Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 3

You gaat nog altijd aan kop in de lijst van twintig meest populaire titels op Netflix. Met de aangekondigde verlenging voor seizoen drie blijven de raderen rondom Joe volop draaien. Achter You zijn er heel wat heftige series op jacht naar de troon.

Stijgers in de top-5

Messiah, Gomorra, The Last Kingdom en How To Get Away With Murder maken de top-5 compleet. Alle series zijn gestegen deze week, waarbij The Last Kingdom nieuw is in de lijst. Andere nieuwkomers zijn Trapped en Titans.

Stilletjes omhoog

Opvallend is dat de films waar Netflix in het najaar mee uitpakte inmiddels uit de lijst zijn verdwenen. Door de overload van nieuwe content in de eerste dagen van januari worden er ook nog telkens titels ontdekt door kijkers, zo zijn er veel series die stilletjes hun weg omhoog weten te vinden.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. You (-)
  • Joe is terug, al heeft hij zijn naam veranderd en duikt hij weer op in een nieuwe stad. Zijn obsessie is onveranderd, al stuit hij nu wel op zijn gelijke. En of dat nou de bedoeling is? Het tweede seizoen van You is dan ook net zo spannend als het eerste.
 2. Messiah (+1)
  • Homeland komt dan misschien tot een einde, met Messiah staat de opvolger al op de deur te kloppen. Vanuit het niets verschijnt in Syrië een mysterieuze man genaamt Al-Masih. Veel mensen geloven dat hij gezonden is door God, maar wie is deze man? De CIA vertrouwt het niet en stuurt Eva Geller op hem af. Het is het begin van een spannende politieke thriller.
 3. Gomorra (+2)
  • Gomorra is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Roberto Saviano. We volgen de relaties tussen gangs, dealers en gewone burgers in Napels, Italië. In deze wereld ligt de dreiging altijd op de loer. Constant wordt er gestreden om de macht in de Italiaanse onderwereld en men gaat ver om de macht in handen te krijgen.
 4. The Last Kingdom (nieuw)
  • The Last Kingdom is een Britse historische televisieserie, gebaseerd op de boekenreeks ‘The Saxon Stories van Bernard Cornwell. Deense Vikingen teisteren Engeland. Berovingen en plunderingen zijn aan de orde van de dag. Je kijkt mee met Uhtred of Bebbanburg.
 5. How To Get Away With Murder (+1)
  • In How To Get Away With Murder draait het om een groep studenten rondom Annalise Keating (Viola Davis). De docent rechten op een universiteit verzamelt ieder jaar haar beste studenten om zich heen, waarmee ze zaken wil winnen. Het loopt ditmaal anders wanneer er een moord wordt gepleegd. Met flash forwards zien we al dat de groep studenten hierbij een cruciale rol vervullen, maar wat is er exact gebeurd?
 6. The Witcher (-4)
  • Het verhaal van The Witcher is gebaseerd op de gelijknamige fantasy boeken. We volgen de eenzame monsterjager Geralt of Rivia. Terwijl hij monsters aan het bestrijden is, blijkt ondertussen dat hij leeft in een wereld waar de meeste mensen slechter zijn dan de wezens waar hij tegen vecht. De hoofdrol in de serie is Henry Cavill.
 7. Virgin River (-3)
  • Virgin River draait om Melinda Monroe. Na een groot persoonlijk drama besluit ze opnieuw te beginnen in het kleine dorpje Virgin River als verpleegkundige. Settelen in het dorp blijkt echter niet zo makkelijk.
 8. Spinning Out (-)
  • Een nieuwe dramaserie, die zich afspeelt op het ijs. Een kunstschaatser zoekt balans in de liefde, familie en haar geestelijke gezondheid, terwijl ze haar duizelingwekkende droom najaagt om olympisch goud te winnen. Voor fans van Virgin River is het gelijk de kans om door te pakken met een volgend romantisch verhaal.
 9. Trapped (nieuw)
  • De IJslandse crimeserie Trapped kende een fabelachtig eerste seizoen. Een dorp werd afgesloten van de buitenwereld door noodweer, terwijl er een moord iedereen op scherp had gezet. Andri Olafsson moest het allemaal zien op te lossen en daarvoor waren zware offers noodzakelijk. Nu is hij terug voor een tweede seizoen, met weer een lastige zaak.
 10. Vikings (-1)
  • De historische reeks is bezig aan het zesde en laatste seizoen, waarna Netflix recent aankondigde een spin-off te maken die honderd jaar later in de geschiedenis zal afspelen. Nu zijn alvast vijf seizoenen verschenen met vikinghoofdman Rafnar Lothbrok in de hoofdrol. Hij probeert de macht te krijgen over Groot-Brittannië.
 11. The Circle (+3)
  • Hoe echt is social media eigenlijk? In de nieuwe reality-serie The Circle wordt dit op soms pijnlijke wijze onder de loep genomen. Acht mensen zitten in een flatgebouw en vanuit hun eigen woning commmuniceren ze met de ander zeven deelnemers, louter via chat. Wat ze zien is alleen foto’s van de kandidaten. Wie is echt? Wie vertelt de waarheid en wie is een complete catfish? Wanneer kandidaten zijn uitgeschakeld mogen ze langs bij één van de andere kandidaten, wat voor hilarische situaties zorgt. Want wat als je een jonge mooie vrouw verwacht en het blijkt een man te zijn geweest waarmee je de hele tijd contact hebt gehad?
 12. Lost in Space (-5)
  • De familie Robinson is terug in de ruimte en eindelijk krijgen we antwoord op de grote cliffhanger waar het eerste seizoen mee werd afgesloten. In de jaren’60 van de vorige eeuw was Lost in Space één van de eerste grote series. De reboot op Netflix vertelt opnieuw het verhaal van de familie Robinson. Ze zijn de ruimte ingestuurd om de mensheid te redden, maar ze crashen voortijdig én op een andere planeet.
 13. Anne met een E (+4)
  • Het klassieke verhaal van het weesmeisje Anne is in een heel nieuwe versie gegoten. De Canadese productie was ook spronkelijk bedoeld als een limited serie. Na het grote succes van het eerste seizoen kwamen er toch nieuwe verhalen en zagen we Anne langzaam opgroeien. Het derde seizoen is nu verschenen, maar wel gelijk het laatste.
 14. Titans (nieuw)
  • Titans brengt ons naar het DC-universum zoals we deze kennen uit Batman. Ditmaal is echter Robin het hoofdpersonage, die juist niets moet hebben van Batman. Hij leidt een groep nieuwe superhelden om de krachten te bundelen tegen de criminaliteit.
 15. Dracula (+5)
  • De makers van Sherlock hebben hun tanden in een volgend iconisch personage uit het verleden gezet. Ditmaal Dracula. De productie is wederom in handen van de BBC, maar ditmaal is Netflix wel de co-productent. Zodoende zijn de afleveringen al de dagen na de uitzendingen bij de BBC te zien op Netflix.
 16. Outlander (-6)
  • De reizigerserie gebaseerd op de romans van de Amerikaanse schrijfster Diana Gabaldon zijn een doorslaand succes en nog lang niet voorbij. De reis door de tijd begint in 1945 met Claire Randall die is werkzaam als verpleegster, maar dan gebeurt er iets vreemds waardoor ze tweehonderd jaar terug in de tijd terecht komt. Als ze wakker wordt, is ze in het Schotland van 1743. Ze wordt uitgehuwelijkt aan een Schotse strijder, terwijl ze ondertussen ook zelf liefde vindt.
 17. Rick and Morty (-6)
  • De serie volgt de bizarre avonturen van de wetenschapper Rick en zijn kleinzoon Morty. Inmiddels is het vierde seizoen begonnen, waar legio seizoenen zijn aangekondigd om de komende jaren te verschijnen.
 18. Alexa & Katie (+1)
  • Alexa & Katie zijn al hun hele leven lang beste vriendinnen. Alexa Mendoza (Paris Berelc) en Katie (Isabel May) zijn klaar voor een nieuw hoofdstuk in hun leven: ze gaan naar het eerste jaar van de middelbare school. Een domper op het nieuwe avontuur, is dat Alexa ondertussen strijdt tegen kanker. Katie wijkt ondertussen niet van haar zijde, maar toch hebben de twee hartsvriendinnen regelmatig het idee dat ze er niet bij horen.
 19. Good Witch (-7)
  • De Hallmark-serie Good Witch draait om de goede heks Cassandra Nightingale en haar dochter Grace. Ze wonen in Middleton, waar Cassie ook werkzaam is in haar eigen winkel en bed & breakfast. Veel verandert in haar leven als ze plotseling nieuwe buren krijgt. Want het duurt niet lang voordat haar nieuwe buren het gedrag van Cassie en Grace wantrouwen.
 20. Black Lake (-7)
  • Crimeseries uit Scandinavië zijn we mee bekend, Black Lake gaat een stap verder. In deze thriller-horror serie, waarvan gelijk twee seizoenen zijn verschenen op Netflix, gebeuren hele rare dingen bij een hotel. Dit is twintig jaar geleden gebouwd, maar staat leeg want vlak voor de opening werd een gezin gewurgd. Een rijke zakenman wil het kopen, alleen het verleden duikt op.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?