echter niet voor het eerst te zijn, want 33 en 66 jaar geleden gebeurde hetzelfde. Vier gezinnen, drie generaties en een gangenstelsel onder de kerncentrale zijn daarbij allemaal met elkaar verweven.
 9. Lucifer (-1)
  • #SaveLucifer zorgde voor de redding van Lucifer. Er werden 3.64 miljoen tweets en 5.63 miljoen retweets gestuurd met daarin #SafeLucifer nadat FOX de serie besloot te cancelen. Netflix stapte in en heeft Lucifer Morningstar teruggebracht voor een vierde seizoen. De duivel laat zich weer gelden, treft Eva weer op zijn pas en wil het goedmaken met Chloe. Daar kwam nog eens bij dat er al een vijfde seizoen is aangekondigd.
 10. The Last Czars (+7)
  • Het huidige Rusland werd lang geregeerd door een tsarenfamilie. De Romanovs kwamen honderd jaar geleden letterlijk aan hun einde en over die laatste periode is de serie The Last Czars gemaakt. De minireeks is een afwisseling tussen documentaire en drama, waarbij we eens een andere historische kant te zien krijgen.
 11. Vis a Vis (nieuw)
  • De Spaanse hitserie Vis a Vis maakte misschien een voorzichtige start op Netflix, na het verschijnen van het tweede seizoen is de reeks compleet omarmd.
   Als Macarena Ferreiro in haar ogen onterecht in een vrouwengevangenis terecht komt, heeft ze nog geen idee in wat voor wereld terecht komt. Op een plek waar constant spanning op de loer ligt moet Macarena alles op alles zetten om te overleven.
 12. When They See Us (-2)
  • De miniserie When They See Us heeft direct na de release heel veel losgemaakt. Het draait om het waargebeurde verhaal van vijf zwarte jongeren die in New York werden beschuldigd van een brute verkrachting. Ze waren echter onschuldig, maar dit bleek pas in een veel later stadium. When They See Us laat zien hoe het zover heeft kunnen komen en hoe de nasleep was.
 13. Jessica Jones (-4)
  • Het slotstuk van de Marvel-reeks The Defenders is er met Jessica Jones 3. De misschien wel meest geliefde Defender wacht opnieuw een zware uitdaging. Ze moet een psychopaat zien uit te schakelen en heeft daarbij de hulp nodig van Trish. De twee beginnen voortvaren, maar al snel zullen ze toch weer botsen.
 14. You Me Her (nieuw)
  • Het veride seizoen van You Me Her is te zien op Netflix, terwijl het vijfde en tevens laatste seizoen al is aangekondigd. Als het seksleven van Jack en Emma saai is geworden, besluiten ze een callgirl in te huren om hun seksleven nieuw leven in te blazen. Wat ze dan niet voor mogelijk kunnen houden, is dat er liefde ontstaat en dat ze in een liefdesdriehoek terecht komen.
 15. Designated Survivor (-3)
  • Tom Kirkman is toch terug in het Witte Huis. Designated Survivor met Kiefer Sutherland in de hoofdrol werd na twee seizoenen gecanceld, tot Netflix besloot de serie toch op te pakken. Een nieuw seizoen verscheen, waarin Kirkman opnieuw zal moeten vechten voor zijn plekje in het Witte Huis en er opnieuw heel wat spanning is.
 16. Designated Survivor: 60 Days (nieuw)
  • Dezelfde serie twee keer in de lijst? Het is bijna het geval. Het succes van Designated Survivor zorgde voor een remake, maar dan in Zuid-Korea. Park Mu-jin is hoorleraar die net een dag minister is van milieu. Hij merkt al snel dat politieke spelletjes niets voor hem is, maar dan slaat het noodlot toe. Terwijl hij met zijn vrouw naar huis rijdt, zorgt een brand ervoor dat president Yang jin-man en alle ministers komen te overlijden. Zo is Park opeens waarnemend president en heeft hij zestig dagen tot de volgende verkiezing.
 17. Undercover (-2)
  • De langverwachte Nederlands-Belgische serie Undercover is heel hard binnengekomen op Netflix. Een grote drugsbaron op de grens tussen Nederland en België moet worden ontmanteld en daarvoor worden twee rechercheurs undercover geplaatst. Het levert een hele heftige serie op, die is ideaal is om te bingen.
 18. El Recluso (-2)
  • De Mexicaanse serie El Recluso draait om Lazaro Mendoza. Hij laat zich vrijwillig opsluiten in een gevangenis op de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten. Mendoza wil namelijk infiltreren in een criminele bende die de dochter van een Amerikaanse rechter heeft ontvoerd. Meer over El Recluso in onze Flixtip.
 19. The Society (-5)
  • Zonder ouders de vrijheid in, er zijn heel wat jongeren die bij die gedachte blij worden. In The Society is dat de eerste dagen ook het geval, wanneer alle volwassenen pardoes zijn verdwenen. Het duurt alleen niet lang voor het hele dorp op zijn kop wordt gezet en de slechte eigenschappen van de jongeren naar boven komen.
 20. Mr. Iglesias (-2)
  • Gabriel Iglesias kruipt in de rol van geschiedenisleraar in deze komedieserie. Mr. Iglesias maakt zich er niet makkelijk vanaf, want hij spant zich in voor de ‘slechtste’ leerlingen. Hij weet ze het vertrouwen te geven dat nodig is om prestaties te leveren en heeft ondertussen een bijzondere band met de andere leraren.