Populair op Netflix

Dit zijn in week 3 de twintig meest populaire titels op Netflix

Over welke series, films en documentaires wordt het meest gesproken? En welke titels worden het meest bekeken? Over dat laatste wordt door Netflix slechts sporadisch informatie vrijgegeven, maar de populariteit van titels op de streamingdienst is wel aardig goed te volgen. Daarom brengen we iedere donderdag de 20 meest populaire titels van de week.

Buzz rondom series

We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Diverse lijst

In de allereerste lijst met meest populaire titels van Netflix staat You aan kop, gevolgd door een niet zo bekende maar ontzettend populaire serie: Queen of the South. De hype rondom Bird Box houdt nog even aan, we ruimen allemaal ons huis op met Marie Kondo en maken kennis met een Temptation Island-achtige reeks.

 1. You
  • Als Joe Goldberg de aantrekkelijke schrijfster Guinevere Beck tegen het lijf loopt, is hij meteen verliefd. Zij kan dan echter nog niet weten aan wat voor persoon ze haar hart verliest. Ondertussen ruimt Joe alles uit de weg wat zijn geluk in gevaar kan brengen.
 2. Queen of the South
  • Niet de meest bekende titel, maar Queen of the South is razend populair. Een vrouw wordt gedwongen om bij een drugskartel aan de slag te gaan. Eenmaal binnen neemt ze langzaam maar zeker de touwtjes volledig in handen.
 3. The Bridge
  • Het vierde en laatste seizoen van The Bridge staat sinds kort op Netflix. Saga Noren moet in het slotstuk opnieuw een ingewikkelde zaak oplossen, maar vooral haar eigen problemen en die van haar kompaan Henrik Sabroe moeten worden afgerond.
 4. How To Get Away With Murder
  • Het leed rondom Annalise Keating is nog lang niet voorbij. In het derde seizoen kwam één van de hoofdrolspelers op gruwelijke wijze aan zijn einde, maar veel rust krijgen de studenten van Keating niet. Want de complotten houden aan in het recent verschenen vierde seizoen.
 5. Tidying up with Marie Kondo
  • Marie Kondo is een begrip in Japan en inmiddels begint ze ook daarbuiten razend populair te worden. In Tidying Up with Marie Kondo helpt ze kandidaten om hun huis weer op orde te krijgen en afscheid te nemen van spullen die ze niet gelukkig maken. Ook geeft ze de nodige opvouwtips.
 6. Bird Box
  • De hype rondom Bird Box is ongekend. Netflix maakte bekend dat de film in de eerste week na release liefst 45 miljoen keer bekeken was. Er ontstond zelfs een levensgevaarlijke Bird Box-challenge, waarbij mensen geblinddoekt door het leven gingen. Netflix raadde dit af en YouTube heeft de challenges zelfs verboden op hun kanaal.
 7. Titans
  • De eerste serie van DC die op hun eigen streamingdienst verscheen, is bij ons op Netflix te zien. Het draait om Robin, maar wel een totaal andere die we kennen uit de Batman-verhalen. Hij heeft zich afgekeerd van Batman en het verhaal speelt zich dan ook af in Detroit. Titans is vooral een stuk donkerder dan de DC-series die we hiernaast op Netflix zien.
 8. Springvloed
  • Het tweede seizoen van Springvloed is momenteel te zien op NPO en dat zorgt ervoor dat er veel aandacht is voor de Zweedse crimeserie. Voor degene die het eerste seizoen nog niet hadden gezien is daar Netflix, want sinds kort staat de bizarre moordzaak waarin een rechercheur in opleiding en een zwerver (die vroeger een fantastische onderzoeker was) samenwerken centraal.
 9. The Blacklist
  • Red kan er maar geen genoeg van krijgen. Hij jaagt nog altijd op gevaarlijke criminelen en zet de meest boeiende plannen uit samen met Elizabeth Keen. De serie blijft ongekend populair en een zesde seizoen is dan ook al onderweg. Voor nu moeten we het met het vijfde seizoen doen op Netflix.
 10. Black Mirror: Bandersnatch
  • De eerste interactieve film is zeer gemengd ontvangen. Sommige vinden het revolutionair, anderen vinden het juist vervelend dat ze zelf actief moeten zijn tijdens de film. Ook over de kwaliteit van het verhaal zijn zeer wisselende geluiden te horen. Feit is dat Bandersnatch erg populair is, want iedereen wil tenslotte wel eens ervaren hoe zo’n interactieve film nou werkt.
 11. Riverdale
  • Het is nog altijd niet rustig in Riverdale. Het kleine stadje werd eerst bezig gehouden door de moord op Jason Blossom, daarna stond de Black Hood centraal en nu draait het allemaal om Gryphons and Gargoyles en de Gargoyle King. Tegelijkertijd gebeurt er vanalles in de levens van Archie, Veronica, Betty en Jughead.
 12. Sex Education
  • Tieners die worstelen met seksualiteit, relaties en vriendschappen. Het is van alle dag en speelt ook nu natuurlijk volop. De komische serie Sex Education heeft dit bij de horens gevat op een grappige wijze die erg goed in de smaak valt.
 13. Derry Girls
  • Nog een tienerserie, maar nu in een bijzondere setting. Begin jaren negentig in Noord-Ierland, een land dat verscheurd was door het geloof, hun afkomst en strijdende groepen die geweld niet schuwden. In die setting groeien een aantal tieners op die worden gevolgd in hun proces om volwassen te worden.
 14. Back with the Ex
  • Na Temptation Island en Ex on the Beach heeft ook Netflix een dergelijke reality-serie te pakken. In Back with the Ex krijgen twee ex-geliefdes de kans om hun relatie nieuw leven in te blazen. Jaren geleden zijn ze uit elkaar gegaan en het is de vraag of het nu toch nog weer wat kan worden.
 15. Catwalk
  • Sommige mensen hebben wel heel veel over voor hun huisdieren. In Catwalk krijgen we een kijkje in de wereld van de mensen die hun kat mee laten doen aan speciale shows. Welke kat wordt uiteindelijk uitgeroepen tot de beste kat van Canada?
 16. Roma
  • De Golden Globe voor beste niet-Engelse film is al binnen en nu moet de Oscar er nog bijkomen. Tenminste dat is het plan van maker Alfons Cuarón. De in zwart-wit verschenen film over Mexico in de jaren zeventig heeft veel indruk gemaakt. Het is het meest persoonlijke verhaal dat Cuarón ooit heeft gemaakt en schetst een gezin uit de middenklasse.
 17. Bodyguard
  • Door de winst van de Golden Globe voor beste mannelijke hoofdrol in de dramaserie heeft Bodyguard weer een extra zetje gekregen. De hitserie van de BBC van afgelopen najaar blijft razend populair, al is er nog altijd geen tweede seizoen besteld. Richard Madden (winnaar van het gouden beeldje) gaf al aan dat hij graag verder wil, maar is het verhaal daar klaar voor?
 18. The Protector
  • De eerste Turkse Netflix Original Serie staat bol van de actie. Hakan ontdekt dat hij onderdeel uitmaakt van een eeuwenoud genootschap en moet daarvoor een geheime missie voltooien. En daarvoor moet hij in Istanbul vol aan de bak.
 19. Zoo
  • Het derde en tevens laatste seizoen van Zoo verscheen rond de jaarwisseling op Netflix. Over de hele wereld hebben dieren het opeens gemunt op mensen en ontstaat er een omgekeerde wereld. Hoe gaat de mensheid hier nog bovenop komen?
 20. A Series of Unfortunate Events
  • Wie wint de strijd? De Beaudelaire-wezen of weet Count Olaf toch de erfenis te bemachtigen. Hoe zit het nou met de geheime organisatie en wat is de rol van Lemony Snicket. We gingen met ontzettend veel vragen het derde en laatste seizoen in van A Series of Unfortunate Events, daarin kwamen gelukkig alle antwoorden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?