Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Monsters en kostuums jagen op Stranger Things

Het is de nieuwe uitdagers nog niet gelukt om Stranger Things te achterhalen. Opnieuw staat deze serie op de eerste plaats in de 20 populaire op Netflix. Zal dit de laatste week zijn? Die kans is groot met release van het vierde seizoen van Virgin River en de film The Grey Man.

Monsters doen hun werk

De monsters van Resident Evil doen in ieder geval hun werk. De serie is gelijk binnengekomen op de tweede plaats. Resident Evil wordt door de kijkers massaal bekeken, niet alleen in Nederland maar wereldwijd. De recensenten waren echter heel negatief over de reeks. Nieuw op het podium is daarnaast het kostuumdrama Persuasion.

Filmverschuivingen

Er staan flink wat films in de top-10, met dit warme weer willen veel mensen liever een kortere film opzetten in plaats gelijk opgaan in een serie? De tijd zal het leren. Opmerkelijk is vooral dat The Man from Toronto na een forse afdaling vorige week weer omhoog is geklommen naar de tiende plaats.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Stranger Things (-)
  • Hawkins en Lenora Hills splijten de groep in twee, maar dan gaat het weer gruwelijk mis in Hawkins. Het is Vecna die de tieners vermoord, de groep bij elkaar brengt en The Upside Down blijkt nog even levendig als altijd. Maar zonder superkrachten moet Eleven haar jeugd herbeleven om haar vrienden te kunnen redden.
 2. Resident Evil (nieuw)
  • Jaren nadat een dodelijk virus een wereldwijde apocalyps veroorzaakte, vecht Jade Wesker om te overleven tegen de geïnfecteerden en wil ze de verantwoordelijken ten val brengen.
 3. Persuasion (nieuw)
 4. Het Zeebeest (-2)
  • Als een jong meisje zich verstopt op het schip van een legendarische zeemonsterjager, gaan ze op een epische reis door onbekende wateren – zen schrijven ze geschiedenis.
 5. Girl in the Picture (-1)
  • In deze documentaire verandert een mysterie in een nachtmerrie wanneer een vrouw stervend langs de weg wordt gevonden en een zoon achterlaat die beweert haar man te zijn.
 6. Ghostbusters Afterlife (nieuw)
  • Een jong gezin verhuist naar een klein stadje en ontdekt een geheime bovennatuurlijke familiegeschiedenis. Er ontwaken duistere paranormale krachten die op wraak zinnen.
 7. The Umbrella Academy (-4)
  • Zes broers en zussen met bijzondere krachten worden herenigd door hun vaders dood. Ze onthullen schokkende familiegeheimen en een dreigend gevaar voor de mensheid.
 8. Alba (nieuw)
  • Alba wordt wakker op een strand na een verkrachting die ze zich niet herinnert. En dan ontdekt ze dat haar verkrachters vrienden zijn van haar lief.
 9. The Man From Toronto (+4)
  • Een identiteitswissel dwingt een stuntelige ondernemer om samen te werken met een beruchte huurmoordenaar, ‘De Man uit Toronto’, in de hoop in leven te blijven.
 10. Kung Fu Panda: De Drakenridder (nieuw)
  • De legendarische krijger Po gaat samen met een Engelse eliteridder op een wereldwijde missie om magische wapens, zijn reputatie – en de wereld – te redden.
 11. D.B. Cooper: Where Are You!? (nieuw)
  • In 1971 springt een kaper uit een vliegtuig met een zak gestolen geld – en komt ermee weg. Decennia later is zijn identiteit nog altijd een fascinerend mysterie. Nieuwe aanwijzingen over D.B. Cooper.
 12. Peaky Blinders (-7)
  • De Peaky Blinders is een angstaanjagende bende van de stad Birmingham, kort nadat de Eerste Wereldoorlog ten einde is gekomen. Thomas Selby heeft de leiding over de Peaky Blinders.
 13. Capitani (-5)
  • In een Luxemburgs dorpje waar iedereen geheimen heeft voor elkaar, onderzoekt de norse politie-inspecteur Luc Capitani de verdachte dood van een vijftienjarig meisje.
 14. Better Call Saul (+1)
  • Deze voor een Emmy genomineerde Breaking Bad-prequel volgt de transformatie van de onbeduidende raadsman Jimmy McGill tot de omstreden advocaat Saul Goodman.
 15. Boo, Bitch (-8)
  • Twee oudere hartsvriendinnen doen een laatste poging om gezien te worden. Maar als een van hen een geest wordt, moet ze haar best mogelijke leven leiden – nu ze nog kan.
 16. La Noche mas Larga (-10)
  • Een gewapende bende omsingelt een tbs-kliniek met het doel een seriemoordenaar te ontvoeren. Ze stuiten echter op onvoorziene tegenstand.
 17. Les Liasions Dangereuses (-5)
  • De belezen Célène valt voor ‘bad boy’ Tristan op haar nieuwe school in Biarritz, maar weet niet dat hij een weddenschap heeft gesloten met socialmediakoningin Vanessa.
 18. Love & Gelato (-7)
  • Lina wil de laatste wens van haar moeder in vervulling laten gaan en brengt de zomer door in Rome, waar ze romantiek, avontuur en een passie voor gelato ontdekt.
 19. Twee Zomers (-3)
  • Een groep hechte vrienden komt weer bijeen voor een luxe vakantie, tientallen jaren nadat een van hen seksueel werd aangerand door anderen in de groep.
 20. Keep Sweet: Pray and Obey (-6)
  • Deze docuserie onderzoekt de opkomst van Warren Jeffs in de Fundamentalistische Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen en zijn schokkende strafzaak.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?