Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 29

Voor de tweede week op rij staat Warrior Nun op de eerste plaats in de lijst met de meest populaire titels op Netflix. De concurrentie blijft echter heftig, met The Old Guard als nieuwe bedreiging.

Van het podium

Deze film over een groep onsterfelijke superhelden is binnengekomen op de tweede plaats en daarmee is The Sinner van het podium getikt. Queen of the South wist daar wel te blijven staan, mede doordat er in één keer twee seizoenen van de serie zijn toegevoegd.

Superjuffie

In de lijst staan naast The Old Guard nog drie nieuwkomers. De familiefilm Superjuffie, het nieuwe seizoen van Karppi en de Australische miniserie Stateless.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Warrior Nun (-)
  • Met Thekla Reuten in een bijrol is Warrior Nun een instant hit op Netflix. Wanneer Ava ontwaakt in een lijkenhuis wordt al snel duidelijk dat ze over superkrachten beschikt. Ze blijkt dan ook de uitverkoren aureool-drager te zijn van een geheime sekte die als belangrijkste taak heeft om op demonen te jagen.
 2. The Old Guard (nieuw)
  • Een groep onsterfelijke superhelden wordt ontdekt en opgejaagd. Weten ze uit de klauwen te blijven van een farmaceutisch bedrijf dat hun dna wil klonen? Het levert heel veel actie op, met een aantal boeiende plotwendingen. Zoals in de allerlaatste minuut!
 3. Queen of the South (-)
  • Niet één maar gelijk twee seizoenen van Queen of the South zijn toegevoegd. Het derde en vierde seizoen brengt de opmars van Teresa Mendoza verder in beeld. Langzaam maar zeker neemt ze de teugels in handen van de georganiseerde misdaad, en staat ze boven de troepen.
 4. The Sinner (-2)
  • Harry Ambrose wordt opnieuw betrokken bij een onderzoek waar het verleden veel vragen oproept. Ditmaal is Matt Bomer het hoofdpersonage, want hij is op miraculeuze wijze ontkomen aan een auto-ongeluk. Heeft hij gewoon veel geluk gehad of schuilt er veel meer in zijn verleden?
 5. Snowpiercer (+3)
  • Door eigen geklungel heeft de mensheid ervoor gezorgd dat de aarde niet meer bewoonbaar is. De rijken hebben zich weten verzamelen op een rondrazende trein, waar een paar verstekelingen ook aan boord zijn gekropen. Ze zitten in de staart en worden langzaam verdreven. Tot één van hen hard nodig is. Er wordt een mysterieuze moord gepleegd en een voormalig rechercheur wordt ingeschakeld om de zaak te onderzoeken.
 6. Unsolved Mysteries (-2)
  • Zes zaken die tot – vaak soms beangstigende – verbeelding spreken. Hoe kan iemand vanuit het niets verdwijnen, hoe kan iemand een sprong hebben gemaakt van zes meter om door een gat te verdwijnen. Hoe heeft iemand zijn hele gezin weten uit te moorden om vervolgens de politie compleet om de tuin te leiden en hoe heeft een ufo een gebied volledig op zijn kop gezet. Zes zaken in zes afleveringen.
 7. Dark (-1)
  • De trilogie is compleet. Het bovennatuurlijke Duitse verhaal speelt zich in drie jaren af en zo hebben de makers altijd toegewerkt om het verhaal in drie seizoenen te vertellen. Het slot is nu dan ook te zien, waarbij alle antwoorden moeten worden gegeven.
 8. The 100 (+3)
  • De laatste reis van de groep is begonnen. Seizoen 7 van The 100 brengt ons richting de honderdste aflevering, waarin de reis van Clarke, Bellamy en Octavia tot een eind zal komen. Als tieners werden ze naar de aarde teruggestuurd en nu zijn ze de laatste van het menselijke ras. Hun pad heeft bol gestaan van de fouten en avonturen, de vraag is hoe het nu tot een einde komt.
 9. Charlie and the Chocolate Factory (-2)
  • Met het slechte weer was Charlie and the Chocolate Factory de ideale familiefilm om weer eens op te zetten nu deze is toegevoegd aan Netflix. Met Johnny Depp als Willy Wonka mogen vijf kinderen – en noodzakelijkerwijs hun ouders – de fabriek in. Want meneer Wonka zoekt een opvolger. Alleen dat is allemaal wat lastiger dan hij vooraf dacht.
 10. Floor is Lava (-5)
  • Wipeout 2.0 is door Netflix geïntroduceerd met Floor is Lava. In grote kamers moeten telkens drie mensen de overkant zien te bereiken. En dat is een flinke klus, want je mag dus niet in de lava verdwijnen. Een heerlijk programma voor het hele gezin.
 11. 24 (+2)
  • Jack Bauer is niet weg te denken uit de geschiedenis van series en nu staan alle seizoenen op Netflix. De serie met Kiefer Sutherland is bijzonder door de opzet. Ieder seizoen beslaat exact 24 uur, één uur per aflevering. Daarin moet Bauer een zaak zien op te lossen en de spanningsboog is hoog. Al is het maar doordat de klok continu meetikt.
 12. Superjuffie (nieuw)
  • Juf Josje lijkt een heel gewone juf, maar er is iets bijzonders met haar aan de hand. Als er een dier in nood is, verandert ze namelijk in Superjuffie. Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet ze als een groene tornado door de lucht om het dier te redden.
 13. Karppi (nieuw)
  • Sofia Karppi kende een heftig eerste seizoen, waarbij haar eigen leven en die van haar dochter op het spel stond. Nu is ze terug in Finland om een nog veel grotere zaak op te lossen, want er lijkt een massagraf te zijn gevonden.
 14. Stateless (nieuw)
  • De Australische serie Stateless is gebaseerd op waargebeurde verhalen. We volgen vier mensen in een immigratiedetentiecentrum. Daar blijkt al snel dat het leven niet over rozen gaat en ontstaan er onverwachte banden om het hoofd boven water te houden.
 15. Marcella (-)
  • Anna Friel zet met Marcella Backland een prachtig personage neer. Na de pijnlijke breuk met haar man besluit Marcella terug te keren bij de recherche, alleen zwarte gaten in haar geheugen zorgen voor grote problemen. Inmiddels is het derde seizoen verschenen, waarin ze undercover gaat.
 16. 365 Dni (-7)
  • Massimo Torricelli is een jonge Siciliaanse maffiabaas die aan het hoofd van de familie komt te staan als zijn vader wordt geliquideerd. Laura is een employé van een luxueus hotel in Warschau die op vakantie is in Sicilië. Op het Italiaanse eiland komen ze elkaar tegen. Voor Massimo is Laura de vrouw over wie hij altijd gedroomd heeft. Hij laat haar kidnappen, sluit haar op in een luxueus kasteel en geeft haar 365 dagen de tijd om van hem te gaan houden.
 17. The Order (-5)
  • Als Jack Morton ontdekt dat op zijn nieuwe school een geheime orde is, wil hij bij de groep horen. Wat hij dan nog niet weet, is dat hij terecht komt in een oorlog tussen weerwolven en beoefenaars van duistere magie. Lukt het Jack ondertussen om zijn speciale kracht geheim te houden?
 18. 13 Reasons Why (-4)
  • 13 Reasons Why neemt ons nog één keer mee naar Liberty High. In de afgelopen seizoenen hebben de kinderen heel wat voor hun kiezen gekregen. Ze zijn met grote geheimen achtergebleven. Wie staan stevig genoeg in hun schoenen om een groot geheim te bewaren zonder eraan te bezwijken?
 19. Desperados (-9)
  • In een dronken bij een mail sturen waar jij en je vriendinnen op dat moment keihard om moeten lachen, kan er de volgende ochtend wel eens heel anders uit zien. Want eigenlijk wil jij je huidige vriend helemaal niet kwijt. Hoe kun je de schade beperken? Door zo snel mogelijk alle digitale sporen te wissen. Het levert een leuke romantische komedie op.
 20. Modern Family (-4)
  • Amper uit de lijst verdwenen is Modern Family alweer terug. Na acht seizoenen aan het begin van mei, zijn nu seizoen 9 en 10 aan het aanbod van Netflix toegevoegd. De familie Pritchett is nog altijd druk met elkaar en breidt nog voorzichtig uit. De kinderen groeien in rap tempo op en denken al voorzichtig aan eigen kroost.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?