Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 3

De top van de lijst is ongewijzigd, want zowel Lupin als Bridgerton staan ijzersterk. Outside the Wire heeft zich wel in de top weten te nestelen, de film doet het met een derde plek.

Hoogste kinderserie

Het is niet de enige hoge binnenkomer, want de documentairereeks Night Stalker over seriemoordenaar Richard Ramirez is de nieuwe nummer vier. Van een heel andere orde is de huidige nummer 7. Gabby’s Dollhouse is de hoogste kinderserie die ooit is binnengekomen in de lijst. Dit kan uiteraard niet los worden gezien van de huidige lockdown.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Lupin (-)
  • Een meesterdief die vooral wraak wil nemen voor wat er met zijn vader is gebeurd. Assane Diop zet dankzij de boeken over Arsène Lupin een meesterwerk op touw, al loopt uiteindelijk toch niet alles zoals hij wil. En dat brengt zijn geliefden in gevaar.
 2. Bridgerton (-)
  • De romantische dramaserie Bridgerton neemt ons mee naar de hechte broers en zussen van de familie Bridgerton. Ze zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. De serie is geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.
 3. Outside the Wire (nieuw)
  • Luitenant Thomas Harp is een dronepiloot die het bevel van zijn meerdere negeert en een brug bombardeert, waarbij twee mariniers omkomen. Als straf wordt hij naar een levensgevaarlijke militaire zone in Oekraïne gestuurd, waar hij de prototype-androïde Leo moet bijstaan. De jacht op de Russische terrorist Victor Koval is geopend, maar niets is wat het lijkt…
 4. Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer (nieuw)
  • Los Angeles en San Francisco werd in de jaren’80 opgeschrikt door een niets ontziende seriemoordenaar. Hij werd jaren niet gepakt, vooral omdat hij geen enkele vaste werkwijze bleek te hebben. Zo goed als random viel hij zijn slachtoffers aan, tot er uiteindelijk toch een spoor werd gevonden.
 5. Modern Family (-2)
  • Het is afscheid nemen van de families Pritchett en Dunphy. Het slotseizoen van één van de meest populaire sitcoms van deze eeuw is verschenen en daarin worden alle verhaallijnen uiteraard met een flinke lach afgesloten.
 6. The Queen’s Gambit (-1)
  • Een jong meisje ontdekt dat ze ontzettend veel talent heeft voor schaken. Voor ze het weet wordt ze grootmeester en weet zich zo op te werken vanuit een weeshuis naar de spotlights. Alleen dan komen de problemen vanzelf naar boven. Beth is namelijk verslaafd geraakt aan de kalmerende middelen die ze in het weeshuis kreeg.
 7. Gabby’s Dollhouse (nieuw)
  • Tijdens de lockdown zitten ook alle kinderen veel vaker op Netflix en dat is te zien in de toplijst. Gabby’s Dollhouse is de hoogste kinderserie ooit in de lijst. Schattige katjes, grappig geknutsel en kleurrijke magie. Beleef geanimeerde avonturen samen met kattenliefhebster Gabby en haar maatje Pandy Poek.
 8. Cobra Kai (-4)
  • Het nieuwe jaar werd geopend met een nieuw seizoen van Cobra Kai. The Karate Kid is een legendarische filmreeks. Tientallen jaren later werd dit nieuw leven ingeblazen en het heeft een heerlijke serie opgeleverd.
 9. We Can Be Heroes (-1)
  • Nadat buitenaardse vijanden de superhelden van de aarde hebben ontvoerd, moeten hun kinderen op bevel van de overheid onderduiken op een geheime locatie. Maar de razend slimme tiener Missy Moreno is vastbesloten om haar superheldvader Marcus Moreno te redden. Missy spant met de andere superkids samen tegen hun mysterieuze overheidsbabysitter, mevrouw Granada, om aan haar te ontsnappen.
 10. Inside the World’s Toughest Prisons (-4)
  • Inmiddels zijn we alweer toe aan het vijfde seizoen van Inside the World’s Toughest Prisons. Raphael Rowe, die jaren in de gevangenis heeft gezeten voor een misdaad die hij niet heeft gepleegd, is opnieuw het gezicht van het seizoen. Net zoals hij dat was in het tweede, derde en vierde seizoen. Ditmaal is hij vrijwillig achter de tralies te gaan zitten op de Filipijnen, Groenland en Zuid-Afrika.
 11. Disenchantment (nieuw)
  • De makers van The Simpson’s beginnen met Disenchantment hun nieuwe hit nu echt vorm te geven. Kwam de reeks wat langzaam op gang, met inmiddels drie seizoenen begint de fanbase flink te groeien. Alles draait om Bean, een prinses uit de middeleeuwen die nogal weinig heeft met haar rol. Ze drinkt liever bier en maakt hele bijzondere vrienden met een elf (Elfo) en de duivel (Luci).
 12. The Crown (-1)
  • Het Britse koningshuis gaat een nieuwe periode in, waarbij de vrouwen de regie volledig overnemen. Thatcher bestuurt het politieke landschap, terwijl Diana haar intrede doet als nieuw gezicht in het koningshuis. Het levert een spetterend seizoen op van The Crown.
 13. Pieces of a Woman (-6)
  • In Pieces of a Woman is een vrouw in verwachting van haar eerste kind. Tijdens de bevalling gaat het echter gruwelijk mis. Vanaf dat moment verandert alles in haar leven, net zoals dat in die van haar man en moeder. Ieder probeert het op zijn of haar eigen manier te verwerken, maar dat is geen eenvoudige opgave. Op dit waargebeurde verhaal is de film gebaseerd.
 14. Monarca (+3)
  • Ana María keert na 20 jaar terug naar Mexico om de leiding te nemen over het tequila-imperium van haar familie, dat ten onder dreigt te gaan door corruptie en geheimen.
 15. Tiny Pretty Things (-6)
  • Neveah krijgt een uitgelezen kans om zichzelf te bewijzen op een eliteballetschool. Het duurt echter niet lang tot de talentvolle danseres erachter komt dat ze in een keiharde en valse wereld terecht is gekomen. Want wat is er nou precies gebeurd met haar voorganger Cassie?
 16. Bling Empire (nieuw)
  • De nieuwste realityserie van Netflix draait rondom steenrijke Aziatische en Aziatisch-Amerikaanse ondernemers. In de acht afleveringen leren we gelijk heel wat mensen kennen waar je veel meer over wil weten. Want ze komen op de meest waanzinnige plaatsen en doen ook nog eens de gekste dingen. En dat dan vooral met heel veel bling bling.
 17. Virgin River (-4)
  • Melinda Monroe wil opnieuw beginnen. Na een aantal zware jaren is ze toe aan een nieuw begin en zo komt ze via een advertentie terecht in het stadje Virgin River. Het duurt niet lang tot ze erachter komt dat het in het stadje minder rustig is dan ze dacht. Dan wordt ze ook nog eens verliefd en blijkt die relatie gecompliceerd te worden.
 18. Chilling Adventures of Sabrina (-6)
  • Het slotstuk is daar van Sabrina. In het universum van Riverdale werd dit iconische personge gelanceerd. Op haar zestiende verjaardag stond ze voor de keuze tussen haar vrienden en de hekserij. Vier seizoenen verder komt het tot een ontknoping.
 19. The Legend of Korra (-4)
  • Met De Legende van Korra is de opvolger van Avatar veschenen. Zeventig jaar na de gebeurtenissen uit de originele reeks worden we meegenomen naar Korra. De tiener van de Zuiderlijke Waterstam moet nog een element onder controle krijgen.
 20. Equinox (-10)
  • De Deense thrillerserie Equinox brengt je naar het puntje van de bank. Astrid wordt gekweld door visioenen sinds de verdwijning van haar zus en haar klasgenoten 21 jaar geleden. Ze start een onderzoek dat een duistere waarheid blootlegt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?